De ce atragem în viața noastră atât de multă negativitate?

Pentru că, în interiorul nostru mocnesc mormane de EMOŢII şi sentimente NEGATIVE, reprimate şi suprimate, de care am vrut să scăpăm la un moment dat, dar tot ce am reuşit să facem, a fost doar să le ASCUNDEM temporar în Subconştientul nostru şi nicidecum să scăpăm de ele!

Dar să vă explic… ????

Atunci când NU spunem sau nu exprimam ceea ce gândim şi simţim, tot ce facem e să reprimăm sau să suprimăm aceste lucruri şi să ne facem un foarte MARE rău!

De ce ne facem un foarte mare rău?

Pentru că atunci când reprimam sau suprimam ceea ce simţim, crezând că astfel vom scăpa de acele sentimente şi emoţii, tot ce facem e să le îndesăm bine în Subconştientul nostru şi să strângem acolo un morman de emoţii reprimate, care vor vrea să fie ELIBERATE şi astfel vom exploda la un moment dat!

Atunci când strângem în interiorul nostru foarte multe emoţii şi sentimente reprimate şi suprimate, noi devenim asemeni unei BOMBE cu ceas, care la un moment dat, când nici nu ne aşteptam, va exploda şi astfel ne vom produce foarte multă suferinţă – fie prin boli fizice, fie prin boli psihice, fie prin accidente sau alte tragedi pe care le vom atrage în viaţa noastră!

Să vă explic puţin cum funcţionează acest ”bagaj emoţional” acumulat în interiorul nostru, acest ”gunoi” pe care l-am ascuns sub preş, crezând că astfel vom scăpa de el!

Atunci când tu ai o emoţie intensă – că Tristeţea de exemplu, şi nu vrei să o simţi şi astfel o reprimi sau o suprimi, tu NU scapi de fapt de ea, ci doar o trimiţi în Subconştientul tău. Această emoţie emite o vibraţie care va atrage în viaţa ta situaţii negative care îţi vor da din nou starea de tristeţe.

La fel e şi cu Furia. Dacă ai reprimat o emoţie a furiei, ea de acolo din subconştientul tău emite o vibraţie care atrage spre tine situaţii şi situaţii, care te vor face să trăieşti furie.

De ce se întâmpla acest lucru?

Pentru că emoţiile şi sentimentele noastre din subconştient îşi cer ”dreptul” de a fi exprimate, tocmai de aceea, toate emoţiile şi sentimentele tale pe care le-ai reprimat sau suprimat vreodată, vor atrage spre tine alte şi alte situaţii prin care tu să simţi acele emoţii pe care le-ai reprimat!

Înţelegeţi de ce de multe ori atragem în viaţa noastră situaţii negative care ne fac să ne simţim rău?

Tocmai pentru că odată am reprimat şi suprimat emoţii pe care NU am vrut să le simţim, iar ele sub o formă sau alta, tot vor ieşi la suprafaţă prin intermediul altor situaţii asemănătoare pe care le vom atrage inevitabil în viaţa noastră!

Tocmai de aceea, pentru a evita să atragem nenumărate situaţii negative în viaţa noastră, este absolut esenţial să învăţăm să ne gestionăm în mod inteligent EMOŢIILE, să învăţăm să ne dezvoltăm inteligenta emoţională, să căutăm să scăpăm de toate emoţiile noastre negative din subconştient şi să învăţăm că pe viitor să ne gestionăm bine emoţiile!

Dr. David R. Hawkins, un mare cercetător al Conştiinţei umane şi totodată un mare şi respectat Psihiatru, susţine în lucrarea sa ”Calea Renunţării”, că NU stresul cauzat de factorii externi ne provoacă emoţiile negative, ci ca lucrurile stau exact INVERS. El spune că emoţiile şi sentimentele noastre reprimate şi suprimate, bine ascunse în subconştientul nostru, cauta o cale de ieşire afară şi astfel, folosesc evenimentele exterioare ca scuze sau declanşatori pentru a se manifesta!

Dr. David R. Hawkins spune că ”pentru că suntem DEJA furioşi, evenimentele exterioare ne înfurie”. Deci, dacă suntem trişti evenimentele exterioare ne vor întrista. Dacă suntem plini de iubire, evenimentele exterioare vor reflecta iubire şi tot aşa, înţelegeţi voi…. ????

De ce ne reprimam emoţiile?

Deoarece încă de mici copii, am fost învăţaţi de către părinţi, bunici, şcoli, religii etc, să facem asta. Am fost învăţaţi că NU e ok să simţim emoţiile negative, tocmai de aceea ni să cerut să le REPRIMĂM!

Când plângeam, mami ne spunea ”nu mai plânge te rog”, ”nu mai fi trist”. Când eram furioşi, ni se spunea să încetăm cu furia că NU e voie să fim furioşi, că NU e frumos, că e ruşine, că dacă eşti furios înseamnă că eşti rău. Băieţilor li se spunea ”eşti băiat, băieţii nu plâng, e ruşine să plângi, încetează cu văicăreala” etc etc….Şi uite cum ne-au PROGRAMAT să ne REPRIMĂM emoţiile, să ascundem ceea ce SIMŢIM cu adevărat, şi astfel să ne facem un foarte mare rău!

Aceste lucruri însă sunt foarte greşite dragii mei. De fapt, e OK să plângem, e ok să ne întristăm, e ok să ne înfuriem, e ok să simţim absolut orice emoţie, că tocmai de aceea Creaotorul nostru a şi inventat emoţiile astea. Ceea ce nu e ok să facem, e să ALIMENTĂM acele emoţii care ne fac să ne simţim rău – emoţiile negative.

Atunci când ai o emoţie, chiar dacă e una negativă, NU mai nega că o ai, NU te mai simţi vinovat ca o ai, NU te mai judecă pentru că o ai, NU mai consideră că eşti un om rău doar pentru că ai o emoţie negativă, pentru că NU eşti, ci dă-ţi voie să o SIMŢI. Nu o alimenta cu gânduri negative ca să o intensifici, ci pur şi simplu OBSERVĂ că o ai, ACCEPT-O, devino conştient că e doar o emoţie şi apoi las-o să plece.

Astfel, făcând acest lucru, tu accepţi că ai o emoţie, fie ea şi negativă şi NU o mai reprimi. Pur şi simplu o simţi şi apoi o laşi să plece. Astfel, te vei ELIBERA de emoţiile tale, nu le vei mai înmagazina în subconştient, şi totodată, făcând aceasta, vei înceta să mai atragi situaţii negative asociate emoţiilor tale reprimate!

REŢINE dragă Omule că NU eşti un om RĂU doar pentru că ai uneori Emoţii Negative. Acestea sunt FIREŞTI şi cu toţii le avem în unele momente ale viatii noastre, însă asta NU înseamnă că nu suntem oameni buni, ci doar că suntem UMANI!

Aşadar, cauta să NU mai REPRIMI ceea ce simţi, ci dezvoltă-ţi Inteligenta emoţională. Învaţă să-ţi gestionezi corect emoţiile şi astfel vei înceta să mai atragi în viaţa ta nenumărate situaţii negative corespunzătoare emoţiilor pe care le reprimi! SPUNE întotdeauna ceea ce gândeşti şi simţi şi NU îţi mai crea emoţii negative prin faptul că eviţi să faci asta!

– Fragment din  Cartea mea „ALEG SĂ FIU UN ÎNVINGĂTOR” –

Cartea “Aleg sa fiu un Invingator” poate fi comandata de AICI sau la telefon 0735640840 !

 

SUPER OFERTA !!!!!

ACUM, la comanda oricarui Pachet de Suflet cu cartile mele, primesti o CARTE de-a mea in valoare de 49 lei CADOU. Comanzi oricare dintre Pachete vrei tu si mai primesti inca o carte GRATIS !!!

Mai multe detalii despre  Pachetele cu Cartile mele poti vedea AICI ! Pachetele pot fi comandate la telefon 0735640840 sau direct de AICI !

Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + six =