„NU putem SCHIMBA un lucru până nu îl ACCEPTĂM.”

— Carl G. Jung —

 

Foarte mulţi oameni se străduiesc să fie BUNI pentru că aşa au fost învăţaţi că „trebuie” să fie de către părinţi, bunici, religii, şcoli, societate, tv etc.

Peste tot locul citim şi vedem acest îndem „fii BUN, fii BUN!”

Ok, corect… e foarte important să fii BUN, doar că trebuie să ŞTII şi cum să faci ca să fii cu ADEVĂRAT bun, fără a-ţi face ţie un mare rău!

Majoritatea oamenilor se străduiesc din răsputeri să fie buni pentru că aşa TREBUIE, sau din TEAMĂ de Dumnezeu, sau pentru a fi plăcuţi, iubiţi şi apreciaţi de ceilalţi!

Nu zic că e rău să te străduieşti să fii bun, zic doar că NU e SĂNĂTOS pentru TINE, pentru psihicul tău, să fii bun doar pentru că ţi s-a spus că aşa TREBUIE sau că dacă nu eşti bun, Dumnezeu te pedepseşte — adică din TEAMĂ!

Dacă vrei să fii bun cu ADEVĂRAT, atunci e nevoie să fii bun pentru că aşa VREI TU, şi NU din teama de a nu fi „pedepsit de Dumnezeu” sau pentru că aşa ţi s-a SPUS că trebuie să fie omul — BUN!

Şi, hai să îţi şi explic de ce spun toate acestea, de ce spun că NU e SĂNĂTOS pentru psihicul tău să te străduieşti să fii bun doar din TEAMA de pedeapsa lui Dumnezeu (care de altfel NU ne pedepseşte, ci noi suntem aceia care se pedepsesc singuri din INCONŞTIENŢA şi lipsa de CUNOAŞTERE) sau pentru că aşa ţi s-a spus că TREBUIE să fii!

Păi să vedem ce se întâmplă cu omul care se străduieşte să fie BUN, dar el nu ştie cum să facă să fie cu adevărat bun şi tot ce face de fapt, e să-şi REPRIME emoţiile negative (pe care dacă le-ar accepta, ar însemnă că nu e un om bun) şi astfel făcându-şi un mare rău!

Ce face omul care se străduieşte să fie bun pentru că aşa „trebuie” sau din teamă de pedeapsa lui Dumnezeu?

Din păcate, el duce o LUPTĂ cruntă cu el însuşi, cu emoţiile lui NEGATIVE pe care NU vrea să ACCEPTE că le are (pentru că dacă le-ar accepta, asta ar însemna pentru el că NU e un om bun) şi le REPRIMĂ, le alungă, se PREFACE că NU le are.

Dar, dragă omule, tu NU poţi alunga o emoţie negativă neacceptând că o ai, ci în acest mod doar o poţi REPRIMA, iar astfel, ea NU dispare cum probabil tu crezi, ci se duce în Mintea ta Subconştientă şi, de acolo, continuă să te saboteze şi să reapară în alte şi alte situaţii de viaţă, până o accepţi şi o laşi să fie exprimată!

Cam aşa stă treaba cu emoţiile noastre! Noi NU putem alunga o emoţie negativă pe care NU VREM să o simţim, prefăcându-ne că nu o avem sau încercând să o alungăm, neacceptând faptul că o avem.

Atunci când ne apare o emoţie negativă (că furia, ura, ranchiunea, ruşinea, tristeţea, dorinţa de răzbunare etc. etc.) pe care nu vrem să o simţim şi astfel NU acceptăm că o avem, şi ne străduim să o alungăm ca să nu fim oameni „RĂI” (pentru că aşa am fost învăţaţi că doar oamenii răi au emoţii negative, ceea ce e complet FALS) de fapt, nu scăpăm de ea decât temporar, pe moment, dar ea se duce în subconştientul nostru, se depozitează acolo şi apoi se va întoarce ori de câte ori vor apărea anumite situaţii de viaţă declanşatoare în viaţa noastră!

Deci, ceea ce vreau să spun, e faptul că TOŢI avem şi emoţii NEGATIVE, că ele sunt FIREŞTI, că sunt specifice fiinţei Umane şi NU au nicio legătura cu a fi sau a nu fi bun. Ele pur şi simplu apar în viaţa TUTUROR, pentru că de aceea am venit în lumea asta, ca să EXPERIMENTĂM toată varietatea de emoţii pozitive dar şi NEGATIVE!

Dacă ai şi emoţii negative, NU înseamnă că eşti un om RĂU, mai dragă omuleeee!!! Înseamnă doar că eşti UMAN! Deci NU te mai tot strădui atât de mult să-ţi REPRIMI emoţiile Negative doar ca să nu fii un om rău, pentru că NU eşti!

Reprimând emoţiile negative, tot ce vei reuşi să faci, e să strângi în interiorul tău un adevărat „BAGAJ” de emoţii Negative, care mai devreme sau mai târziu vor „exploda” şi îţi vor face un mare rău, dându-ţi o boală psihică sau fizică, sau vor atrage în viaţa ta fel şi fel de situaţii negative prin care ele să poată fi EXPRIMATE!

Aşadar, dragă omule, NU-ŢI mai REPRIMA emoţiile negative atunci când acestea apar, doar pentru a fi un om BUN, pentru că îţi faci un mare RĂU, ci caută să le observi atunci când ele apar, să ACCEPŢI că le ai şi apoi să le laşi să plece, fără a le alimenta cu fel şi fel de gânduri şi scenarii negative.

Vei putea observa că atunci când îţi apare o emoţie negativă, dacă devii CONŞTIENT de ea şi ACCEPŢI că o ai, ea va pleca singură de la tine şi te va elibera, dar e absolut nevoie doar să o OBSERVI, să ACCEPŢI că o ai şi apoi să o laşi să DISPARĂ de la sine fără a începe să-ţi faci fel şi fel de gânduri şi scenarii negative legate de ea.

De exemplu, atunci când eşti în trafic şi un alt şofer era să intre în tine din neatenţie şi astfel îţi  apare o emoţie de furie pe acel şofer (care de altfel e FIREASCĂ), dacă vrei să scapi cu adevărat de ea, NU căuta să îţi spui „sunt calm, sunt calm” pentru că astfel doar REPRIMI acea emoţie prin neacceptarea faptului că o ai, sau cealaltă variantă — NU începe să-ţi faci fel şi fel de gânduri şi scenarii negative cum ar fi „ticălosu’ dracului, ce nenorocit, era să mă omoare etc. etc.”, ci pur şi simplu OBSERVĂ emoţia furiei, fii CONŞTIENT că o ai şi apoi las-o să plece, fără a pune „paie pe foc” cu fel şi fel de gânduri şi scenarii negative! Astfel, te vei elibera de emoţia respectivă, fără să o REPRIMI sau fără să o intensifici!

Aşadar, în concluzie, REŢINE faptul că e OK şi firesc să îţi apară şi să ai şi Emoţii Negative şi nu doar pozitive, iar faptul că le ai şi accepţi că le ai NU înseamnă că eşti un om „rău”, ci doar că eşti o fiinţă umană că oricare alta, care a venit pe acest pământ tocmai pentru a EXPERIMENTA toată „paleta” de EMOŢII, atât pozitive cât şi NEGATIVE!

Reţine faptul că TOŢI avem şi emoţii negative, chiar şi cei mai „buni” şi mai evoluaţi dintre noi, iar asta NU ne face mai buni sau mai răi! Ideea e să NU alimentăm şi să nu investim energie în aceste emoţii negative, ci să ACCEPTĂM că şi noi le avem uneori şi să le lăsăm să plece!

Deci, dragă omule, NU îţi mai REPRIMA emoţiile negative, ci învaţă să ţi le gestionezi, şi astfel vei şi fii bun cu adevărat, pentru că atunci când îţi gestionezi corect emoţiile, bunătatea curge de la SINE prin fiinţa ta şi NU forţată de teama pe care o ai de Dumnezeu sau pentu că aşa „TREBUIE”!

Eu cred că cu toţii suntem buni la origine şi că ceea ce ne face să devenim „răi”, NU sunt emoţiile noastre negative şi faptul că uneori le avem, ci faptul că NU ştim CUM să GESTIONĂM corect aceste emoţii negative!

Cu toţii avem şi părţi bune şi mai puţin bune, dar pentru a face schimbări şi a deveni mai buni, e nevoie în primul rând să ACCEPTĂM şi partea „rea” din noi, care e FIREASCĂ şi pe care o avem, de altfel, cu TOŢII!

Aşadar, învaţă să-ţi gestionezi corect emoţiile negative şi să ACCEPŢI că ai şi o parte „rea” în tine şi astfel vei fi BUN în mod natural şi nu din teamă de Dumnezeu sau pentru că aşa „trebuie”!

 

– Fragment din  Cartea mea „ALEG SĂ FIU UN ÎNVINGĂTOR” –

Cartea “Aleg sa fiu un Invingator” poate fi comandata de AICI sau la telefon 0735640840 !

 

SUPER OFERTA !!!!!

ACUM, la comanda oricarui Pachet de Suflet cu cartile mele, primesti o CARTE de-a mea in valoare de 49 lei CADOU. Comanzi oricare dintre Pachete vrei tu si mai primesti inca o carte GRATIS !!!

Mai multe detalii despre  Pachetele cu Cartile mele poti vedea AICIPachetele pot fi comandate la telefon 0735640840 sau direct de AICI !

Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen + 14 =