NU mai renunța la TINE pentru a face altora pe plac! Ai grijă în primul rând de TINE!


„Trebuie să te iubești pe tine înainte să poți iubi pe altcineva. Când te accepți pe tine și te manifești așa cum ești, simpla ta prezență îi poate face pe ceilalți fericiți. Tu, ca oricare altă ființă din acest univers, meriţi dragostea și afecțiunea ta.”

— Buddha —

 

Atunci când te străduieşti să fii pe placul cuiva, tu te comporţi asemeni aşteptărilor lui şi devii ceea ce acea persoană îşi doreşte să fii, pierzându-ţi astfel autenticitatea.

Din această cauză, tu NU mai reuşeşti să te simţi bine în pielea ta şi la nivel inconştient acumulezi multă frustrare şi devii nefericit, deoarece îţi pierzi adevărata identitate şi te simţi oarecum rătăcit.

Foarte mulţi oameni, din păcate, îşi dau atât de muuult silinţa să fie pe placul altora (parteneri de viaţă cel mai adesea, prieteni, societate etc.), încât renunţă la sine şi fac „totul” pentru ceilalţi.

Se strofoacă din răsputeri să-i facă celuilalt pe plac, făcând nenumărate lucruri pe care de fapt NU şi le doreşte să le facă, dar totuşi le face numai pentru a-l mulţumi pe celălalt. Şi apoi, atunci când celălalt NU apreciază „totul” pe care îl faci pentru el, suferi atât de tare şi începi să-l judeci şi să-l condamni pe celălalt pentru că nu apreciază ce ai făcut pentru el, începi să-l ameninţi că nu vei mai face nimic pentru el şi că-l vei părăsi şi începi să-i faci fel şi fel de reproşuri şi chiar să-l urăşti!

Dar, dragă omule, vin şi te întreb, oare cine te-a pus să RENUNŢI la TINE şi să te SACRIFICI pentru a face „totul” pentru celălalt?

Oare nu TU de unul singur ai ALES să faci „totul” pentru celălalt şi să renunţi la TINE, deoarece ai crezut tu că astfel îl vei determina să te iubească, să te aprecieze şi să te respecte?

Dacă eşti sincer cu tine însuţi, îţi vei recunoaşte că TU singur ai ALES să faci „totul” pentru celălalt, punându-te astfel pe tine pe ultimul loc şi făcând fel şi fel de sacrificii şi compromisuri doar pentru a-l face pe celălalt să te accepte, să te iubească şi să te aprecieze!

De ce acum îi faci celuilalt reproşuri şi continui să-i tot „scoţi ochii” pentru cât de multe ai făcut tu pentru el şi cât te-ai tot sacrificat, când ştii foarte bine că TU ai ALES să faci asta?

Crezi ca celălalt e vinovat pentru că tu acum suferi că nu te apreciază deşi tu ai făcut „totul” pentru el, chiar dacă NU îţi doreai să faci asta, renun-ţând la tine de cele mai multe ori?

Dacă eşti sincer, atunci vei recunoaşte că NU celălalt e vinovat, ci că TU eşti, pentru că aşa ai ALES să faci! Nimeni NU te poate obliga să faci NIMIC din ceea ce TU nu îţi  DOREŞTI!

Tot la fel e şi în cazul în care celălalt îţi cere să faci anumite lucruri pe care tu NU ţi le doreşti să le faci, dar totuşi le faci doar pentru a primi validarea, iubirea şi aprecierea celuilalt, renunţând astfel la TINE şi călcându-ţi pe suflet!

Înţelege un lucru: oamenii care te vor ALTFEL decât cum EŞTI tu, nu sunt oameni POTRIVIŢI ţie, nu sunt oameni care rezonează cu tine, tocmai de aceea ei caută să te schimbe asemeni lor.

Înţelege că oamenii care îţi cer să faci lucruri pe care tu NU ţi le doreşti să le faci, NU TE IUBESC, nu te apreciază şi NU te respectă şi nici NU o vor face VREODATĂ, chiar dacă tu vei RENUNŢA la TINE, vei face „totul” pentru ei şi vei face cum îşi doresc ei!

Înţelege că relaţiile cu acest gen de oameni, NU au cum să funcţioneze prea mult timp şi mai mult decât atât, în acest gen de relaţii te vei simţi nefericit.

Aşadar, dacă vrei să fii IUBIT, apreciat şi respectat de cineva, caută să te pui pe TINE pe primul loc în viaţa ta, să NU mai faci nimic din ceea ce nu-ţi doreşti să faci pentru alţii, să NU mai faci compromisuri şi sacrificii doar pentru a-i determina pe alţii să te iubească, să nu mai faci „totul” pentru ceilalţi, pentru că oricum NU vei fi iubit şi apreciat cu adevărat, decât atunci când TU te IUBEŞTI pe tine cu adevărat, te RESPECŢI şi te APRECIEZI!”

.

 

  • Fragment din NOUA mea carte  ALEG SĂ FIU UN ÎNVINGĂTOR pe care tocmai am LANSAT-O

Daca ți-a placut acest fragment din Cartea mea și simți ca ti-a fost de ajutor si ti-ar placea sa citești TOATA CARTEA mea, care cu siguranta te va ajuta foarte mult in schimbarea vieții tale in bine, atunci o poti comanda fie la numarul de telefon 0735640840 sau direct de AICI ! Daca vrei sa vezi mai multe detalii despre cartea mea da click AICI !

Cartea ALEG SĂ FIU UN ÎNVINGĂTOR este continuarea PRIMEI mele cărţi DĂ-ŢI ŞANSĂ LA O NOUĂ VIAŢĂ. Dacă nu ai citit încă cartea mea DĂ-ŢI ŞANSA LA O NOUĂ VIAŢA atunci îţi recomand s-o citeşti şi pe aceasta deoarece cu siguranţă te va ajuta enorm la schimbarea vieţii tale în bine! O poţi comanda fie la numărul de telefon 0735640840 sau direct de AICI ! Dacă vrei să vezi mai multe detalii despre aceasta carte da click AICI !

Ce spun majoritatea celor care deja si-au achizitionat si citit cartea DA-TI SANSA LA O NOUA VIATA?

Majoritatea cititorilor care deja au cumparat cartea si au citit-o, îmi scriu şi îmi spun foarte incantati de ea: ”Camelia wooow, am citit cartea ta de 2 ori şi încă mai vreau să o recitesc deoarece conţine informaţii atât de IMPORTANTE, de valoroase şi de EDUCATIVE încât simt că ori de câte ori aş reciti-o tot aş mai avea ceva de învăţat din ea”! 🙂

”Draga mea, îți Multumesc din suflet , nu pot descrie in cuvinte cât de mult m-a ajutat aceasta Carte. O recomand tuturor sa o citeasa …este extraordinara pentru suflet. Sa fii binecuvantata .” – Dorina A.

”Am comandat Cartea! Este MINUNATA!”- Lorelai N.

”Multumesc frumos pentru acest Ghid (carte). Eu o port cu mine si ma ajuta enorm. Citesc zilnic, sunt la a 3-a documentare. Am citit, am notat, am aplicat si acum recitesc in voie cate un capitol. Nota ZECE pentru carte!” –C.B

Poți citi si tu GRATUIT tot CAPITOLUL 6 din cartea DĂ-ŢI ŞANSĂ LA O NOUĂ VIAŢĂ de AICI sa vezi daca iti place si daca te simti ajutat de ea 🙂 !

 

 

Dacă simţi ca acest articol te-a ajutat, te invit să-l DISTRIBUI mai departe!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Șerban

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *