Una dintre problemele cu care se confruntă foarte mulţi oameni este neîncrederea în sine. Mulţi oameni îmi scriu şi mă întreabă „Camelia, spune-mi te rog, cum aş putea să îmi cresc încrederea în mine?”

Ideea este că NU există o retetă exactă pe care o pot da cuiva şi care să îi crească încrederea în sine. De ce? Deoarece la scăderea încrederii în sine a fiecăruia au contribuit nişte factori, iar pentru a-ţi putea creşte încrederea în sine e nevoie să DEPISTEZI acei factori şi apoi să-i schimbi! Atunci când începi să gândeşti diferit şi să schimbi factorii care te-au dus la scăderea încrederii în sine, vei putea observa că aceasta va creşte! Dar e absolut esenţial să-i DEPISTEZI şi apoi să-i schimbi!

În munca mea cu clienţii la Cabinetul meu, am descoperit un factor comun la mai mulţi clienţi care duce la scăderea încrederii în sine. Acesta este reprezentat de LAUDĂ. Am observat cu tristeţe că majoritatea clienţilor mei, atunci când le cer să-mi spună lucruri despre ei de care sunt mândri, îmi spun aceste lucruri, însă cu o foarte mare reţinere şi cu capul în pământ, ruşinaţi, iar ceea ce îmi spun după ce îmi povestesc aceste lucruri este: „nu vreau să mă laud”…

Da, cu toţii ştim vorba aceea „lauda de sine, NU miroase a bine”, deoarece încă de mici copii ni s-a setat creieraşul cu această credinţă atât de GREŞITĂ!

Adevărul este, dragi oameni, că acest proverb este o mare PORCĂRIE care va duce la multă NEÎNCREDERE în sine, la lipsa aprecierii de sine şi a respectului de sine!

De fapt „lauda de sine miroase FOARTE bine” aş spune eu!

A te lauda pe tine însuţi, e o formă de apreciere de sine, care te AJUTĂ să îţi CREŞTI încrederea în sine, mult prea distrusă de toate porcăriile pe care alţii ţi le-au băgat în cap încă de mic copil! (părinţii, bunicii, şcoala, societatea, religiile etc.)

Atunci când tu NU te „lauzi” prietenilor şi cunoscuţilor cu realizările tale (oricare ar fi acestea), dai dovadă de lipsă de apreciere de sine. NU ai de ce să nu te mândreşti celorlalţi cu realizările tale, atâta timp cât ele sunt ale TALE.

Da, e greşit să te lauzi cu lucruri pe care NU tu le-ai realizat sau le-ai obţinut, dar NU este greşit să fii MANDRU de tine şi să spui întregii lumi cât de mândru de tine eşti cu tot ceea ce TU, prin munca ta cinstită, ai reuşit să realizezi. Făcând acesta, pur şi simplu începi să CONŞTIENTIZEZI că într-adevăr eşti un om VALOROS, că eşti important şi minunat, şi astfel, te ajuţi singur la a-ţi creşte ÎNCREDEREA în sine, mult prea distrusă!

Majoritatea oamenilor au încrederea în sine distrusă din cauza multor credinţe GREŞITE pe care părinţii, bunicii, şcoala, societatea etc. i-au învăţat şi după care ei şi-au ghidat viaţa!

Foarte mulţi oameni nu îndrăznesc să vorbească despre sine în mod pozitiv, nu îndrăznesc să se „laude” cu realizările lor, tocmai pentru că au fost învăţaţi că acest lucru este „urât”… dar majoritatea nu realizează că atunci când îţi suprimi dorinţa de a spune celorlalţi cât eşti de mândru de tine, de fapt îţi creezi multă frustrare interioară care NU te ajută la nimic. E normal şi SĂNĂTOS pentru psihicul tău să ÎMPĂRTĂŞEŞTI cu ceilalţi tot ceea ce realizezi tu şi te face fericit.

Prietenii tăi adevăraţi NU vor crede despre tine că „te lauzi”, ci te vor APRECIA şi ei la rândul lor şi te vor încuraja să realizezi tot ceea ce-ţi doreşti şi vor fi fericiţi că ai ÎMPĂRTĂŞIT cu ei realizările tale. Doar cei frustraţi, invidioaşi, nemulţumiţi de sine, cu încredere în sine scăzută, vor spune că „te lauzi” şi te vor bârfi, dar cei cu încredere în sine, cei care se apreciază pe sine, vor fi ÎNCÂNTAŢI de faptul că „te lauzi” la ei şi vor fi foarte MÂNDRI de tine!

Aşadar, dragă omule, începând de acum, îţi recomand cu drag să începi să te „LAUZI” ţie însuţi şi celorlalţi cu tot ceea ce te face să te simţi MÂNDRU de tine. Acest lucru te va ajuta foarte mult să conştientizezi cât eşti de VALOROS şi te va ajuta enorm la creşterea Încrederii în sine! Recomand chiar să îţi faci o listă pe care să treci ori de câte ori îţi aminteşti, acele lucruri despre tine de care te simţi MÂNDRU, cu care te poţi LĂUDA şi să o reciteşti cât mai frecvent! Vei putea observa cât de mult te va ajuta acest lucru la construirea unei Imagini de sine POZITIVĂ şi la creşterea Încrederii în sine!

Spor la muncă cu tine însuţi! Sunt sigură că şi în tine există lucruri frumoase cu care chiar te poţi „LĂUDA”, trebuie doar să începi să le CONŞTIENTIZEZI!

– Fragment din  Cartea mea „ALEG SĂ FIU UN ÎNVINGĂTOR” –

Cartea “Aleg sa fiu un Invingator” poate fi comandata de AICI sau la telefon 0735640840 !

SUPER OFERTA !!!!!

ACUM, la comanda oricarui Pachet de Suflet cu cartile mele, primesti o CARTE de-a mea in valoare de 49 lei CADOU. Comanzi oricare dintre Pachete vrei tu si mai primesti inca o carte GRATIS !!!

Mai multe detalii despre  Pachetele cu Cartile mele poti vedea AICIPachetele pot fi comandate la telefon 0735640840 sau direct de AICI !

Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × three =