„Nimic nu-i poate opri pe oamenii cu o atitudine POZITIVĂ. Nimic nu-i poate ajuta pe cei cu o mentalitate GREŞITĂ !”

— Thomas Jefferson —

 

În viaţă ATITUDINEA ta face DIFERENŢA !

Există două ATITUDINI cu care omul poate întâmpina viaţa: aceea de ÎNVINGĂTOR sau aceea de VICTIMĂ!

Cel care adopta o atitudine de ÎNVINGĂTOR vede tot mereu oportunităţile de evoluţie care îi ies în cale, chiar şi în situaţiile mai dificile de viaţă. Nu îşi plânge de milă când trece prin situaţii dificile, ci caută să se automotiveze. El nu se aşteaptă să i se întâmple doar ce e „de bine”, ci ştie că tot ce i se întâmplă e „de bine”, deoarece ştie ca orice situaţie de viaţă, oricât de dificilă ar fi ea, îi este de fapt o LECŢIE care îl va ajuta să evolueze!

Nu aşteaptă să-i „pice din cer” nimic sau să dea norocul peste el, ci ACŢIONEAZĂ în direcţia dorinţelor şi viselor lui.

NU se plânge de cât de nedreaptă e viaţa cu el, ci iubeşte viaţa şi caută să o înţeleagă în loc să o judece.

Omul cu o atitudine de învingător, merge tot mereu înainte cu încredere, trecând cu succes şi peste eşecurile întâmpinate, ştiind că eşecurile nu sunt altceva decât părţi din drumul spre succesul său personal.

Nu se lasă doborat de eşecuri sau greutăţi, ci alege să le înfrunte cu mult CURAJ. El ştie că e creatorul vieţii sale, de aceea, trăieşte viaţa conştient şi ştie cum să şi-o conducă pentru a trăi o viaţă minunată, cu cât mai multe reuşite. Astfel, omul cu o atitudine de învingător îşi trăieşte viaţa mai simplu şi cu mult mai puţine suferinţe inutile, obţinând mult mai multe reuşite pe toate planurile vieţii sale!

Cel care adoptă o atitudine de VICTIMĂ, îşi plânge tot mereu de milă, condamnă viaţa şi consideră că viaţa sau ceilalţi sunt de vină pentru lipsurile şi eşecurile sale.

Caută tot mereu să dea vina pe ceilalţi atunci când i se întâmplă ceva, evitând să-şi asume RESPONSABILITATEA pentru ceea ce i se întâmplă. E preocupat tot mereu de bârfă, critică şi judecăţi, în loc să se preocupe de evoluţia să personală. Caută tot mereu susţinere şi ajutor din partea celorlalţi, nesimţindu-se în stare să se descurce singur.

În loc să se automotiveze atunci când trece prin situaţii dificile de viaţă, caută să se victimizeze pentru a atrage asupra sa milă şi ajutor.

Trăieşte viaţa pe pilot automat, inconştient, lăsând lucrurile să i se întâmple, în loc să preia frâiele vieţii sale şi să o conducă după cum îşi doreşte.

NU crede în el şi în visele sale, deoarece consideră că a fi un visător e o prostie, de aceea alege să fie „realist” şi să pună „răul” înaintea binelui.

Credinţele după care îşi conduce viaţa sunt: „nu se poate”, „e imposibil”, „nu am bani”, „eu nu merit”, „viaţa e nedreaptă”, „toate mi se întâmplă numai mie”, „viaţa e grea”, „ceilalţi sunt răi” etc.…

Astfel, omul-VICTIMĂ, trăieşte o viaţă mult mai grea şi cu multe suferinţe inutile, obţinând multe eşecuri pe toate planurile vieţii sale.

Oamenii cu o mentalitate de victimă au în general o gândire negativă, sunt pesimişti, sunt neîncrezători, atât în ei inşişi cât şi în ceilalţi, sunt temători. Cred că toate numai lor li se întâmplă. Că lor li se întâmplă numai lucruri „rele”. Cred că viaţa şi ceilalţi sunt de vină pentru tot ceea ce li se întâmplă lor. Nu ştiu că ei au putere deplină asupra vieţii lor şi că doar ei îşi pot crea o viaţă fericită şi prosperă. Nu cred în visurile lor. Au o imagine proastă despre sine, despre ceilalţi şi despre viaţă. Se simt neputincioşi în faţa vieţii. Se simt victime ale circumstanţelor şi ale celorlalţi, neştiind că de fapt EI sunt CREATORII propriei lor vieţi, prin modul lor de gândire şi prin acţiunile lor!

Tu ce atitudine adopti in fata vietii: de Victima sau de Invingator?

Şi tu poţi trăi o viaţă fericită şi cu succese dacă ALEGI mentalitatea de ÎNVINGĂTOR!

Viaţa ta va deveni mult mai bună DOAR dacă renunţi la mentalitatea ta de VICTIMĂ!

Aşadar, alege înţelept… alege să crezi că şi TU POŢI… alege să devii un ÎNVINGĂTOR pentru că se POATE!

 – Fragment din cartea mea DĂ-ŢI ŞANSA LA O NOUĂ VIAŢĂ –

Cartea DĂ-ŢI ŞANSĂ LA O NOUĂ VIAŢĂ poate fi comanda de AICI sau la telefon 0735640840

Profita si TU de ultimele zile de REDUCERE !!!

Ultimele ZILE in care mai poti cumpara cele 3 Carti ale mele la pret de DOUA. Platesti DOAR doua carti si le primesti pe toate trei. Una o primesti CADOU 

Pachetul cu cele 3 carti poate fi comandat la telefon 0735640840 direct de AICI !

 

Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + eleven =