”Fii bun cu cei pe care îi întâlneşti în calea ta, pentru că fiecare dintre ei duce o luptă grea”

– Ian Maclaran –

 

 

Tot mereu aud şi văd chestia asta cu Omul Bun şi Omul rău şi aş vrea cumva să vă clarific un lucru mai oameni dragi. În realitate, astea cu ”om bun” şi ”om rău” sunt doar nişte ETICHETE pe care NOI oamenii le-am inventat şi ni le tot punem unul altuia sau nouă înşine!

De fapt, NU există om bun şi om rău, ci doar OM… om cu mai puţine sau mai multe răni emoţionale 🙂 !

Cu toţii la origini suntem buni, pentru că cu toţii suntem parte din Divinitate. Ceea ce ne diferenţiază de fapt, NU e bunătatea sau răutatea noastră, după cum credem majoritatea, ci EXPERIENŢELE noastre de viaţă şi modul în care ne gestionam trăirile – cele mai importante şi care au cel mai mare impact asupra noastră fiind cele din COPILĂRIE. Adică rănile noastre din copilărie, tiparele comportamentale şi mintale pe care le-am preluat de la cei care ne-au crescut şi din mediul înconjurător.

E foarte foarte important să înţelegem că cu toţii suntem fiinţe diferite şi că fiecare a avut experienţe foarte diferite de viaţă, tocmai de aceea avem şi REACŢII şi PERCEPŢII total DIFERITE la aceleaşi situaţii de viaţă!

E atât de uşor să punem eticheta de ”Om Rău” cuiva, fără măcar să ne străduim să înţelegem că e foarte probabil că omul acela pe care noi considerăm că e un om ”rău” să fi trecut prin nişte situaţii foarte ”urâte” în copilăria sa, şi astfel la maturitate şi-a găsit căi de protecţie nu tocmai plăcute.

Nu, nu încerc să justific unele comportamente nu tocmai potrivite ale unora, ci doar vă explic că ele provin de fapt din nistre trăiri din copilărie, NU tocmai FAINE şi că atunci când ne străduim să nu judecăm anumite comportamente ci să căutăm să înţelegem, chiar am putea sprijini omul respectiv să-şi vindece acele trăiri şi să-şi îndrepte comportamentul.

Sunt atât de mulţi oameni care caută într-un mod DISPERAT ajutorul şi afecţiunea celorlalţi, chiar prin comportamente nu tocmai ”ortodoxe”, dar pur şi simplu au atât de mult nevoie de atenţie şi afecţiune, încât sunt capabili şi să facă lucruri ”rele” pentru a atrage cumva atenţia!

Să înţelegem că cu toţii am început această viaţă prin a fi BUNI – adică am început prin a fi nişte copilaşi superbi, drăgălaşi şi angelici, cu suflete calde şi minţi curate, după care ne-am întâlnit părinţii, iar mulţi dintre noi nu am fost iubiţi de către aceştia aşa cum am fi avut nevoie, multora dintre noi nu ni s-a acordat atenţia de care are nevoie un copil. Unii dintre noi am fost bătuţi şi abuzaţi psihic, trataţi ca nişte fiinţe inferioare care nu ştiu nimic şi care trebuie să se supună fără să aibă niciun cuvânt de spus.

Apoi am mers la şcolă unde nici acolo nu am fost trataţi cu mai multă atenţie şi iubire. Şi uite cum ne-am ales cu o droaie de traume emoţionale. Şi uite cum am preluat modele comportamentale şi mintale nu tocmai faine din mediul în care am fost crescuţi şi educaţi. Şi uite cum din nişte fiinţe bune şi blânde ne-am transformat în nişte adulţi nu tocmai ”buni” care se lupta cu sine să-şi depăşească aceste traume şi care uneori au reacţii nu tocmai frumoase faţă de ceilalţi din cauza acestor setări negative care există în mintea lor!

Să înţelegem dragii mei că TRECUTUL nostru ne determina PREZENTUL. Suntem pur şi simplu ”scalvii” tiparelor noastre mintale şi comportamentale preluate de la cei care ne-au crescut şi din mediul înconjurător, care ne conduc viaţa în mod automat şi noi habar nu avem de ce uneori suntem atât de ”rai” unii cu alţii!

Dar veste bună e că putem să facem schimbări dacă devenim CONŞTIENŢI de comportamentele noastre toxice şi prin muncă cu noi înşine putem vindeca toate acele răni emoţionale din copilărie şi redeveni OAMENI calzi şi buni ca atunci când eram copii. Dar desigur, e nevoie de multă voinţă şi munca cu sine!

Să nu mai judecăm şi să nu mai punem etichete de „oameni răi” nimănui, ci când întâlnim un astfel de om, să empatizam cu el şi să fim compasivi, înţelegând că acest om clar duce cu el o luptă interioară de care cel mai probabil nici nu e conştient!

Nu vă recomand să căutaţi să salvaţi astfel de oameni sau să vă însoţiţi cu ei, ci doar să nu-i judecaţi şi să căutaţi în voi compasiunea faţă de ei şi să le doriţi tot binele din lume. Atunci când noi dorim binele cuiva, la nivel energetic emitem o vibraţie pozitivă care îl va atinge în mod pozitiv şi pe acel om, astfel făcându-i un mare bine!

Un om invidios nu este un om rău, ci un om care cel mai probabil în copilărie a avut un frate care a fost mai favorizat de părinţii săi, astfel sădind invidia în celălalt copil, iar la maturitate acest copil ajungând să simtă în continuare invidie şi pentru restul oamenilor.

Un om care urăşte, cel mai probabil când a fost mic a fost grav abuzat psihic şi fizic de către îngrijitorii sau părinţii lui, astfel sădind emoţia urii în acest copil, care la maturitate a ajuns un om plin de ură! s.a.m.d….

Deci dragii mei, nu suntem oameni răi dacă uram, invidiem, suntem geloşi, ranchiunoşi, apatici, furioşi sau mai ştiu eu ce alte emoţii negative avem, ci suntem doar nişte OAMENI care în copilăriile lor au învăţat aceste emoţii din experienţele lor traumatizante, şi pe care e nevoie ca acum la maturitate, să învăţăm să le VINDECĂM!

Schimbarea în bine în această lume depinde de a căuta să ne ÎNŢELEGEM unul pe celălalt şi NU în a ne eticheta şi a ne judeca!

 

 • Fragment din cea de-a doua mea CARTE pe care tocmai am lansat-o „ALEG SĂ FIU UN ÎNVINGĂTOR”

 • PS: Dacă ţi-a plăcut acest articol şi te-ai simţit ajutat de el, te invit cu drag să citeşti şi cele două cărţi ale mele – prima mea carte „DĂ-ŢI ŞA LA O NOUĂ VIAŢĂ” şi cea de-a doua mea carte ALEG SĂ FIU UN ÎNVINGĂTOR – continuarea primei mele cărţi, care cu singurata îţi vor plăcea şi îţi vor fi de mare ajutor în schimbarea vieţii tale în bine.

  Poţi comanda PACHETUL „O NOUA VIATA” cu ambele cărţi de AICI dacă îţi doreşti să le citeşti pe amândouă, sau le poţi Comanda separat, pe care dintre ele vrei, de AICI !

  Ce spun majoritatea celor care deja şi-au achiziţionat şi citit cartea DĂ-ŢI ŞANSA LA O NOUĂ VIAŢĂ?

  Majoritatea cititorilor care deja au cumpărat cartea şi au citit-o, îmi scriu şi îmi spun foarte încântaţi de ea: ”Camelia wooow, am citit cartea ta de 2 ori şi încă mai vreau să o recitesc deoarece conţine informaţii atât de IMPORTANTE, de valoroase şi de EDUCATIVE încât simt că ori de câte ori aş reciti-o tot aş mai avea ceva de învăţat din ea”! ?

  ”Draga mea, îți Mulţumesc din suflet , nu pot descrie în cuvinte cât de mult m-a ajutat această Carte. O recomand tuturor să o citeasa …este extraordinară pentru suflet. Să fii binecuvântată .” – Dorina A.

  ”Am comandat Cartea! Este MINUNATĂ!”- Lorelai N.

  ”Mulţumesc frumos pentru acest Ghid (carte). Eu o port cu mine şi mă ajută enorm. Citesc zilnic, sunt la a 3-a documentare. Am citit, am notat, am aplicat şi acum recitesc în voie câte un capitol. Nota ZECE pentru carte!” –C.B

  Poți citi şi tu GRATUIT tot CAPITOLUL 6 din cartea mea de AICI să vezi dacă îţi place şi dacă te simţi ajutat de ea ? !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − 15 =