„NU mai ţine cont de PREJUDECĂŢILE oamenilor. Trăieşte viaţa astfel încât la finele ei să poţi spune: A FOST MIŞTO!”

— Oana Pellea —

O mare parte a suferinţelor oamenilor provin din faptul că foarte mulţi dau o mare importanţă la ceea ce spune „GURA LUMII”!

Încă de mici copii am fost învăţaţi să concurăm şi să ne comparăm cu ceilalţi, să ne apreciem raportându-ne la ceilalţi, fapt care a dus la căutarea noastră de a fi validaţi şi apreciaţi de ceilalţi.

Astfel că, atunci când NU suntem validaţi şi nu ne simţim apreciaţi de ceilalţi, suferim.

NU ştim să ne apreciem pentru ceea ce suntem şi facem, decât dacă „gura lumii” ne aprobă, ne apreciază şi ne validează.

Pentru a scăpa de aceste suferinţe provocate de „gura lumii”, este esenţial să învăţăm să ne apreciem şi să ne iubim fiinţa, raportându-ne DOAR la propriile păreri despre noi înşine şi nu la „gura lumii”.

Ceea ce cred ceilalţi despre noi este PROBLEMA LOR. Noi suntem ceea ce suntem şi NU avem nevoie de aprobări, validări şi aprecieri din exterior!

Charlie Chaplin spunea:

„Fă-ţi griji pentru CONŞTIINŢA ta, NU pentru REPUTAŢIA ta. Conştiinţa este ceea ce EŞTI TU, reputaţia este ceea ce gândesc CEILALŢI despre tine. Iar ceea ce gândesc ceilalţi depre tine e problema LOR!”

Atâta timp cât cauţi validarea şi aprecierea celorlalţi, eşti nimic altceva decât sclavul lor. Căutând acestea, NU te vei putea simţi LIBER să fii ceea ce eşti cu adevărat, să fii TU însuţi, ci vei căuta tot mereu să fii ceea ce ceilalţi vor să fii şi astfel te vei alege cu fel şi fel de suferinţe şi frustrări interioare.

Omul LIBER este doar acela care a învăţat să NU se mai raporteze la părerile celorlalţi despre el, pentru a se putea aprecia şi iubi pe sine, ci doar la PROPRIA părere!

Atunci când vom învăţa să ne apreciem pe sine cu adevărat, vom putea observa că şi ceilalţi ne vor aprecia mult mai mult. Un om care se iubeşte pe sine şi se apreciază, un om cu o stimă de sine şi o încredere în sine crescută, este un om mult mai atrăgator pentru ceilalţi. Un om care caută tot mereu validare în exterior NU o va primi şi astfel îşi va pierde şi mai mult încrederea şi stima de sine!

Aşadar, pentru a scăpa de o parte a suferinţelor voastre, învăţaţi să NU vă mai intereseze atât „gura lumii” şi să vă apreciaţi ca fiinţe umane, DOAR raportându-vă la propriile voastre păreri despre sine, deoarece sunt singurele care contează cu adevărat!

~ Fragment din Cartea mea  DĂ-ŢI ŞANSĂ LA O NOUĂ VIAŢĂ ~

Cartea DĂ-ŢI ŞANSĂ LA O NOUĂ VIAŢĂ poate fi comandata la tel 0735640840 sau direct de AICI

SUPER OFERTA !!!!!

ACUM, la comanda Pachetului “Daruieste-ti Bucurie” cu cele 4 carti ale mele, primesti o CARTE de-a mea in valoare de 49 lei CADOU !!! Platesti DOAR 3 carti si le primesti pe toate patru! 

Mai multe detalii despre  Pachetul cu cartile mele poti vedea AICI  . Pachetul pot fi comandate la telefon 0735640840 sau direct de AICI

 

Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen + three =