Gelozia si Invidia provin din lipsa INCREDERII IN SINE, din lipsa IUBIRII, a APRECIERII si a PRETUIRII DE SINE!

De ce sunt gelos sau invidios?

Deoarece NU ai suficienta incredere in TINE, nu te iubesti suficient pe tine insuti, nu te accepti pe tine insuti si nu stii sa te pretuiesti!!!

Foarte multi oameni, din pacate, sufera de gelozie si de invidie!

Dar de unde provine gelozia sau invidia?

Cel mai probabil, la majoritatea oamenilor provine inca din copilarie!

Marea majoritate dintre noi am fost crescuti si educati cu credinte foarte gresite cum ca iubirea de sine este un pacat! NU am fost educati sa ne iubim pe noi insine, sa avem incredere in noi si sa ne pretuim, ci am fost educati sa ne apreciem pe noi insine raportandu-ne la aprecierile venite de la ceilalti, din exterior. O educatie total gresita care intr-un final a dus la acumularea multor frustrari interioare, deci si la gelozie si invidie!

Atunci cand nu te iubesti pe tine insuti suficient, cand nu ai incredere in tine, cand nu stii sa te pretuiesti si sa te accepti, acumulezi in tine foarte multe frustrari care duc la aceste sentimente distructive precum invidia si gelozia!

O fiinta care a invatat sa se iubeasca pe sine, care a invatat sa aiba incredere in sine, NU este nici geloasa si nici invidioasa!

De ce?

Deoarece stie ca este o fiinta minunata exact asa cum este, stie ca poate fi iubita, stie ca merita tot ce e mai bun, are incredere in sine si stie ca poate reusi in tot ceea ce-si propune. NU simte nevoia sa SE COMPARE cu nimeni deoarece stie ca este o fiinta unica si minunata!

Atunci cand ai o incredere in sine foarte scazuta, cand nu te apreciezi si nu te pretuiesti pe tine insuti, te simti nedemn, neputincios, urat, slab, incapabil etc. Din aceasta cauza te simti gelos si invidios pe cei cu o incredere in sine crescuta care obtin multe reusite in viata sau sunt iubiti. Din cauza frustrarilor stranse in tine simti nevoia sa „lovesti” in ceilalti, sa-i judeci, sa-i condamni, sa-i vorbesti de rau, sa-i barfesti, deoarece doar facand toate acestea simti ca tu esti mai bun decat ei .Insa, NU asta e solutia la invidia sau gelozia ta!

Solutia este ca, in primul rand, sa accepti ca ai o problema, sa accepti ca esti gelos sau invidios si apoi sa lucrezi cu tine insuti pentru a scapa de aceste sentimente atat de toxice pentru viata ta. Invata sa ai o mai mare incredere in tine. Sa crezi si sa gandesti frumos despre tine. Sa te iubesti pe tine insuti. Sa crezi despre tine ca si tu esti minunat si capabil sa-ti indeplinesti dorintele si visele, ca si tu esti demn de a fi iubit.

Cauta sa te ingrijesti cat mai mult de tine si de corpul tau fizic. Fie ca esti femeie sau barbat, ai grija sa ai intotdeauna un aspect fizic placut, deoarece tuturor ne plac oamenii ingrijiti si aratosi, iar faptul ca esti ingrijit si aratos te va ajuta sa te placi pe tine insuti mai mult si acest lucru iti va da o mare incredere in tine .

Cauta sa te ocupi de dezvoltarea ta personala. Educandu-te cat mai mult. Cauta sa-ti obtii independenta financiara si astfel te vei simti mult mai bine cu tine insuti. Cauta sa-ti urmezi visele deoarece oamenii care isi urmeaza visele sunt mult mai increzatori in ei si traiesc viata cu multa pasiune.

Pune-te pe PRIMUL loc in viata ta si renunta la COMPROMISURILE pe care le tot faci doar pentru a face pe plac celorlalti. Ai grija de ce isi doreste Sufletul tau si hraneste-l cu tot ce isi doreste si astfel te vei simti mai fericit si mai increzator in tine.

NU te compara cu nimeni, ci doar cu tine cel care ai fost ieri si cauta ca in fiecare zi sa aduci  plus valoare personalitatii tale.

Invata sa ai o mai mare incredere in tine, sa te apreciezi si sa te pretuiesti mai mult si astfel vei vedea ca vei scapa de frustrarile tale interioare pe care singur ti le-ai produs si care te-au dus la invidie si gelozie si te fac sa te simti nefericit!

Asadar,  pentru o viata mai frumoasa, accepta ca ai o problema cu invidia si gelozia si incepe sa lucrezi cu tine insuti pentru a te elibera de ele!

.

.

.

PS:  Invata si TU cum sa-ti faci viata mai Frumoasa cu ajutorul celor 7 Lectii pdf  din Cursul ȘANSA PENTRU O NOUA VIAȚA !

Daca iti doresti sa iti construiesti o VIATA mai BUNA si mai FERICITA si nu stii ce ai de facut si ce pasi sa urmezi, te anunt cu drag  ca am Creat pentru tine Cursul online de dezvoltare personala ȘANSA PENTRU O NOUA VIAȚA in care vei gasi PASI foarte importanti de urmat care iti pot fi de mare ajutor in SCHIMBAREA vietii tale in BINE !

Cursul contine 7 lectii pdf de dezvoltare personala si costa DOAR 59 lei, iar dupa achizitionarea lui il vei primi prin Email!

Pentru mai multe detalii si pentru Comanda cursului da click AICI !

,

 

Daca simti ca acest articol te-a ajutat, te invit sa-l DISTRIBUI mai departe!

Iti multumesc!

Cu mult drag,

Camelia Șerban

,

13241162_1795824723986306_2678393492655331020_n

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen + sixteen =