În primele luni de relaţie, partenerii se îndrăgostesc unul de celălalt şi cred că se iubesc. Dar ceea ce nu ştiu ei, este faptul că îndrăgosteală NU este totuna cu iubirea.

Îndrăgosteală este o atracţie între doi oameni de natură fizică, instinctuală şi de natură mintală produsă prin auto-iluzionare.

Atunci când întâlnim un om de care ne simţim atraşi fizic, începem şi ne facem fel şi fel de iluzii legate de acel om care duc la acea stare de euforie numită Îndrăgostire.

În perioada de îndrăgostire suntem cumva ca şi drogaţi, plini de entuziasm şi bucurie, total iraţionali, încât nu-l putem vedea pe cel de care ne-am îndrăgostit aşa cum este el, ci îl vedem aşa cum ne dorim noi să fie!

Acea euforie de îndrăgosteală cumva ne închide ochii, ne orbeşte Raţiunea şi ne face să vedem în celălalt tot ce ne dorim noi şi nu realitatea – adică ceea ce este el cu adevărat.

Astfel că, încă din primele luni de relaţie, cât suntem foarte îndrăgostiţi de celălalt, începem şi ne facem iluzii şi planuri de viitor deoarece credem că am întâlnit partenerul ideal. Însă, după o perioadă de câteva luni de relaţie, acea stare de euforie (de indragosteala) începe să scadă şi abia apoi începem să-l vedem pe celălalt cum este el cu adevărat şi nu cum credem noi că este sau cum ne-am iluzionat noi că este. Începem să-i vedem şi defectele pe care în perioada de îndrăgosteală Nu am vrut să le vedem, şi apoi încep dezamăgirile şi reproşurile: „păi nu mai eşti ca la început”, „am crezut că eşti altfel”, „nu eşti ceea ce credeam eu că eşti” etc.

Şi astfel, după doar câteva luni de relaţie, majoritatea relaţiilor, care la început păreau relaţii perfecte de viitor, încep să se destrame sau să se rupă. Abia după câteva luni de relaţie ne cade vălul iluziei de pe ochi şi începem să vedem realitatea şi începem să-l cunoaştem pe celălalt aşa cum este el de fapt.

Din această cauză, nu este indicat ca încă de la începutul relaţiei să începem să ne iluzionăm prea tare şi să ne facem planuri de viitor şi să avem prea multe aşteptări de la celălalt. Este necesar să aşteptăm să treacă măcar câteva luni bune de relaţie, în care să reuşim să-l cunoaştem pe celălalt cât de cât pentru a ne putea gândi că relaţia ar putea funcţiona şi ne-am putea gândi la o relaţie de viitor.

În general, oamenii nu au răbdare să treacă perioada de îndrăagosteală de la începutul relaţiei şi nu apucă să-l cunoască pe celălalt cum este el de fapt şi încep să-şi facă planuri de viitor şi să aibă fel şi fel de aşteptări de la relaţie, iar apoi când le pică vălul de pe ochi se trezesc cu fel şi fel de dezamăgiri şi suferinţe inutile, pe care nu le-ar fi avut dacă ar fi avut răbdare să aştepte să ajungă să-l cunoască mai bine pe celălalt şi abia apoi să îşi facă vise de relaţie serioasă de viitor.

Iubirea apare abia după ce trece perioada de îndrăgosteală, când începem să devenim raţionali. Atunci când îl cunoşti pe celălalt aşa cum este el de fapt şi nu cum crezi tu că este, atunci când îl vezi şi cu bune dar şi cu rele şi îl accepţi aşa cum este el.

La început este îndrăgosteala şi abia apoi, după ce dispare vălul iluziei şi vedem realitatea cum este ea de fapt şi nu cum ne iluzionam noi că este, apare şi iubirea… dacă mai apare!

La foarte multe cupluri, din păcate, iubirea nu prea mai apare după ce trece îndrăgosteala, ci mai degrabă apar dezamăgirile şi suferinţele create chiar de ei înşişi prin auto-iluzionare.

Suferinţele apar pentru că oamenii cred că iubirea e acea îndrăgosteală, dar iubirea este ceea ce vine după perioada de îndrăgosteală. Iubirea, de fapt se Construieşte, prin multă implicare din partea partenerilor, prin acceptarea celuilalt aşa cum este (cu bune şi cu mai puţin bune), prin asumare, prin dorinţa şi disponibilitatea ta de a-i îndeplini partenerului tău Nevoile Afective, prin a fi dispus să-i Oferi partenerului tot ce ai mai bun în tine, prin dorinţa ta de a da tot ce ai mai bun pentru a-ţi face partenerul fericit!

Iubirea este despre disponibilitatea ta de a depune tot Efortul necesar pentru a construi împreună cu partenerul tău o relaţie solidă şi fericită!

Aşadar, dragii mei nu va mai grăbiţi să vă faceţi planuri de viitor şi să aveţi mari aşteptări încă de la începutul unei relaţii – în perioada de îndrăgosteală – ci aveţi răbdare să treacă această perioadă de euforie în care nu puteţi vedea lucrurile aşa cum sunt cu adevărat în realitate şi să cunoaşteţi omul aşa cum este el, să vedeţi dacă îl puteţi accepta şi iubi aşa cum este el cu bune şi cu rele şi astfel vă veţi scuti singuri de multe Dezamăgiri şi Suferinţe inutile, iar dacă într-adevăr vă doriţi o relaţie fericită, solidă şi de durată, atunci fiţi dispuşi să vă asumaţi şi să depuneţi tot Efortul necesar construirii unei astfel de relaţii!

Iubirea nu ni se întâmplă, ea se Construieşte…in timp !

-Fragment din Cartea „Multumesc ca te iubesc” –

 Zilele acestea cartea mea “Multumesc ca te iubesc”poate fi achizitionata cu 40% PRET REDUS la DOAR 29 LEI !!!

PROFITA si tu de zilele acestea de REDUCERE si comandă cartea la Tel ☎ 0724068328 sau direct de AICI

Dacă îţi place conţinutul acestui articol şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × four =