Dacă nu îţi place un lucru, SCHIMBĂ-L. Dacă NU îl poţi schimba atunci schimbă-ţi ATITUDINEA! 2


„Dacă nu îţi place un lucru, SCHIMBĂ-L. Dacă NU îl poţi schimba atunci schimbăţi ATITUDINEA.”

— Maya Angelou —

 

Să înveţi să îţi schimbi ATITUDINEA în faţa unor situaţii dificile care nu pot fi schimbate, este foarte benefic pentru tine şi reuşitele tale în viaţă.

Caută ca atunci când treci printr-o situaţie dificilă care NU poate fi schimbată, să NU începi să dramatizezi, să NU adopţi o atitudine pesimistă şi negativă, ci să adopţi o atitudine cât mai optimistă şi pozitivă AUTOMOTIVÂNDU-TE!

Nu-ţi pierde timpul plângându-ţi de milă şi plângându-te la ceilalţi, deoarece acest lucru NU îţi va schimba situaţia şi nici NU ţi-o va rezolva, ci te va face să te simţi şi mai prost decât te simţi deja, ci AUTOMOTIVEAZĂ-TE, spunându-ţi că e doar o situaţie temporară, care va trece şi peste care vei păşi cu succes, devenind astfel mult mai puternic şi mai încrezător în forţele tale proprii.

De cele mai multe ori, marea majoritate dintre noi, ne grăbim să etichetăm anumite situaţii din viaţa noastră ca fiind negative, rele, distructive.

Însă, ceea ce majoritatea NU realizăm, este faptul că nicio situaţie din viaţa noastră NU este într-un anumit fel: bună sau rea, pozitivă sau negativă. Orice situaţie din viaţa noastră este NEUTRĂ!

Noi suntem cei care îi dăm de fapt un sens pozitiv sau negativ, bun sau rău, distructiv sau constructiv şi aşa mai departe…

Secretul constă în PERCEPŢIA şi ATITUDINEA noastră în faţa oricărei situaţii din viaţa noastră!

Majoritatea tindem ca atunci când ne lovim de o situaţie mai dificilă de viaţă, să o etichetam ca fiind negativă, rea, distructivă şi începem să ne plângem şi să ne văietam cât de grea este viaţa şi cât de nedreaptă este cu noi.

Ceea ce NU înţelegem, este faptul că orice situaţie apare în viaţa noastră este de fapt CONSTRUCTIVĂ şi ne este absolut necesară, pentru a ne ajută să creştem şi să evoluăm, să devenim mai puternici, mai buni şi mai înţelepţi.

Dacă nu mă credeţi, gândiţi-vă puţin la o situaţie dificilă peste care a-ţi trecut.

Cum sunteţi după depăşirea acestei situaţii? Nu vă simţiţi mai puternici şi mai încrezători în voi?

Sunt sigură că da!

Orice situaţie ne este dată ca şi o oportunitate de evoluţie!

Să vă dau nişte exemple: atunci când va pierdeţi un loc de muncă, sunteţi tare supăraţi şi disperaţi, iar apoi vă găsiţi un alt loc de muncă mai bun, care vă place mai mult şi care vă oferă o altă situaţie financiară mai bună. Sau, de exempu, se întâmplă să fiţi părăsit de partenerul de viaţă şi suferiţi intens şi nu înţelegeţi de ce, iar apoi se întâmplă să întâlniţi un alt partener mult mai potrivit vouă şi care vă face mult mai fericit decât cel dinainte.

Totul ţine de răbdare şi de percepţia şi atitu-dinea pe care o adoptaţi în faţa vieţii!

Aşadar, NU vă grăbiţi să puneţi ETICHETE situaţiilor în care sunteţi puşi, ci adoptaţi o ATITUDINE cât mai pozitivă şi aveţi răbdare să vedeţi ce vrea de fapt să vă ÎNVEŢE sau să VĂ DEA această situaţie!

Viaţa NU este nedreaptă cu nimeni, ea doar ne învaţă să devenim mai puternici şi ne ajută să creştem şi să evoluăm, deoarece acesta este şi SCOPUL vieţii noastre!

Schimbă-ţi PERCEPŢIA şi ATITUDINEA în faţa vieţii şi viaţa ta va fi una mult mai uşoară!

 

 • Fragment din cea de-a doua mea CARTE pe care tocmai am lansat-o „ALEG SĂ FIU UN ÎNVINGĂTOR”

  Dacă îţi place ceea ce scriu şi simţi că te ajută mult să-ţi schimbi în BINE viziunea asupra vieţii, te invit cu drag să citeşti şi cele DOUĂ cărţi ale mele DĂ-ŢI ŞANSĂ LA O NOUĂ VIAŢĂ şi continuarea acesteia, cea de-a doua mea carte pe care tocmai am lansat-o ALEG SĂ FIU UN ÎNVINGĂTOR, care te asigur că îţi vor fi de MARE ajutor în SCHIMBAREA vieţii tale în bine dacă şi APLICI ceea ce citeşti în ele ? !

  Pachetul „O NOUĂ VIAŢĂ” ce conţine ambele mele cărţi poate fi comandat de AICI sau la nr telefon 0735640840 !

  Dacă doreşti să comanzi cărţile separat, le poţi comanda de AICI pe care dintre ele o doreşti , sau la nr telefon 0735640840 !

   

  • Ce spun cei care au citit cărţile mele? 

   „Cărţile sunt minunate, mulţumesc suflet minunat! Vi le recomand tuturor.” -Eniko O.

   „Foarte bune ambele cărți, pentru care îți mulțumesc mult Camelia” – Dorina A.

   „Doamna Camelia, vă ador. Cartea e superbă, deja am citit 100 pagini, pentru că m-a impresionat prin mesajul ei. A venit în momentul potrivit în viaţa mea. VĂ MULŢUMESC. Am trăit primele 6 luni ale acestui an după cartea DA-ŢI ŞANSA LA O NOUĂ VIAŢĂ. Urmează următoarele 6 luni pe care le voi trăi după cartea ALEG SĂ FIU UN ÎNVINGĂTOR! Vă mulţumesc!” – Tudorita B.

   „Cele mai bune învățături pe care le-am putut descoperii sunt de la dv. Am prima carte și cu siguranță o să o achizitionez cât de curând și pe cea de-a doua . A fost salvarea mea in cel mai greu moment din viață …am reușit să mă cunosc să mă redescopăr eu pe mine însumi, să văd într-un cu totul altfel lucrurile . Bunul D-zeu și această carte și citate /articole ale dv m-au ajutat enorm de mult. Vă mulțumeesc din suflet și să vă dea D-zeu multă sănătate și înțeleciune în tot ce faceți ..” Delia J.

    • Poți citi şi tu GRATUIT tot CAPITOLUL 6  „INTELEGE VIATA” din cartea mea  DĂ-ŢI ŞANSA LA O NOUĂ VIAŢĂ de AICI să vezi dacă îţi place şi dacă te simţi ajutat de ea ? !

 • Dacă simţi ca acest articol te-a ajutat, te invit să-l DISTRIBUI mai departe!

   Îţi mulţumesc!

  Cu mult drag,

  Camelia Șerban

Please follow and like us:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 gânduri despre “Dacă nu îţi place un lucru, SCHIMBĂ-L. Dacă NU îl poţi schimba atunci schimbă-ţi ATITUDINEA!