“Faptele mereu demonstrează de ce VORBELE nu înseamnă nimic….” …. un citat care mie personal îmi place foarte mult….

Din păcate, sunt foarte foarte multi oameni care spun ceva şi fac cu totul altceva. Una spun şi alta fac, spun ceva dar NU fac ceea ce spun …..pur şi simplu aruncă vorbe în vânt şi NU se ţin de ele… Am întâlnit asta destul de frecvent şi eu în viaţa mea personală. O caracteristică destul de “urâţica” a personalităţii omului 🙂 !

Spunem că vom face ceva, după care ne facem că uităm ce am spus şi NU ne ţinem de cuvântul dat!

Uneori se întâmplă chiar să nu reuşim sau să nu putem să facem ceea ce am spus, dar indicat ar fi ca atunci când se întâmplă asta, să-i spunem omului căruia i-am spus că vom face un anumit lucru cu el sau pentru el, că nu am putut sau din păcate nu am reuşit să facem acel lucru, şi astfel îi arătăm acelui om CONSIDERAŢIE – îi arătăm că, chiar ne pasă de el şi de ceea ce i-am spus că am vrea să facem, dar pur şi simplu nu am reuşit…

Se întâmplă ca uneori chiar să NU reuşim să facem ce spunem sau ce promitem, iar asta NU este aşa o mare “tragedie”, dar dacă ne SCUZĂM pentru nereuşita noastră, atunci îi arătăm celuilalt CONSIDERAŢIE, îi arătăm RESPECT, precum şi faptul că, chiar dacă nu am reuşit să facem ce am promis, totuşi ne pasă de el. Cel mai trist este atunci când spunem cuiva că vom face ceva, iar apoi ne facem că UITĂM ce am spus şi nici măcar NU ne scuzăm sau nici măcar nu-i dăm celuilalt o explicaţie a faptului că nu am reuşit să facem ce am promis sau am spus că vom face….

După părerea mea, acesta este un comportament destul de urât şi specific oamenilor care NU inspiră SERIOZITATE!

Încrederea este destul de greu de câştigat, iar SERIOZITATEA ta este una dintre caracteristicile care duc la câştigarea încrederii. Dacă nu eşti o persoană prea serioasă, şi una spui şi alta faci, atunci NU te aştepta să inspiri ÎNCREDERE oamenilor!

Atunci când vorbele nu sunt urmate de FAPTE, acestea nu mai au nicio valoare…sunt doar vorbe în vânt şi cam atât 🙂 !

Dacă vrei să inspiri încredere unui om, atunci cauta să-ţi şlefuieşti caracterul şi să înveţi să te ŢII DE CUVÂNT, iar dacă nu întotdeauna reuşeşti să te ţii de cuvânt, atunci măcar arată-i celuilalt CONSIDERAŢIE cerându-ţi scuze pentru nereuşita ta şi dându-i măcar o explicaţie omului respectiv.

Cu siguranţă niciunul dintre noi NU suntem perfecţi, şi nu întotdeauna reuşim să facem tot ce spunem sau promitem, dar tocmai de aceea s-au “inventat’ scuzele astea, care îşi au totuşi şi ele rostul lor, ca să le FOLOSIM atunci când este cazul. NU spun să “abuzăm” mai tot timpul de scuze şi să le folosim în mod constant, pentru că nici asta NU inspiră seriozitate, dar uneori scuzele pot însemna ENORM şi arătându-le cuiva, pot dovedi faptul că chiar îţi pasă de un om şi îl respecţi, chiar dacă nu întotdeauna reuşeşti să faci ceea ce ai spus că vei face pentru el …

Aşadar, dacă vrem să ni se ofere ÎNCREDERE, atunci să învăţăm să ne ţinem cât mai des de cuvântul dat şi să-l urmăm cu FAPTE!

Doar cuvintele urmate de fapte contează cu adevărat…. 🙂 ….Nu ştiu pentru voi, dar pentru mine personal acest lucru contează ENORM…apreciez enorm oamenii care chiar FAC ceea ce SPUN şi mă FERESC de ceilalţi  😉 !

Tu din care categorie faci parte? 🙂

SUPER OFERTA !!!!!

ACUM, la comanda oricarui Pachet de Suflet cu cartile mele, primesti o CARTE de-a mea in valoare de 49 lei CADOU. Comanzi oricare dintre Pachete vrei tu si mai primesti inca o carte GRATIS !!!

Mai multe detalii despre  Pachetele cu Cartile mele poti vedea AICIPachetele pot fi comandate la telefon 0735640840 sau direct de AICI !

Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × four =