Într-o relaţie Ambii parteneri fac greşeli. Din păcate, faptul că nu acceptăm că greşim şi noi, şi mai tot timpul punem totul în cârca celuilalt, duce la foarte multe conflicte şi la multe despărţiri.

Majoritatea, avem prostul obicei de a NU ne vedea şi greşelile si defectele nostre, ci doar pe ale celuilalt. Cam asta facem majoritatea, şi astfel transformăm iubirea din ceva Divin, splendid, împlinitor, într-o Luptă pentru Putere, în care trebuie să demonstrăm că NOI avem dreptate, că NOI suntem ăia mai buni decât partenerul nostru… 🙁

Vrem să demonstrăm celuilalt că noi suntem mai buni, că noi suntem mai deştepţi, că noi le facem pe toate şi el nu face mai nimic. Că noi aducem mai mulţi bani în casă, că noi ne ocupăm mai mult de copii, că datorită nouă avem tot ce ne trebuie. Că noi, că noi şi iarăşi noi… suntem “buricul pământului”, suntem ăia bunii, iar partenerul este ăla “răul” care nu face mai nimic cum trebuie, numai greşeli peste greşeli….

Ne place noua aşa într-un mod mai “deosebit” să căutăm în celălalt numai lucruri negative. Să căutăm să-l punem mai mereu într-o lumină proastă. Din păcate, NU prea ştim să APRECIEM calităţile celuilalt, că nu prea ne-a învăţat nimeni să facem asta. Dacă am crescut într-o familie unde tata şi mama sau bunicii mai mereu se criticau şi îşi reproşau, decât să se aprecieze, clar aşa facem şi noi, deoarece, preluăm tiparele comportamentale din mediul în care trăim şi apoi le aplicăm în relaţiile noastre.

Din păcate, prea mulţi au învăţat din mediul în care au crescut, critica, reproşul şi ameninţarea, şi mult prea puţini au învăţat APRECIEREA. Dar… şi aprecierea se poate învăţa, dacă devenim CONŞTIENŢI de faptul că NU prea o practicăm în relaţia noastră şi că mai mult criticam, reproşam, atacăm. Devenind conştienţi de faptul că NU căutăm mai deloc să ne apreciem partenerul, ci mai mult căutam să-i vedem latura negativă, avem şansa să ne SCHIMBĂM. Avem şansa să ÎNVĂŢĂM să renunţăm la a căuta în celălalt numai lături negative, şi să căutăm să-i vedem şi calităţile, pe care cu siguranţă le are, ca orice fiinţă umană de altfel, dar pe care noi nu vrem să le vedem pentru că ne “place” mai mult să-i găsim celuilalt defecte decât calităţi.

Cu siguranţă partenerul tău are şi defecte, ca orice om, dar are şi multe calităţi pecare tu NU vrei să le cauţi în el. Te-ai întrebat vreodată cum ar fi relaţia voastra dacă ai căuta să-i vezi partenerului tău cât mai multe din calităţile pe care le are? Îţi propun să faci asta şi vei vedea că de îndată ce vei începe să-i vezi partenerului tău şi calităţile şi nu numai defectele, relaţia voastră se vă îmbunătăţi considerabil. Cu siguranţă, te-ai îndrăgostit de omul tău, pentru că ai văzut în el muuulte calităţi atunci când te-ai îndrăgostit de el. Crezi că toate i-au dispărut ca prin minune? Păi nu, doar că TU nu vrei să i le mai vezi acum.

Din păcate, în foarte multe cupluri există multe tensiuni, certuri şi chiar se ajunge la despărţiri, pentru că suntem mai mult concentraţi pe defecte. Pe critică. Pe ce are celălalt negativ. Pe ce face celălalt greşit. Pe ce nu face celălalt cum vrem noi sa faca…

În realitate, nici TU nu eşti perfect. Şi TU ai multe defecte. Şi TU faci multe greşeli la fel ca şi celălalt. În momentul în care vei accepta toate acestea, şi vei căuta să vezi în celălalt şi Binele şi nu numai “răul”, vei contribui enorm la îmbunătăţirea relaţiei voastre.

În momentul în care nu vei mai căuta să-l pui pe celălalt într-o lumină proastă, străduindu-te din răsputeri să demonstrezi că TU eşti ăla “bunul” şi partenerul tău ăla “răul”, vei creşte Iubirea voastră şi vei întări relaţia. Vei distruge Lupta pentru putere dintre voi şi o vei transforma în şi mai multă iubire.

Cu toţii facem greşeli într-o relaţie, nu numai partenerul nostru, iar dacă acceptăm asta, ne maturizăm din punct de vedere relaţional şi astfel avem o şansă mult mai mare să construim o relaţie mai sănătoasă, mai durabilă şi desigur, mai fericită.

Să ne aducem tot mereu aminte că NU trebuie să “luptăm” împotriva partenerului nostru, ci PENTRU el, sau ÎMPREUNĂ cu el, pentru că suntem o Echipă şi pentru că merităm să trăim o Iubire frumoasă alături de omul sufletului nostru şi nu să avem parte de multe certuri şi suferinţe.

Adu-ţi aminte tot mereu că NU contează atât de mult care are DREPTATE, ci, ceea ce contează cu adevărat, este să fiţi Fericiţi.

Iubirea merită Totul. Nu o transforma într-o luptă pentru putere… 🙂 !

 SUPER OFERTA !!!!!

ACUM, la comanda unui Pachet cu cartile mele, primesti o CARTE de-a mea in valoare de 49 lei CADOU. Platesti DOAR doua carti si primesti TREI. Una o primesti GRATIS!!!

Mai multe detalii despre  Pachetele cu Cartile mele poti vedea AICI . Pachetele pot fi comandate la telefon 0735640840 sau direct de AICI

 

Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × 4 =