Foarte mulţi oameni fac compromisuri peste compromisuri crezând că doar aşa vor obţine fericirea, însă nu este aşa. Compromisurile duc la acumularea a foarte multa frustrare interioara, care la randul ei duce la boli fizice si psihice si desigur şi la nefericire.

Deşi trăim într-o societate modernă şi atât de evoluată, totuşi ne ghidăm şi ne trăim viaţa după credinţe şi convingeri foarte învechite!

Una dintre convingerile noastre foarte învechite şi greşite, precum şi foarte toxică pentru viaţa noastră este această idee de COMPROMIS!

Mulţi dintre noi trăim în relaţii de cuplu total nefericite şi distructive, făcând fel şi fel de compromisuri, doar pentru că aşa am fost învăţaţi că SE FACE pentru a putea trăi într-o relaţie şi pentru a putea susţine o relaţie!

Acceptăm să trăim în relaţii foarte toxice în care suntem abuzaţi şi trataţi foarte urât, în care nu mai suntem sau nu ne mai simţim iubiţi sau nu mai iubim. În care nu ne mai simţim fericiţi. Fie pentru că ne-am obişnuit să trăim aşa şi considerăm că nu vom găsi un partener mai bun. Fie că avem copii împreună şi ne găsim ca scuză faptul că nu dorim să ne facem copiii nefericiţi în urma despărţirii de partener ( însă ceea ce nu realizam este faptul că rămânând într-o relaţie disfuncţională ne facem de fapt copiii nefericiţi ). Fie că aşa am fost învăţaţi de părinţii sau bunicii noştri că SE FACE şi că trebuie să tolerăm abuzul, bădărănia şi chiar şi lipsa iubirii, pentru ca o relaţie să dureze!

Ne căsătorim cu partenerul de viaţă cu care convieţuim de ani buni doar pentru că am fost învăţaţi că aşa SE FACE şi că aşa e normal, fără să ţinem cont de ceea ce simţim ACUM. Nu mai luăm în calcul faptul că relaţia, în momentul de faţă nu mai este una tocmai fericită. Ne căsătorim totuşi, fără să ţinem cont de faptul că nu mai comunicăm, că nu prea mai facem dragoste, că nu prea ne mai simţim atraşi de partenerul de viaţă. Fără să ţinem cont de faptul că noi am evoluat într-o direcţie, iar partenerul într-o altă direcţie. Nu ţinem cont de nimic din toate acestea şi ne căsătorim doar pentru ca aşa am fost învăţaţi că SE FACE şi că aşa e normal. Şi uite cum ne condamnăm singuri la o viaţă tristă şi nefericită!

Acceptam joburi care nu ne plac şi care ne supun la un stres maxim, doar pentru că, consideram că trebuie să ne câştigăm existenţa într-un fel sau altul. Astfel, ne neglijăm visele şi NU ne dăm şansa să facem ceea ce ne dorim.

Ne este teamă să încercăm să ne câştigam existenţa făcând ceea ce ne dorim cu adevărat, doar pentru că ni se spune că ceea ce ne-am dori să facem nu o să ne aducă venituri suficiente pentru a supravieţui. De cele mai multe ori ne luăm după ceilalţi şi nici măcar NU încercăm să facem ceea ce ne dorim cu adevărat. Şi uite cum dăm cu piciorul visurilor şi talentelor noastre!

Acceptăm oameni falşi în jurul nostru care ne tratează cu lipsă de respect, ne descurajează, ne trag în jos şi a căror prezenţă în viaţa noastră ne face de fapt mai mult rău decât bine, doar pentru că am fost învăţaţi că trebuie să fim sociabili şi să avem cât mai mulţi prieteni!

Facem compromisuri peste compromisuri pe toate planurile vieţii noastre doar pentru ca aşa am fost învăţaţi că SE FACE!

Nu îndrăznim să ne ascultam pe noi înşine şi să privim în sufletul nostru, ci mai degrabă ne ghidăm după ceea ce am fost învăţaţi de ceilalţi că trebuie să facem şi facem cum ni s-a spus că SE FACE!

Dar cum rămâne cu ce crezi TU că SE FACE?

Oare nu aşa ar trebui să SE FACĂ?

Oare nu ar trebui să SE FACĂ cum simţi şi crezi TU că SE FACE şi nu ceilalţi (bunici, părinţi, prieteni, iubit/iubită, societate )?

Din păcate, nefericirea şi tristeţea pe care o trăim majoritatea, provin din faptul ca trăim foarte mult în ideea de COMPROMIS şi pentru că FACEM cum ni se spune că SE FACE şi NU cum ne-am dori noi de fapt să facem!

Foarte trist, dar din păcate atât de adevărat!

Mult prea mulţi dintre noi trăim viaţa în COMPROMIS. Facem cum spune lumea că SE FACE. Ne neglijăm dorinţele şi sentimentele condamnându-ne singuri la o viaţă atât de nefericită!

Să fim sinceri cu noi înşine. Să privim în Sufletele noastre şi să începem să le ascultăm pe ele şi nu CREDINŢELE foarte greşite care ne-au fost bine implementate în creier de către ceilalţi!

Nimeni nu poate şti mai bine ca TINE ce este bine pentru tine şi ce ar trebui să faci decât TU însuţi!

Aşadar, pentru o viaţă fericită, începe să te asculţi pe TINE. Lasă la o parte COMPROMISUL şi fă DOAR cum crezi TU că SE FACE şi astfel îţi vei creşte încrederea şi stima de sine şi vei trăi mult mai frumos şi mai fericit!

~ Fragment din Cartea mea  DĂ-ŢI ŞANSĂ LA O NOUĂ VIAŢĂ ~

  • Zilele acestea TOATE cele 4 CARTI ale mele pot fi achizitionate cu 40% PRET REDUS, la DOAR 29 LEI !!!

    PROFITA si tu de zilele acestea de REDUCERE si comandă-ti care carte vrei la Tel ☎ 0724068328 sau direct de AICI

 

Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − sixteen =