Sunt câteva lucruri pe care este esenţial să le ÎNVĂŢĂM şi să le aplicăm în viaţa noastră, pentru a ajunge să avem o viaţă frumoasă după cum ne dorim. Dacă NU învăţăm şi nu punem în aplicare aceste lucru, şansele ca viaţa noastră să devină mai frumoasă sunt minime 🙂 !

Dar hai să vedem mai departe care sunt aceste lucruri atât de importante pe care trebuie să le ÎNVĂŢĂM şi să le APLICĂM în viaţa noastră …..

 

1. ÎNVAŢĂ SĂ TE IUBEŞTI PE TINE ÎNSUŢI !

Încă din copilărie am fost educaţi cu credinţe foarte greşite cum că Iubirea de sine e ceva greşit şi am fost condiţionaţi să ne preţuim doar atunci când oamenii reacţionează pozitiv faţă de noi. Am fost învăţaţi că valoarea noastră este stabilită în exterior. Însă, aceste credinţe sunt foarte greşite.

Un pas extrem de important în evoluţia noastră personală, este să renunţăm la aceste credinţe total greşite şi să învăţăm să ne iubim pe noi înşine.

Trebuie să înţelegi faptul că atâta timp cât tu nu te iubeşti pe tine, nu ai cum să-i iubeşti sincer nici pe ceilalţi, deoarece iubirea adevărată şi necondiţionată porneşte din interiorul tău. Atâta timp cât nu o simţi în interiorul tău, faţă de TINE în primul rând, nu ai cum să o simţi, să o manifeşti şi nici să o vezi în exterior şi în ceilalţi!

Un om care se iubeşte pe sine este un om foarte încrezător în forţele proprii, este un om pozitiv care ştie că e capabil să înfrunte orice situaţie cu fruntea sus, este un om care obţine multe succese pe toate planurile vieţii sale!

 

2. CONSTRUIEŞTE-ŢI O IMAGINE DE SINE POZITIVĂ !

Imaginea de sine presupune CONŞTIENTIZAREA a „cine sunt“ şi „ceea ce pot să fac eu “. Imaginea de sine ne influenţează atât percepţia asupra lumii, cât şi propriile comportamente. Vedem lumea exterioară şi pe ceilalţi în funcţie de cum ne vedem pe NOI înşine. Dacă avem o imagine de sine negativă, atunci vom vedea lumea exterioară şi pe ceilalţi în mod negativ.

Acţionăm în funcţie de cum ne vedem pe noi înşine. Dacă ne vedem pe noi înşine că fiind neputincioşi, atunci nici nu vom acţiona în direcţia în care ne-am dori. O persoană cu o imagine de sine negativă va tinde să gândească, să simtă şi să se comporte negativ. O persoană cu o imagine de sine pozitivă gândeşte, simte şi se comportă pozitiv.

Imaginea pe care TU o ai despre TINE este extrem de importantă deoarece ea îţi determină modul în care îţi trăieşti viaţa – fericit sau trist, cu reuşite sau insuccese!

 

3. PUNE-TE PE PRIMUL LOC ÎN VIAŢA TA !

A te pune pe PRIMUL loc în viaţa ta NU este EGOISM, aşa cum cel mai probabil ai fost învăţat, ci este un lucru absolut esenţial pentru a putea trăi fericit şi împlinit pe toate planurile vieţii tale!

De ce spun asta?

Atunci când NU te pui pe primul loc în viaţa ta şi îi pui tot timpul pe ceilalţi (copii, părinţi, soţi etc.), tu te NEGLIJEZI pe tine, faci fel şi fel de SACRIFICII şi COMPROMISURI, faci fel şi fel de lucruri pe care NU ţi le doreşti să le faci, RENUNŢI la TINE şi la ceea ce-ţi doreşti şi astfel acumulezi foarte multe FRUSTRĂRI interioare, care vor duce la nefercirea ta şi uneori chiar la depresie.

Crezi că dacă TU eşti nefericit şi deprimat, ai posibilitatea să-i faci pe ceilalţi pentru care alegi să te sacrifice (copii, soţ, părinţi etc.) fericiţi?

Păi NU prea ai cum, dragă prietene!

 

4. ÎNVAŢĂ SĂ SPUI ”NU” ATUNCI CÂND ”NU” TE REPREZINTĂ !

Atunci când faci lucruri pe care NU ţi le doreşti, când accepţi lucruri care nu corespund cu ceea ce simţi şi îţi doreşti, atunci când NU spui ce simţi, atunci când faci fel şi fel de compromisuri, atunci când faci ceea ce alţii îşi doresc să faci şi NU ceea ce îţi doreşti tu, atunci când accepţi abuzuri emoţionale, verbale şi fizice, atunci când accepţi în viaţa ta oameni şi parteneri de viaţă pe care de fapt nu ţi-i doreşti în viaţa ta, ACUMULEZI nenumărate FRUSTRĂRI care îţi vor produce multă suferinţă, care vor duce la scăderea încrederii în sine şi a stimei de sine şi îţi vor crea o viaţă nefericită.

A spune ”NU” atunci când asta îţi doreşti e o dovadă de CURAJ şi de RESPECT de sine!

 

5. RENUNŢĂ LA OAMENII TOXICI DIN VIAŢA TA !

Deoarece oamenii din viaţa ta îţi influenţează viaţa într-o foarte mare măsură, cauta să renunţi la oamenii toxici din viaţa ta, care te tratează urât, te abuzează fizic sau psihic, care te descurajează, te şantajează emoţional, care nu te respectă, care nu te iubesc.

Caută să te însoţeşti doar cu oameni pozitivi de la care ai ce învăţa, care te încurajează, te susţin, te ridică, te iubesc, cu oameni care sunt un MODEL POZITIV pentru tine, cu oameni care te ajută să evoluezi!

 

6. CREŞTE-ŢI ÎNCREDEREA ŞI STIMA DE SINE!

Stima de sine se referă la modul în care ne evaluăm pe noi înşine, cât de „buni” ne considerăm, cât de mult ne apreciem şi cât de mult ne respectăm.

Stima de sine pozitivă este sentimentul de autoapreciere şi de încredere în forţele proprii.

Oamenii cu stimă de sine scăzută se simt nevaloroşi şi au trăiri emoţionale negative, de cele mai multe ori cauzate de experienţe negative.

Pentru a trăi o viaţă frumoasă şi cu cât mai multe reuşite pe toate planurile vieţii tale, este esenţial să ai un nivel ridicat al încrederii şi stimei de sine!

 

 

7. RENUNŢA LA A-ŢI PLÂNGE DE MILĂ ŞI ASUMĂ-ŢI ÎNTREAGA RESPONSABILITATE ASUPRA VIEŢII TALE!

Te asigur că „probleme” avem cu toţii. Nu există fiinţă umană care să fie lipsită de „probleme”, deoarece aşa e viaţa. În viaţa fiecăruia există fel şi fel de dificultăţi, însă dacă înveţi să nu le mai vezi ca pe ceva atât de distructiv, ci să le iei doar ca pe nişte lecţii de viaţă, ca pe nişte provocări şi oportunităţi pentru evoluţia ta (pentru că, chiar asta şi sunt aşa zisele „probleme”) şi înveţi să-ţi schimbi radical atitudinea în faţa lor, viaţa ta va deveni mult mai simplă.

Dacă stai şi îţi plângi de milă, nu rezolvi nimic altceva decât să te autodistrugi. Soluţia la „problemele” tale cu siguranţă tot nu va veni plângându-ţi de milă şi lamentându-te la nesfârşit.

Vei găsi soluţii şi te vei simţi mult mai bine în faţa „problemelor” tale doar atunci când înveţi să-ţi schimbi atitudinea în faţa lor şi să adopţi o atitudine cât mai pozitivă.

Renunţând la „plânsul de milă” şi adoptând o atitudine cât mai pozitivă, te va ajuta enorm la câştigarea Încrederii în Sine!

 

8. ÎNVAŢĂ SĂ PIERZI !

A pierde ceva sau pe cineva NU este sfârşitul lumii. În viaţă câştigăm şi pierdem şi iar câştigam şi iarăşi pierdem şi tot aşa. Dar asta nu este un capăt de lume.

Trebuie să înveţi să pierzi cu demnitate!

Trebuie să îţi aminteşti că, atunci când pierzi ceva, urmează să câştigi altceva şi asta te va ajuta să înveţi să pierzi fără să suferi prea tare!

 

9. ACORDĂ-ŢI TIMP ŞI PENTRU TINE !

Mulţi dintre noi ne sacrificăm în totalitate timpul nostru, pentru a-l acorda soţilor, copiilor, jobului, însă, este destul de greşit acest lucru!

Şi tu, la fel ca orice fiinţă din această lume, ai nevoie de TIMPUL tău doar pentru TINE. Ai nevoie de TIMP să faci şi ceea ce-ţi doreşti TU. Poate îţi doreşti să citeşti o carte, să mergi la o sală de sport, să vizionezi un film, să urmezi nişte cursuri sau să faci anumite studii superioare, să te ocupi de educaţia şi autoeducaţia ta, să ieşi cu prietenii tăi la un party sau să mergi într-o excursie, sau poate îţi doreşti să îţi petreci puţin timp doar TU cu TINE, să te reculegi sau să-ţi limpezeşti gândurile!

Acordă-ţi timp şi pentru TINE pentru că MERIŢI asta!

 

10. ÎNCEPE SĂ LUCREZI LA ÎNDEPLINIREA VISURILOR TALE !

Oamenii care lucrează la îndeplinirea visurilor lor se simt mult mai fericiţi, chiar dacă o fac cu paşi mărunţi! A lucra la visurile tale îţi dă o stare de bucurie, de împlinire, de fericire! Atunc când lucrezi la visurile tale simţi că trăieşti viaţa cu un scop! Te simţi mult mai bine cu tine însuţi!

Aşadar, începe să lucrezi la îndeplinirea visurilor tale şi te vei simţi mult mai fericit!

 

11. RENUNŢA LA COMPROMISURI ŞI TRĂIEŞTE VIAŢA CUM VREI TU!

Compromisurile sunt una dintre cauzele care ne creează multă suferinţă şi ne aduc nefericire în viaţa noastră! Atunci când nu trăim cum ne dorim noi să trăim şi facem fel şi fel de compromisuri, acumulam foarte multă frustrare interioară care duce la nefericire, depresie şi chiar la boli fizice.

Să trăieşti cum vrei TU să trăieşti şi să fii cum vrei tu să fii, NU este o formă de EGOISM, ci este o dovadă de mare CURAJ, o dovadă de tărie de caracter şi de autenticitate. Egoism înseamnă să CERI TU altuia să trăiască şi să fie cum vrei tu!

 

12. ÎNVAŢĂ SĂ NU-ŢI MAI PESE DE GURA LUMI !

O mare parte a suferinţelor oamenilor provin din faptul că foarte mulţi dau o mare importanţă la ceea ce spune „GURA LUMII”!

Încă de mici copii am fost învăţaţi să concurăm şi să ne comparăm cu ceilalţi, să ne apreciem raportându-ne la ceilalţi, fapt care a dus la căutarea noastră de a fi validaţi şi apreciaţi de ceilalţi.

Astfel că, atunci când NU suntem validaţi şi nu ne simţim apreciaţi de ceilalţi, suferim.

NU ştim să ne apreciem pentru ceea ce suntem şi facem, decât dacă „gura lumii” ne aprobă, ne apreciază şi ne validează.

Pentru a scăpa de aceste suferinţe provocate de „gura lumii”, este esenţial să învăţăm să ne apreciem şi să ne iubim fiinţa, raportându-ne DOAR la propriile păreri despre noi înşine şi nu la „gura lumii”.

Ceea ce cred ceilalţi despre noi este PROBLEMA LOR!

 

13. ANTRENEAZĂ-ŢI MINTEA SĂ GÂNDEASCĂ POZITIV !

Felul cum TE SIMŢI – deprimat, trist sau vesel, fericit, depinde în cea mai mare măsură de felul cum GÂNDEŞTI, de GÂNDURILE tale!

Atunci când alegi să gândeşti gânduri negative, poţi OBSERVA că starea ta NU are cum să fie una pozitivă, ci una în acord cu GÂNDURILE tale, adică una negativă!

Atunci când alegi gânduri măreţe, frumoase şi pozitive, poţi observa că starea ta este în acord cu gândurile tale, adică una pozitivă!

STAREA ta depinde într-o foarte mare măsură de GÂNDURILE tale, de aceea, pentru a te SIMŢI vesel şi fericit, este absolut esenţial să ALEGI să GÂNDEŞTI cât mai frumos!

Doar o Minte POZITIVA îţi poate crea o viaţă pozitivă!

 

14. LASA TRECUTUL ÎN URMA TA !

„Uită-te la viaţă prin PARBRIZ, nu prin oglinda retrovizoare”

— Byrd Baggett —

Un lucru foarte important pe care trebuie să-l facem pentru a avea o viaţă cât mai frumoasă este acela de a nu rămâne niciodată BLOCAŢI în TRECUT.

TRECUTUL nu mai există şi nu va mai exista niciodată, iar a rămâne blocat în trecut poate fi foarte toxic pentru viaţa ta prezentă şi viitoare.

Trecutul nostru trebuie privit doar ca o lecţie de viaţă şi trebuie culese din el doar acele lecţii care ne sunt necesare în evoluţia noastră şi doar atât. Să insistăm să ne gândim tot continuu la trecut şi la tot ce odată a fost foarte dureros, nu va face altceva decât să ne aducă foarte multă suferinţă şi frustrare în prezentul nostru şi cât mai multă nefericire.

 

15. ÎNVAŢĂ SĂ IERŢI ŞI SĂ TE IERŢI !

„Cei slabi nu pot niciodată să ierte. IERTAREA este atributul celor puternici !”

— M. Gandhi —

Un pas foarte important pentru a trăi o viaţă mai frumoasă este acela de a învăţa să IERTĂM ! Să învăţăm să-i iertăm pe ceilalţi şi pe noi înşine!

Este esenţial să înţelegem că cu toţii facem greşeli şi că greşelile sunt doar componente ale evoluţiei noastre care ne sunt absolut necesare pentru a învăţa lecţiile de viaţa pe care trebuie să le învăţăm!

 

16. CONSTRUIEŞTE-ŢI O ATITUDINE ŞI O MENTALITATE DE ÎNVINGĂTOR !

„Nimic nu-i poate opri pe oamenii cu o atitudine POZITIVĂ. Nimic nu-i poate ajuta pe cei cu o mentalitate GREŞITĂ !”

— Thomas Jefferson —

În viaţă, ATITUDINEA ta face DIFERENŢA !

Există două ATITUDINI cu care omul poate întâmpina viaţa: aceea de ÎNVINGĂTOR sau aceea de VICTIMĂ!

Cel care adopta o atitudine de ÎNVINGĂTOR vede tot mereu oportunităţile de evoluţie care îi ies în cale, chiar şi în situaţiile mai dificile de viaţă. Nu îşi plânge de milă când trece prin situaţii dificile, ci caută să se automotiveze. El nu se aşteaptă să i se întâmple doar ce e „de bine”, ci ştie că tot ce i se întâmplă e „de bine”, deoarece ştie că orice situaţie de viaţă, oricât de dificilă ar fi ea, îi este de fapt o LECŢIE care îl va ajuta să evolueze!

 

17. ÎNVAŢĂ SĂ ACŢIONEZI !

„Timpul schimbă totul!… Asta spun oamenii. NU e adevărat. A FACE ceva. SCHIMBĂ lucrurile. Dacă NU faci nimic, lucrurile RĂMÂN LA FEL!”

— Dr. House —

NU este suficient DOAR să fii o persoană pozitivă şi optimistă, pentru a avea o viaţă frumoasă şi reuşită pe toate planurile vieţii tale.

Este absolut esenţial să ACŢIONEZI!!!

Dacă tu NU faci nimic pentru a-ţi pune ordine în viaţă şi pentru a-ţi îndeplini visurile, NIMENI nu o va face pentru tine. Doar ACŢIONÂND în direcţia visurilor tale şi făcând schimbările necesare vei putea evolua spiritual, mintal şi material.

~ Fragment din Cartea mea  DĂ-ŢI ŞANSĂ LA O NOUĂ VIAŢĂ ~

Cartea DĂ-ŢI ŞANSĂ LA O NOUĂ VIAŢĂ poate fi comandata la tel 0735640840 sau direct de AICI

 

 SUPER OFERTA !!!!!

  • Profita si TU de ultimele zile de REDUCERE !!!

    Sunt Ultimele ZILE in care mai poti cumpara cele 3 Carti ale mele la pret de doua. Platesti DOAR doua carti si le primesti pe toate trei. Una o primesti CADOU !!!

    Pachetul cu cele 3 carti poate fi comandat la telefon 0735640840 sau direct de AICI

     

Dacă îţi place conţinutul acestui articol şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × five =