Imaginea de sine presupune CONŞTIENTIZAREA a „cine sunt“ şi „ceea ce pot să fac eu “. Imaginea de sine ne influenţează atât percepţia asupra lumii, cât şi propriile comportamente. Vedem lumea exterioară şi pe ceilalti în funcţie de cum ne vedem pe NOI înşine. Dacă avem o imagine de sine negativă, atunci vom vedea lumea exterioară şi pe ceilalţi în mod negativ.

Acţionăm în funcţie de cum ne vedem pe noi înşine. Dacă ne vedem pe noi înşine ca fiind neputincioşi, atunci nici nu vom acţiona în direcţia în care ne-am dori. O persoană cu o imagine de sine negativă va tinde să gândească, să simtă şi să se comporte negativ. O persoană cu o imagine de sine pozitivă gândeşte, simte şi se comportă pozitiv.

Imaginea pe care TU o ai despre tine este extrem de importantă deoarece ea îţi determină modul în care îţi trăieşti viaţa: fericit sau trist, cu reuşite sau insuccese!

Tu ce crezi despre TINE?

Crezi lucruri frumoase, pozitive?

Ai o părere bună sau ai o părere proastă şi negativă despre tine?

Imaginea ta de sine este la fel de importantă pentru a avea o viaţă frumoasă şi reuşită, ca şi fundaţia pentru o casă. Dacă fundaţia unei case este una slabă, şansele casei să se dărâme la un mic cutremur sunt foarte mari. O casă cu o fundaţie slabă, de proastă calitate, este o casă şubredă, care nu prea rezistă în timp. La fel e şi cu omul care are o imagine despre sine proastă, negativă.

Aceştia sunt oameni foarte fragili, sensibili, lipsiţi de curaj, care fac foarte greu faţă situaţiilor mai dificile de viaţă. Decad mult când ceva li se întâmplă şi reuşesc cu mare dificultate să treacă peste ele. Sunt oameni care trăiesc foarte nefericiţi şi experimentează numai insuccese!

Te invit sa vizionezi urmatorul material din care poti invata cum sa-ti construiesti o Imagine de Sine Pozitiva!

,

,

,

,

.

Daca simti ca acest articol te-a ajutat, te invit sa-l DISTRIBUI mai departe!

Iti multumesc!

Cu mult drag,

Camelia Șerban

 

Daca te confrunti cu o problema si nu stii cum sa-i mai faci fata singur si simti ca ai nevoie de sprijin pentru a o depasi, daca iti doresti sa-ti imbunatatesti viata, sa scapi de suferintele tale inutile si sa inveti sa traiesti mai fericit si mai implinit, daca iti doresti sa-ti educi Mintea si sa inveti sa GANDESTI cat mai POZITIV, te invit sa-ti programezi o sedinta de Life-coaching (consiliere pentru dezvoltare personala) la Cabinetul meu de consiliere din Timisoara!

Pentru a-ti programa o sedinta de life-coaching la Cabinetul meu, contacteaza-ma la Nr. de telefon: 0735640840

 

14225529_1166208356750847_2669469345681689682_n

,

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × three =