Una dintre cauzele care duc la multe neînţelegeri, tensiuni, despărţiri, conflicte între oameni (parteneri de viaţă, prieteni, relaţii familiale etc.), precum şi la multe suferinţe inutile, este faptul că nu SPUNEM ceea ce Simţim şi GÂNDIM!

Foarte mulţi dintre noi NU ştim să COMUNICĂM partenerilor noştri de viaţă (prietenilor, rudelor, copiilor etc.) ceea ce Gândim şi Simţim cu adevărat, ceea ce ne DORIM de fapt de la EI, ci aşteptăm ca aceştia să GHICEASCĂ ce ne dorim noi şi să ne îndeplinească aşteptările noastre de la ei, iar când aceştia NU o fac, ne supărăm şi suferim intens şi credem că NU le pasă de noi sau că NU ne iubesc, sau că nu ne doresc în viaţa lor!

Dar, gândiţi-vă puţin… nimeni nu poate şti cu CERTITUDINE ceea ce simţim şi gândim noi, ceea ce ne dorim, până în momentul în care nu COMUNICĂM acestora în CUVINTE ceea ce ne dorim de fapt!

Noi, oamenii, suntem foarte Diferiti şi PERCEPEM viaţa şi lucrurile în moduri cu totul şi cu totul diferite, în funcţie de experienţele noastre trecute de viaţă. De aceea, rar se întâmplă ca cineva să GHICEASCĂ ceea ce ai tu în căpuşorul tău, ceea ce simţi şi gândeşti de fapt, ceea ce îţi doreşti tu cu adevărat şi ce aştepţi de la celălalt!

Chestia aceia cu „ne înţelegem din priviri” e doar o poveste de adormit copiii, dragii mei… NU mai credeţi în ea! Pentru a ajunge doi oameni să se înţeleagă şi să-şi îndeplinească asteptările unul celuilalt, e absolut nevoie de COMUNICARE VERBALĂ! Doar atunci când oamenii îşi SPUN reciproc exact ceea ce simt, ceea ce îşi doresc, ce aşteptări şi nevoi au unul de la celălalt, ei pot convieţui armonios!

Din păcate foarte mulţi oameni NU COMUNICĂ verbal, iar acest lucru duce la foarte multe neînţelegeri, tensiuni, conflicte, rupturi, despărţiri şi la muuuultă Suferinţă inutila!

Aşadar, caută să-i comunici VERBAL partenerului tău de viaţă, şefului, prietenului, copilului, părintelui etc., EXACT ceea ce simţi şi Gândeşti, exact ceea ce îţi doreşti şi aştepti de la el, şi astfel vei evita multe neînţelegeri, certuri, despărţiri şi suferinţe inutile!

Dacă iubeşti un om şi ţi-l doreşti în viaţa ta, atunci SPUNE-I… cu siguranţă el nu va GHICI că îţi doreşti asta şi nici nu va avea CERTITUDINEA că îl iubeşti şi ţi-l doreşti, până nu îi Comunici acest lucru!

Dacă eşti nemulţumit de felul în care partenerul tău face dragoste cu tine, atunci SPUNE-I… doar aşa viaţa ta sexuală se va îmbunătăţi!

Dacă ai anumite nevoi şi aşteptări de la un om, atunci SPUNE-I… doar aşa el ţi le va şi putea îndeplini!

NU te aştepta ca cineva vreodată să GHICEASCĂ exact ceea ce tu îţi doresti sau aştepţi de la el, doar pentru că îi dai nişte indici subtile, sau crezi că îţi va citi în privire, pentru că acest lucru nu se va întâmpla. Suntem fiinţe diferite şi PERCEPEM totul diferit… tocmai de aceea s-a şi inventat Comunicarea — să COMUNICĂM DESCHIS tot ceea ce Simţim şi Gândim!

Nu-ţi fie teama că nu ţi se vor îndeplini aşteptările! E mai bine să RIŞTI să nu ţi se îndeplinească, decât să trăieşti o viaţă întreagă cu regretul că nu ai comunicat ceea ce-ţi doreai şi astfel ai avut atât de multe de pierdut. Reţine că Regretele DOR şi mai tare!

Aşadar, dacă îţi doreşti să ţi se îndeplinească dorinţele şi aşteptările pe care le ai de la cineva, atunci SPUNE-I şi nu mai pierde timp inutil, aşteptând ca acesta să ghicească. Uşurează-ţi viaţa şi evită suferinţe INUTILE învăţând să COMUNICI tot ceea ce simţi şi gândeşti!

– Fragment din  Cartea mea „ALEG SĂ FIU UN ÎNVINGĂTOR” –

Cartea “Aleg sa fiu un Invingator” poate fi comandata de AICI sau la telefon 0735640840 !

  • Profita si TU de ultimele zile de REDUCERE !!!

    Sunt Ultimele ZILE in care mai poti cumpara cele 3 Carti ale mele la pret de doua. Platesti DOAR doua carti si le primesti pe toate trei. Una o primesti CADOU !!!

    Pachetul cu cele 3 carti poate fi comandat la telefon 0735640840 sau direct de AICI

 

Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + 19 =