Mă întristez când văd cât de muuulţi dintre voi NU înţelegeţi BUNĂTATEA asta şi cum din această cauză, suferiţi enorm! Si va înţeleg perfect, pentru că şi eu la fel ca şi voi majoritatea, am fost programată mintal să văd bunătatea că implicând mult sacrificiu de sine, compromis şi muuultă suferinţă.

Dar, spre norocul meu, mi-am deschis ochii la timp şi m-am „salvat” de credinţele greşite cu care am fost crescută despre bunătate.

Ce m-a „salvat” de Bunătatea asta „toxică” pe care majoritatea oamenilor o experimentaţi?… păi m-a salvat Psihologia şi Dezvoltarea Personală!

E trist, măi dragi oameni, că faceţi atât de multe lucruri prin care vă distrugeţi sufletul, doar pentru a fi „buni”, crezând că astfel vă asiguraţi un loc în „Rai”. Dar… adevărul e ca bunătatea asta „toxică” nu numai că NU vă asigura niciun loc în „Rai”, ci şi vă face să trăiţi „Iadul” aici pe pământ!

Câţi dintre voi nu trăiţi total nefericiţi şi plini de suferinţe şi frustrări interioare doar pentru a fi „buni”?

Dar adevărul este că NU sunteţi cu adevărat buni atâta timp cât ceea ce CREDEŢI voi că înseamnă „bunătatea”, va aduce suferinţă şi distrugerea sufletului! Am venit în această lume să ne facem Sufletul fericit şi NU să-l DISTRUGEM!

Pentru a ajunge să fim cu adevărat buni, e absolut nevoie să învăţăm să ne IUBIM pe NOI înşine, să ne RESPECTĂM şi să ne PREŢUIM pe noi înşine, nemai acceptând sacrificii de sine şi compromisuri care ne aduc atât de multă suferinţă şi ne lezează fiinţa. Doar atunci când suntem cu adevărat BINE noi înşine psihic, putem fi cu adevărat şi buni fără a ne face rău singuri şi fără a ne produce suferinţă.

Iisus a spus: „iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi”, asta însemnând că e absolut nevoie să te iubeşti în primul rând pe tine pentru a-ţi putea iubi şi aproapele ca pe tine, nu?

Mulţi am învăţat sacrificiul ca fiind o caracteristică a bunătăţii tocmai din religii, din „sacrificiul” pe care Iisus l-a făcut pentru noi. Din păcate, răstignirea lui Iisus a fost interpretată de religii ca fiind un sacrificiu pe care şi noi oamenii trebuie să-l învăţăm şi să-l facem pentru aproapele nostru.

Dar, măi dragi oameni, noi NU ne putem compara cu Iisus. El a fost o fiinţă ELEVATĂ, nu cu atâtea dereglări psihice şi plin de răni sufleteşti ca noi. El a fost o fiinţă cu o Minte ILUMINATĂ şi cu un suflet PUR, iar acest lucru l-a determinat să se răstignească din IUBIRE NECONDIŢIONATĂ pentru noi şi NU din sacrificiu.

Când vom ajunge şi noi să transcedem toate rănile noastre sufleteşti şi să ne curăţăm mintea de atât de multă negativitate cât există în ea, vom putea şi noi să facem pentru aproapele nostru absolut orice din iubire necondiţionată. Însă, în momentul de faţă, noi NU suntem la nivelul de Conştiinţă a lui Iisus, tocmai de aceea e nevoie să muncim cu noi înşine şi să ne curăţăm Mintea pentru a ne îndrepta spre adevărata bunătate, aceea lui Iisus!

Asta înseamnă că e nevoie să facem o mare curăţenie în noi, în Mintea şi sufletul nostru, în PSIHICUL nostru, pentru a ajunge să fim buni la nivelul la care a fost Iisus!

Atâta timp cât psihicul nostru lasă de dorit, atâta timp cât în noi există extrem de multe răni sufleteşti, noi NU putem să facem pentru alţii lucruri în mod NECONDIŢIONAT, decât sub formă de sacrificiu de sine, iar acest sacrificiu NU e DELOC bun pentru sănătatea Psihicului nostru. El ne creează şi mai multe frustrări interioare şi mai muuultă suferinţă decât deţinem în noi deja!

De aceea, vă recomand să o luaţi în ordinea corectă cu bunătatea asta! Adică, să învăţaţi în PRIMUL rând să vă IUBIŢI pe VOI înşivă, să vă puneţi pe primul loc în viaţa voastră, să faceţi în primul rând TOTUL pentru VOI şi nu pentru alţii, să vă PRETUIŢI cu adevărat şi să va RESPECTAŢI, să faceţi curăţenie în MINTEA voastră care e super-mega îmbâcsită de tipare mentale GREŞITE, introduse în ea de către alţii (părinţi, bunici, religii, şcoli, mediu înconjurător, media etc.) şi care vă conduc viaţa în mod automat şi vă duc spre nefericire şi insuccese. E absolut nevoie să preluaţi controlul asupra Minţii voastre şi să vă schimbaţi toate tiparele de gândire GREŞITE introduse de alţii, înlocuindu-le cu altele noi şi de ACTUALITATE!

Cunosc o persoană care la fel ca mulţi dintre voi, crede că bunătatea înseamnă sacrificiu de sine. Şi hai să vă spun povestea lui pe scurt, să vedeţi cât e de tristă.

A început prin a se sacrifica pe sine pentru copilul său, alegând să rămână cu mama copilului, deşi nu a iubit-o niciodată şi nu s-a înţeles deloc bine cu ea, astfel nedându-şi şansa la a trăi şi el frumoasa experienţă a iubirii în cuplu. Şi asta doar pentru a fi un tată „bun”, neştiind că de fapt sacrificiul lui a fost în zadar şi că copilul lui nu a avut cum să se simtă fericit lângă doi părinţi nefericiţi!

A plecat prin ţări străine să-şi facă o viaţă mai bună, şi din „bunătate”, a făcut muuuulte sacrificii pentru a-şi ajuta financiar şi fraţii şi surorile să ducă o viaţă mai bună, neţinând cont de faptul că se auto-distruge muncind şi pentru alţii, care ar putea la fel de bine să muncească şi ei şi să NU aştepte ca altul să-i întreţină.

În loc să se ocupe de sine, s-a lăsat pe el pe ultimul loc, şi-a lăsat visele deoparte şi a preferat să fie „bun” şi să trimită o mare parte din banii munciţi din greu, altora. Dar, să înţelegem un lucru: atunci când muncim pentru alţii şi facem totul pentru aceştia, noi nu numai că ne facem nouă un mare rău, ci şi celor pentru care muncim şi ne sacrificăm, deoarece, făcând totul pentru ei, le tăiem din start şansa de a se strădui singuri şi de a REUŞI singuri. Noi, cu toţii, am venit în lumea asta cu tot bagajul necesar să REUŞIM în viaţă, dar atunci când ALŢII fac lucrurile în locul nostru, noi NU mai avem şansa să REUŞIM singuri şi să ne dăm seama că şi NOI PUTEM.

De când îl ştiu pe acest om, tot continuu a jucat rolul „SALVATORULUI” altora şi mai mereu a uitat de SINE, doar pentru a fi un om „bun”, creându-şi astfel foarte multă suferinţă şi nefericire. Nici NU vreau să mă gândesc la ce-l aşteaptă dacă continuă să se tot sacrifice pe sine pentru „binele” altora. Să înţelegem, măi oameni dragi, că noi am venit în lumea asta pentru a avea GRIJĂ în PRIMUL rând de NOI înşine, de a ne face pe noi înşine în primul rând fericiţi şi abia apoi pe alţii!

Atunci când trăim la nesfârşit în sacrificiu de sine şi compromis, rezultatul este unul tragic — adică boli grave, fizice sau psihice!

Aşadar, învăţaţi să RENUNŢATI la Sacrificiul de sine doar pentru a fi „buni” şi căutaţi să aveţi grijă în PRIMUL rând de voi ÎNŞIVĂ — de mintea şi de sufletul vostru, şi abia apoi de alţii.

Bunătatea adevarată începe cu Bunătatea faţă de SINE! 

 

     • – Fragment din  Cartea mea „ALEG SĂ FIU UN ÎNVINGĂTOR” –

      • Zilele acestea TOATE cele 4 CARTI ale mele pot fi achizitionate cu 40% PRET REDUS, la DOAR 29 LEI !!!

       PROFITA si tu de zilele acestea de REDUCERE si comandă-ti care carte vrei la Tel ☎ 0724068328 sau direct de AICI

      Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

      Îţi mulţumesc!

      Cu mult drag,

      Camelia Şerban

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seven − six =