“ Fa-ti griji pentru CONSTIINTA ta, NU pentru REPUTATIA ta. Constiinta este ceea ce ESTI TU, reputatia este ceea ce gandesc CEILALTI despre tine. Iar ceea ce gandesc ceilalti depre tine e problema LOR ”

– Charlie Chaplin –

.

.

Multi oameni isi provoaca singuri suferinta atunci cand isi construiesc o „IMAGINE” de sine care NU ii reprezinta in totalitate, ci o fac pentru a da bine in ochii lumi, pentru a fi acceptati si apreciati de ceilalti, pentru a-i multumi pe ceilalti, astfel devenind neautentici.

Faptul ca iti creezi o imagine de sine care NU te reprezinta in totalitate, e un indiciu ca NU te apreciezi prea mult pe tine, ca stima de sine si increderea in tine sunt la un nivel inferior.
Un om autentic NU are nevoie sa aiba o IMAGINE de sine perfecta in ochii celorlalti. El stie ca nimeni nu este perfect, ca cu totii avem parti bune si mai putin bune, astfel ca a invatat sa se accepte asa cum este (cu bune si cu „rele”) si stie ca doar fiind el insusi, in toata autenticitatea sa, va fi cu adevarat apreciat si iubit de ceilalti.

Este clar faptul ca NU avem cum sa multumim pe toata lumea si nici sa fim pe placul tuturor, tocmai de aceea nici NU e nevoie sa ne straduim sa o facem!

Straduindu-ne sa multumim pe toata lumea si sa fim pe placul tuturor, tot ce vom reusi este sa acumulam multa frustrare interioara, deoarece NU avem cum sa reusim acest lucru si sa ne facem RAU singuri. Unii oameni rezoneaza cu noi si ne plac, altii NU rezoneaza cu noi si NU au cum sa ne placa. Pentru sanatatea noastra psihica, e nevoie sa invatam sa ACCEPTAM acest lucru si sa NU ne mai straduim sa multumim pe NIMENI si nici sa fim pe placul tuturor!

Oamenii care te apreciaza si te iubesc sincer, o fac pentru ceea ce esti tu cu adevarat!
In plus, oamenii autentici (imperfecti) sunt mult mai atragatori decat cei care se straduiesc tot continuu sa isi mentina in ochii celorlalti o REPUTATIE si o IMAGINE care NU ii reprezinta in totalitate. Falsitatea se SIMTE de „la o posta” (vorba din popor =D) si NU este deloc atragatoare.
Mai mult decat atat, la un moment dat, falsitatea va fi „demascata” si ceilalti vor putea vedea cine esti cu adevarat si astfel te vei alege cu multe dezaprecieri si in acelas timp si cu frustrari si suferinte, iar increderea in tine si stima de sine vor cobora la un nivel si mai inferior.

Fii TU insuti, in toata autenticitatea ta. Lasa la o parte REPUTATIA si IMAGINEA de care tii cu dintii si astfel vei fi mult mai apreciat si iubit de ceilalti si intelege faptul ca cei care NU te accepta asa cum esti (cu bune si cu mai putin bune), sunt oameni care NU ti se potrivesc si care NU au ce cauta in viata ta.

Intelege ca NICIODATA nu vei putea fi pe placul intregii lumi si ca niciodata NU vei putea multumi intreaga lume si nici NU trebuie sa o faci. Intelege ca e mult mai minunat sa ai in viata ta doar oamenii potriviti tie si care rezoneaza cu ceea ce esti tu cu adevarat si doar fiind autentic vei putea atrage in viata ta acesti oameni. Fiind fals, vei atrage in viata ta oameni la fel de falsi cu care nu vei avea cum sa fii fericit!

Asadar, daca vrei sa fii mai fericit si sa te scutesti de frustrari si suferinte inutile, invata sa fii autentic, sa fii tu exact asa cum esti cu bune si cu „rele”!

.

.

Daca simti ca acest articol te-a ajutat, te invit sa-l DISTRIBUI mai departe!

Iti multumesc!

Cu mult drag,

Camelia Șerban

.

.

PS: Daca te confrunti cu o problema si nu stii cum sa-i mai faci fata singur si simti ca ai nevoie de sprijin pentru a o depasi, daca iti doresti sa-ti imbunatatesti viata, sa scapi de suferintele tale inutile si sa inveti sa traiesti mai fericit si mai implinit, daca iti doresti sa-ti educi Mintea si sa inveti sa GANDESTI cat mai POZITIV, sa inveti sa te iubesti pe tine insuti si sa-ti cresti increderea in sine, daca te confrunti cu probleme in Relatia ta de cuplu si nu stii cum sa le depasesti sau vrei sa inveti cum sa-ti construiesti o relatie fericita, te invit sa-ti programezi o sedinta de Life-coaching (consiliere pentru dezvoltare personala) la Cabinetul meu de consiliere din Timisoara sau daca esti din alt oras, iti poti programa o sedinta de consiliere Online prin Skype!

Pentru a-ti programa o sedinta de life-coaching la Cabinetul meu sau Online, contacteaza-ma la Nr. de telefon: 0735640840 !

,

14100320_1152119568159726_3771879777779356063_n

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + nineteen =