Pentru că NU ştim să ne IUBIM pe NOI înşine şi nu ştim să ne punem pe PRIMUL loc în viaţa noastră, astfel că, facem sacrificii peste sacrificii (pentru copiii noştri, pentru soţi, pentru părinţi, prieteni etc) şi compromisuri peste compromisuri şi astfel ne călcăm pe suflet şi NU trăim viaţa după cum ne dorim NOI, ci după cum vor ceilalţi sau după nevoile altora şi nu după nevoile şi dorinţele noastre.

Pentru că trăim o viaţă dezorganizata şi nu ştim să ne organizăm activităţile şi timpul, astfel că, ajungem să ne simţim sufocaţi de activităţile noastre şi de faptul că timpul pe care îl avem nu ne ajunge să desfăşurăm toate activităţile pe care ne dorim să le desfăşurăm.

Pentru că ne străduim să fim perfecţi, astfel autoabuzandu-ne, deoarece orice ai face niciodată nu vei reuşi să fii perfect.

Pentru că ne străduim să-i MULŢUMIM pe ALŢII (soţ, soţie, copii, părinţi, bunici, societate), să facem altora pe PLAC şi uitam să ne mulţumim pe NOI înşine, să ne facem NOUĂ pe plac, uitam să avem grijă şi de sufletul nostru şi de ceea ce-şi doreşte el.

Pentru că muncim prea mult şi uitam să ne mai acordăm şi timp de relaxare, deoarece pentru a fi fericit, un om are nevoie şi de relaxare şi de timp pentru distracţii. Are nevoie de TIMP şi pentru EL însuşi!

Pentru că NU ne urmăm visele şi pasiunile şi nu căutăm să ne descoperim vocaţia şi să facem ceea ce ne dorim să facem, ci continuăm la nesfârşit să mergem la joburi care NU ne plac, care ne nemulţumesc, la care ne simţim foarte stresaţi, la care suntem trataţi urât şi nu suntem remuneraţi după cum ne dorim să fim.

Pentru că acceptăm în viaţa noastră oameni nepotriviţi care ne tratează urât, care nu ne iubesc, care nu ne respectă şi care ne abuzează fizic sau psihic. Pentru că continuăm să trăim în relaţii de cuplu disfuncţionale, în care suntem abuzaţi, în care nu suntem respectaţi, apreciaţi şi iubiţi. Pentru că ne agăţăm de aceste relaţii în speranţa că ele vor deveni mai bune, în loc să ne acordăm o nouă şansă cu un alt partener care să ne trateze după cum merităm şi să fim fericiţi şi iubiţi.

Pentru că, atunci când oamenii dragi sufletului nostru aleg să plece din viaţa noastră, nu ştim să ACCEPTĂM ca ei au o altă cale diferită de a noastră, de aceea au plecat şi ne umplem de amărăciune, ura, ranchiună, condamnare, judecată, în loc să acceptăm ca, călătoria noastră împreună cu ei să încheiat şi că drumul nostru trebuie să continue fără ei, cu alţi oameni care vor veni în viaţa noastră!

Pentru că, de cele mai multe ori trăim blocaţi în TRECUTUL nostru trist, în loc să-l lăsăm în URMA noastră şi să ne concentrăm toată atenţia pe PREZENTUL nostru. Fiind foarte focusati pe trecutul nostru trist, nu suntem atenţi la ceea ce avem FRUMOS în PREZENTUL nostru şi astfel ne simţim veşnic trişti şi nefericiţi. Trecutul să TERMINAT, el NU mai există şi e nevoie să-l lăsăm în URMA noastră, să luăm din el doar LECŢIILE pe care le-am avut de învăţat din el şi să mergem mai DEPARTE cu încredere într-un viitor mai bun!

Pentru că NU ne ocupăm de EDUCAŢIA şi AUTOEDUCAŢIA noastră, de dezvoltarea noastră personală. Pentru că nu ne străduim să învăţăm lucruri NOI care ne pot fi foarte utile şi ne pot ajuta să avem un viitor mai bun şi mai fericit. Pentru că persistam într-o MENTALITATE mult prea învechită, în loc să muncim să ne creăm o nouă mentalitate bazată pe o gândire pozitivă!

Pentru că nu ştim să adoptăm o ATITUDINE pozitivă în faţa vieţii, ci continuăm la nesfârşit cu aceeaşi atitudine negativă pe care am tot adoptat-o şi care NU ne-a servit la NIMIC!

Pentru că NU ştim să facem alte ALEGERI mai bune decât cele pe care le-am tot făcut în trecut şi care ne-au dus la viaţa tristă şi nefericită pe care o avem! Din păcate, continuăm să facem aceleaşi ALEGERI, însă, ne dorim ca viaţa noastră să fie mai frumoasă. Acest lucru NU este posibil însă. Pentru a avea o viaţă mai bună, e nevoie să faci alegeri DIFERITE faţă de cele pe care le-ai tot făcut până acum şi nu te-au dus nicăieri!

Pentru că luăm DECIZII influenţaţi de ceilalţi, în loc să luăm PROPRIILE decizi, în acord cu sufletul nostru. Nu ştim să fim STĂPÂNI pe viaţa noastră şi îi lăsăm pe ALŢII să ne conducă viaţa după bunul lor plac. Însă, atunci când NU eşti stăpân pe viaţa ta şi NU trăieşti după bunul tău plac, NU prea ai cum să fii fericit!

Pentru că ne opunem SCHIMBĂRII şi continuăm să rămânem aceiaşi, deşi scopul nostru în acesta lume este să EVOLUĂM, să ne elevăm conştiinţa şi să devenim cea mai bună variantă a noastră….

– Fragment din  Cartea mea „ALEG SĂ FIU UN ÎNVINGĂTOR” –

Tu ai descoperit cele 5 Carti ale mele??? Acum costa DOAR 19,9 LEI oricare, REDUSE de la 49 lei 🔝Intra ➡️ AICI si vezi detalii despre ele. Comanda-ti cartea DORITA la Tel ☎️ 0724068328, sau de AICI si bucura-ti Sufletul 😍💕 💖📖

Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Life Coach Camelia Şerban

Sursa Foto: https://www.freepik.com/free-photo/woman-sitting-with-her-head-resting-her-knees_931800.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 5 =