Am învăţat…

… că viaţa nu este un produs al întâmplării. Că tot ceea ce se întâmplă, se întâmplă cu un scop şi că întotdeauna acel scop este unul măreţ, pentru creşterea şi evoluţia noastră, oricât de negativă ar părea situaţia în care ne aflăm. Că nimic din ceea ce ni se întâmplă nu este pentru a ne trage în jos, ci pentru a ne determina să facem schimbările necesare în viaţa noastră.

… că orice situaţie îţi este o lecţie şi că orice om îţi apare în cale, îţi este un învăţător. Am învăţat să nu judec pe nimeni şi nimic, pentru că tot ce ne iese în cale este pentru binele nostru, pentru evoluţia noastră personală.

… că tot ceea ce oferi se întoarce la tine. Că viaţa funcţionează după principiul cauză-efect!

… că a fi puternic înseamnă să ierţi, să uiţi şi să oferi bunătate şi iubire. Că atunci când alţii te atacă, să nu reacţionezi la fel ca ei, ci să ignori şi să ştii că atitudinea lor nu are legătură cu tine, ci doar cu frustrările strânse în ei. Că de fapt atitudinea ta în faţa lucrurilor îţi creează starea de linişte sau de disconfort pe care o trăieşti şi ca poţi evita starea de disconfort alegând o atitudine ignorantă şi pozitivă.

… că resentimentele, ura, mânia, furia, agresivitatea nu-ţi folosesc la NIMIC, ci doar îţi aduc neliniște şi suferinţă. De aceea, e foarte important să te desprinzi de genul acesta de emoţii.

Am învăţat că doar ACCEPTAREA vieţii ca ceea ce ESTE îţi poate aduce liniştea. Că, cu cât opui rezistenţă vieţii şi situaţiilor care nu îţi convin, cu atât ele continuă să persiste în viaţa ta, deoarece ele sunt doar lecţii de care tu ai atâta nevoie în evoluţia ta, însă nu eşti conştient de necesitatea lor.

Am învăţat că nimic nu este BUN sau RĂU şi ca doar noi suntem cei care punem aceste etichete situaţiilor, prin NEACCEPTAREA faptului că avem nevoie în evoluţia noastră atât de BINE cât şi de RĂU.

Am învăţat că nimeni şi nimic nu îţi produce suferinţă, ci doar AŞTEPTĂRILE tale o fac. De aceea e atât de important ca atunci când oferi ceva sau faci ceva, să nu AŞTEPŢI nimic în schimb, ci să oferi în mod NECONDIŢIONAT.

Am învăţat că trecutul este doar o LECŢIE şi ATÂT. Că el nu mai există şi trebuie să-l laşi în urmă şi să păstrezi doar lecţiile pe care le-ai avut de învăţat din el şi amintirile frumoase. Am învăţat că dacă insişti să trăieşti în trecut, te alegi doar cu suferinţa şi cu multe emoţii negative total inutile pentru prezentul şi viitorul tău.

Am învăţat că singurul care există este doar PREZENTUL, momentul de ACUM, şi că doar pe el trebuie să-ţi concentrezi toată atenţia. Că grijile îţi sunt total inutile şi că nu te ajută cu nimic la rezolvarea situaţiilor dificile din viaţa ta, ci doar îţi răpesc atenţia de la rezolvarea acestor situaţii. La fel este şi cu Lamentarea. A te lamenta nu te ajută cu nimic, ci doar te menţine în acea stare de disconfort de care chiar nu ai nevoie.

Am învăţat că FERICIREA ta depinde numai de TINE. Că nimeni nu te poate face cu adevărat fericit, ci doar tu o poţi face. Am învăţat că FERICIREA nu este o stare PERMANENTĂ şi că ea este alcătuită doar din momente şi clipe de fericire, adesea acestea fiind lucruri mărunte la care nici măcar nu le dăm importanţă.

Am învăţat că FERICIEA fără TRISTEŢE nu poate exista şi că ambele ne sunt absolut necesare.

Am învăţat că nu putem vedea bunătatea şi frumosul din jurul nostru şi din ceilalţi, atâta timp cât nu le simţim în noi şi nu le oferim. Am învăţat că viaţa noastră este doar o reflexie a stărilor noastre interioare, de aceea este atât de important să CULTIVAM în sufletele noastre cât mai multă bunătate şi iubire.

Am învăţat că BUCURIA şi FERICIREA nu vin din EXTERIOR şi că ele se află deja în noi. Că noi suntem cei care trebuie să EMITEM în exterior aceste stări interioare minunte, pentru că doar aşa lumea noastră exterioară va deveni mai frumoasă şi mai uşoară. Am învăţat că doar atunci când oferi iubire şi bunătate le poţi primi ÎNAPOI.

Am învăţat că tu eşti CREATORUL vieţii tale, că fericirea şi liniştea ta depind doar de ATITUDINEA ta în faţa vieţii şi de modul tău de GÂNDIRE şi de NIMIC altceva.

Am învăţat că viaţa e FRUMOASĂ doar dacă TU eşti DISPUS să o VEZI în acest mod 🙂 !

~ Fragment din Cartea mea “Dă-ţi şansa la o nouă viaţă” ~

Tu ai descoperit cele 5 Carti ale mele??? Acum costa DOAR 19,9 LEI oricare, REDUSE de la 49 lei 🔝🎉🎀🤘. Intra ➡️ AICI si vezi detalii despre ele 📖

Comanda-ti cartea DORITA la Tel ☎️ 0724068328, sau de AICI si bucura-ti Sufletul 😍💕 💖

Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Life Coach Camelia Şerban

21 COMENTARII

 1. Draga mea, îți Multumesc din suflet , nu pot descrie in cuvinte cât de mult m-a ajutat aceasta carte .O recomand tuturor sa o citeasa …este extraordinara pentru suflet. Sa fii binecuvantata .

 2. Absolut totul este adevarat, tot ce ati mentionat in acest fragment!
  Oamenii sunt deschisi sa afle ca tot ceea ce li se intampla este propria lor creatie, prin tot ceea ce au gandit, emis, prin atitudinile, obiceiurile, perceptiile lor de-a lungul experientei lor de viata…. si chiar daca Mintea Egotica nu le valideaza aceste adevaruri, ele nu mai pot fi ascunse multa vreme, si vor veni catre ei din nou, pe alte canale!

  Imi place foarte mult abordarea, clar, concis, la obiect, nu ai cum sa nu rezonezi, sa nu te deschizi spre aceste adevaruri care se afla in fiecare….

 3. Exveptional… ! Am invatat de cativa ani buni sa practic acceptarea a tot ceea ce apare in viata mea… intelegand ca totul are un anume scop… tot ceea ce traim. Aceasta ma determina sa fiu pozitiva, zambitoare, cu liniste in suflet si Foarte Sanatoasa. Atat fizic cat si psihic. Desigur.. este vorba si de hrana sanatoasa, si multa miscare in aer liber.Cautati sa fiti meteu conectati la fel de fel de actiuni. Daca se poate… invatati mereu ceva nou. Activitate continuua… toata viata !

 4. “Am învăţat că FERICIEA fără TRISTEŢE nu poate exista şi că ambele ne sunt absolut necesare.” Asta n-o prea inteleg, e ca unul din programele neconstructive pe care le-am tot înghițit si ne sabotează uneori, de ce ne este necesară Tristețea?
  I rest da, unii am învățat si inca invatam o mulțime de lucruri folositoare (exact ca cele din acest minunat articol), ideal este sa le si aplicam, mereu! (In ultima vreme m-am prins ca multe lucruri bune, constructive, zac in noi nefolosite? – sau poate chiar sunt singura care nu aplic tot ce stiu?).
  Mulțumesc, Camelia!

 5. Legea cauzei si a efectului sau legea carmei sau legea talionului au fost inlocuite de legea harului
  Cine decide să trăiască sub legea harului iese de sub legea carmei pentru că legea harului e superioară legii carmei

 6. La paragraful “Am invatat ca FERICIREA fara TRISTETE nu poate exista si ca ambele ne sunt absolut necesare” la cuvantul fericire ai omis litera ‘R’.
  Despre carte cred ca este un principiu sanatos. La fel si cel din “The secret” care merge pe ideea ca suntem energii si ceea ce gandim/emanam atragem (ganduri si fapte pozitive atrag pozitivul si la fel cu gandurile si faptele negative).
  Incerc tot timpul sa ma ghidez dupa acest principiu. Altfel trebuie sa ne confruntam cu cei din jur, dar intradevar tine de fiecare.
  Cum spunea si Ghandi “Fi schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume”. Totul porneste de la fiecare din noi in parte.
  Spor in continuare si sper ca incet ne vom modela inspre bine.

 7. Din punctul meu de vedere, corect este ”Am învățat că în viața ACEASTA”… Pentru că dacă DOAR viața aceasta ar exista, atunci toată logica discursului s-ar nărui. Tocmai de aceea cei care consideră că doar viața aceasta există, trăiesc pe principiul ”După mine… Potopul!” considerând o nebunie ceea ce este scris, aici. Eu, am învățat că tot ceea ce mi se întâmplă în viața aceasta, are ca scop să mă facă să înțeleg cu inima ce trebuie să Iubesc în Viața Eternă, pentru ca Fericirea să fie Eternă!

 8. Am citit ,m-a surprins este mai mult ca o lectie de viata.cu cit citesti mai mult descoperi greselile care le poate face o persoana de- a lungul vieti .in aceste exemple reale ce ne sunt aratate cu atita claritate poti vedea adevaratul sens al vietii . Nu am cuvinte.am mutit.doar atita mai am sa strig catre persoana mea
  “DA-TI SANSA LA O NOUA VIATA !”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × one =