.

 

Foarte multi oameni, din păcate, habar nu au să se aprecieze pe sine şi astfel cauta tot continuu aprecierea în exterior, aşteptând-o de la ceilalţi, iar când ceilalţi nu îi apreciază, suferă intens!

Dar dragii mei, înţelegeţi un lucru: atâta timp cât tu NU te apreciezi cu adevărat pe TINE, nici ceilalţi NU o vor face!

Foarte mulţi dintre voi vă străduiţi să faceţi altora pe plac, vă străduiţi să fiţi ”perfecţi”, doar pentru a obţine mult dorită APRECIERE.

Faceţi lucruri pe care NU vă doriţi cu adevărat să le faceţi, dar totuşi le faceţi doar pentru a obţine aprecierea celorlalţi, iar atunci când NU o obţineţi (şi cel mai adesea NU o obţineţi), îi judecaţi pe ceilalţi pentru că NU APRECIAZĂ ceea ce aţi făcut pentru ei sau că nu apreciază ceea ce faceţi în general!

Dar haideţi să fim puţin SINCERI cu noi înşine!

Atunci când facem ceva pentru cineva cu tot sufletul nostru, NU o facem pentru a OBŢINE de la el APRECIERE sau recunoştinţă. O facem pentru că pur şi simplu aşa SIMŢIM noi să facem. Chiar NU ne pasă dacă omul respectiv ne APRECIAZĂ sau nu, dacă ne este RECUNOSCĂTOR sau nu. Pur şi simplu ne simţim fericiţi pentru că am făcut ceva pentru cineva cu tot sufletul. Despre asta este de fapt AUTENTICITATEA şi bunătatea!

Dacă faci ceva pentru cineva şi aştepţi recunostina şi apreciere pentru ceea ce ai făcut, atunci mai bine NU mai face, pentru că NU o faci în mod autentic, pentru că tu aşa o simţi, ci doar pentru că ai nevoie să fii validat, acceptat, iubit şi APRECIAT!

Dacă faci lucruri pe care nu ţi le doreşti să le faci cu adevărat ci o faci pentru a fi apreciat, atunci clar nu vei fi apreciat şi te vei alege cu multă suferinţă! Nu celalat e de vină pentru faptul că tu suferi că nu te apreciază, ci tu eşti, pentru că ai făcut-o pentru a obţine aprecierea!

NU mai pune vină în cârcă celuilalt şi asumă-ţi faptul că TU ai ales să faci ”sacrificii” pentru a obţine apreciere. Celălalt este ceea ce este, iar dacă nu ştie să aprecieze şi să fie recunoscător pentru ceea ce ai făcut pentru el, e treaba lui. Treaba ta e să NU faci lucruri pe care NU ţi le doreşti cu adevărat să le faci 🙂 !

Aşadar dragii mei, dacă vă doriţi să fiţi apreciaţi cu adevărat, începeţi prin a vă APRECIA pe voi înşivă. Reţineţi faptul că avem obiceiul de a căuta în exterior ceea ce ne lipseşte în interior. Dacă căutăm aprecierea în exterior, înseamnă că noi NU ne-o oferim nouă înşine şi tocmai de aceea tânjim atât de mult după ea din exterior, de la ceilalţi!

Învăţaţi să vă APRECIAŢI cu adevărat pe SINE şi astfel NU veţi mai simţi nevoia să fiţi apreciaţi de ceilalţi şi apoi veţi şi putea observa cum şi ceilalţi vor începe să vă aprecieze!

Reţineţi faptul că după ceea ce FUGIM, fuge de noi! Dacă alergam după APRECIERE, NU vom fi apreciaţi. În schimb, dacă învăţăm să ne apreciem pe NOI înşine, aprecierea celorlalţi va veni singură la noi 🙂 !

APRECIAZĂ-TE pe TINE însuţi şi astfel vei fi apreciat şi de ceilalţi!

 

 • Fragment din cea de-a doua mea Carte ALEG SĂ FIU UN ÎNVINGĂTOR

 Daca iti doresti sa citesti si tu cartea mea ALEG SĂ FIU UN ÎNVINGĂTORo poti comanda de AICI sau la nr tel 0735640840

PS: Pachetul „O NOUĂ VIAŢĂ” ce conţine cele doua carti ale mele poate fi comandat de AICI sau la nr telefon 0735640840 !

Dacă doreşti să comanzi cărţile separat, le poţi comanda de AICI pe care dintre ele o doreşti , sau la nr telefon 0735640840 !

  • Ce spun cei care au citit cărţile mele?

   „Cărţile sunt minunate, mulţumesc suflet minunat! Vi le recomand tuturor.” -Eniko O.

  • „Schimbarea incepe cu ACTIUNEA. Cumparati cartile, cititi, aplicati si castigati. Da, eu sunt foarte multumita de aceste carti. Citindu-le, m-am simtit ghidata pas cu pas, spre vindecare, spre eliberare de blocaje. Azi ma declar invingatoare! Multumesc cu iubire, life coach Camelia Serban!” – Calu. B

   „Foarte bune ambele cărți, pentru care îți mulțumesc mult Camelia” – Dorina A.

   „Cele mai bune învățături pe care le-am putut descoperii sunt de la dv. Am prima carte și cu siguranță o să o achizitionez cât de curând și pe cea de-a doua . A fost salvarea mea in cel mai greu moment din viață …am reușit să mă cunosc să mă redescopăr eu pe mine însumi, să văd într-un cu totul altfel lucrurile . Bunul D-zeu și această carte și citate /articole ale dv m-au ajutat enorm de mult. Vă mulțumeesc din suflet și să vă dea D-zeu multă sănătate și înțeleciune în tot ce faceți ..” Delia J.

    

   Poți citi şi tu GRATUIT tot CAPITOLUL 6  „INTELEGE VIATA” din cartea mea  DĂ-ŢI ŞANSA LA O NOUĂ VIAŢĂ de AICI să vezi dacă îţi place şi dacă te simţi ajutat de ea ? !

    

   Dacă simţi ca acest articol te-a ajutat, te invit să-l DISTRIBUI mai departe!

    Îţi mulţumesc!

   Cu mult drag,

   Camelia Șerban

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 5 =