Una dintre cauzele care duc la multe neînţelegeri, tensiuni, despărţiri, conflicte între parteneri, precum şi la multe suferinţe inutile, este faptul că nu spunem ceea ce Simţim şi Gândim!

Foarte mulţi dintre noi nu ştim să Comunicăm partenerilor noştri de viaţă ceea ce Gândim şi Simţim cu adevărat, ceea ce ne dorim de fapt de la ei, ci aşteptăm ca aceştia să Ghicească ce ne dorim noi şi să ne îndeplinească aşteptările noastre de la ei, iar când aceştia nu o fac, ne supărăm şi suferim intens şi credem că nu le pasă de noi sau că nu ne iubesc, sau că nu ne doresc în viaţa lor!

Dar, gândiţi-vă puţin… Nimeni nu poate şti cu certitudine ceea ce simţim şi gândim noi, ceea ce ne dorim, până în momentul în care nu comunicam acestora în Cuvinte ceea ce ne dorim de fapt!

Noi, oamenii, suntem foarte diferiti şi percepem viaţa şi lucrurile în moduri cu totul şi cu totul diferite, în funcţie de experienţele noastre trecute de viaţă. De aceea, rar se întâmplă ca cineva să ghicească ceea ce ai tu în căpuşorul tău, ceea ce simţi şi gândeşti de fapt, ceea ce îţi doreşti tu cu adevărat şi ce aştepţi de la celălalt!

Chestia aceea cu „ne înţelegem din priviri” e doar o poveste de adormit copiii, dragii mei… Nu mai credeţi în ea! Pentru a ajunge ca doi oameni să se înţeleagă şi să-şi îndeplinească aşteptările unul celuilalt, e absolut nevoie de Comunicare verbală! Doar atunci când oamenii îşi SPUN reciproc exact ceea ce simt, ceea ce îşi doresc, ce aşteptări şi nevoi au unul de la celălalt, ei pot convieţui armonios!

Din păcate foarte mulţi oameni nu comunică verbal, iar acest lucru duce la foarte multe neînţelegeri, tensiuni, conflicte, rupturi, despărţiri şi la muuuultă Suferinţă inutilă!

Aşadar, caută să-i comunici verbal partenerului tău de viaţă, şefului, prietenului, copilului, părintelui etc., exact ceea ce simţi şi Gândeşti, exact ceea ce îţi doreşti şi aştepţi de la el, şi astfel vei evita multe neînţelegeri, certuri, despărţiri şi suferinţe inutile!

Dacă iubeşti un om şi ţi-l doreşti în viaţa ta, atunci Spune-i… cu siguranţă el nu va ghici că îţi doreşti asta şi nici nu va avea certitudinea că îl iubeşti şi ţi-l doreşti, până nu îi comunici acest lucru!

Dacă eşti nemulţumit de felul în care partenerul tău face dragoste cu tine, atunci Spune-i… doar aşa viaţa ta sexuală se va îmbunătăţi!

Dacă ai anumite nevoi şi aşteptări de la un om, atunci Spune-i… doar aşa el ţi le va şi putea îndeplini!

Nu te aştepta ca cineva vreodată să ghicească exact ceea ce tu îţi doreşti sau aştepţi de la el, doar pentru că îi dai nişte indici subtile, sau crezi că îţi va citi în privire, pentru că acest lucru nu se va întâmpla. Suntem fiinţe diferite şi percepem totul diferit… tocmai de aceea s-a şi inventat Comunicarea — să comunicam deschis tot ceea ce Simţim şi Gândim!

Nu-ţi fie teama că nu ţi se vor îndeplini aşteptările! E mai bine să risti să nu ţi se îndeplinească, decât să trăieşti o viaţă întreagă cu regretul că nu ai comunicat ceea ce-ţi doreai şi astfel ai avut atât de multe de pierdut. Reţine că Regretele dor şi mai tare!

Aşadar, dacă îţi doreşti să ţi se îndeplinească dorinţele şi aşteptările pe care le ai de la cineva, atunci Spune-i şi nu mai pierde timp inutil, aşteptând ca acesta să ghicească. Uşurează-ţi viaţa şi evită suferinţe inutile învăţând să comunici tot ceea ce simţi şi gândeşti!

-Fragment din Cartea „Multumesc ca te iubesc” –

Dacă vrei să citeşti TOATĂ cartea MULŢUMESC CĂ TE IUBESC, acum la comanda ei primeşti CADOU 🎁 din partea mea, cartea mea ALEG SĂ FIU UN ÎNVINGĂTOR 

Plăteşti DOAR o carte şi primeşti DOUĂ ✅ ❗❗❗

Profită şi tu de 🎀 PROMOŢIA 🎀de vară 🌞 şi citeşte cartea MULŢUMESC CĂ TE IUBESC şi invatat-ţi INIMA să iubească frumos ❤

Cartea poate fi comandată la Tel ☎ 0724068328 sau direct de AICI!

Dacă îţi place conţinutul acestui articol şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 3 =