„Cei slabi nu pot niciodată să ierte. IERTAREA este atributul celor puternici !”

— M. Gandhi —

Un pas foarte important pe care trebuie sa-l facem pentru a trăi o viaţă mai frumoasă este acela de a învăţa să IERTĂM !

Se întâmplă uneori în viaţă să fim răniţi de oameni foarte dragi nouă. Fie că suntem părăsiţi în momente foarte grele, fie că suntem trădaţi, fie că suntem înşelaţi etc.…

Şi ne doare… Ne doare foarte tare şi suferim intens. Judecăm şi condamnăm şi nici nu vrem să mai auzim de acei oameni. Ne afundăm în resentimente şi îi judecăm atât de dur, fără ca măcar să ne străduim puţin să-i înţelegem, sau măcar să înţelegem că oamenii fac GREŞELI şi cu toţii facem asta pentru că este uman să greşeşti. Şi îi condamnăm atât de tare şi spunem că noi nu am face aşa ceva niciodată. Şi poate chiar aşa şi este. Însă, noi facem alte greşeli la rândul nostru pe care poate ei nu le-ar face.

Ne afundăm tot mai mult în resentimente, în sentimente de ură, duşmănie şi nu facem altceva decât să ne creştem singuri suferinţa. Nici măcar nu realizăm că cei care îşi provoacă de fapt suferinţă suntem noi înşine şi nu cei care ne-au rănit. NOI facem asta prin ATITUDINEA noastră NEGATIVĂ faţă de cei care ne-au rănit.

În loc să ne eliberam de sentimentele negative pe care le avem, nu facem altceva decât să insistăm să-i judecam şi să ne plângem de cât de „răi” sunt acei oameni şi cât rău ne-au făcut şi astfel continuam să ne auto-rănim.

Şi eu am fost rănită la rândul meu, dar până nu am înţeles că oamenii greşesc şi că asta nu înseamnă că sunt „răi”, ci pur şi simplu greşesc, am suferit intens. Dar am început să realizez că judecând şi condamnând omul care m-a rănit, nu rezolv nimic, ci doar îmi provoc singură şi mai multă suferinţă.

Am început să-mi dau seama că eu sunt singura vinovată de toată suferinţa mea şi că eu sunt cea în măsură să mă vindec de ea. De aceea am ales să privesc lucrurile altfel. Am ales să înţeleg că oamenii fac greşeli. Că ne rănesc, dar de cele mai multe ori NU cu intenţia de a ne răni, ci pur şi simplu greşesc pentru că a greşi este uman şi cu toţii facem greşeli. Am ales să nu mai insist pe gânduri de judecată şi condamnare şi să mă eliberez de toate acele emoţii negative prin IERTARE.

Am ales să mă gândesc doar la partea frumoasă a acelui om. Să mă gândesc doar la sufletul lui minunat şi astfel am reuşit să IERT. Şi odată ce am iertat m-am eliberat pe mine însămi de suferinţă.

Aşadar, dragi prieteni, învăţaţi să nu mai insistaţi pe gândurile negative de judecată şi condamnare la adresa celor care v-au rănit, ci gândiţi-vă la partea frumoasă din acei oameni şi aşa vă va fi mult mai uşor să iertati şi să vă eliberaţi de suferinţă.

Nu insistaţi pe gândurile negative care vă vin în minte atunci când vă reamintiţi de oamenii care v-au rănit, pentru ca în felul acesta veţi reuşi să retrăiţi acele trăiri dureroase şi pline de suferinţă şi astfel NU veţi putea ierta. Alegeţi să renunţaţi la acele gânduri şi gândiţi-vă doar la parte frumoasă a acelor oameni. Astfel veţi reuşi să iertaţi şi să-i lăsaţi pe drumul lor.

Înţelegeţi că ceilalţi doar vă rănesc, dar Suferinţa voi singuri v-o provocaţi, prin ATITUDINEA şi prin GÂNDURILE voastre negative la adresă lor. Învăţaţi să iertaţi cu adevărat pentru că doar aşa va veţi vindeca de suferinţă.

 

~ FRAGMENT din Cartea mea  DĂ-ŢI ŞANSĂ LA O NOUĂ VIAŢĂ ~

SUPER OFERTA: 1 Carte + 1 Carte GRATIS !!!

La comanda cărţii, primeşti CADOU din partea mea, SI cartea mea ALEG SA FIU UN INVINGATOR! Plăteşti doar 1 carte şi primeşti DOUĂ!

Cartea DĂ-ŢI ŞANSĂ LA O NOUĂ VIAŢĂ poate fi comanda de AICI sau la telefon 0724068328

 

Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen + one =