Te anunţ cu drag ca tocmai am lansat NOUA mea carte “Iubesc să ne Iubim” – un Ghid de Educaţie Relaţională, care îţi poate fi de mare ajutor şi ţie în construirea unei relaţii mai frumoase, mai fericite şi mai sănătoase.

Citeşte mai jos un fragment din ea iar daca te simti ajutat de el te invit cu drag sa citesti TOATA cartea: 

 

Niciodată, dar niciodată NU îi vorbi urât partenerului tău în Public!

Sunt oameni care, din păcate, au “prostul obicei” de a-şi pune partenerul de viaţă în situaţii foarte jenante, în Public, faţă de prieteni sau cunoscuţi, sau aşa, pur şi simplu pe stradă, atunci când, fie îl ceartă, îl critică, îl atacă, îl cicăleşte, îl înjura sau îi adresează cuvinte jignitoare, sau îi reproşează, sau încearcă să arate celorlalţi cât e el de grozav şi cauta să-l pună pe partenerul său într-o lumină proastă, spunand despre acesta, de faţă cu el şi cu ceilalţi, lucruri care îl nemulţumesc la el şi pe care ar trebui să i le spună partenerului său în privat. Acest gen de comportament, nu este deloc recomandat nici măcar în privat, cu atât mai puţin în public, faţă de alte persoane.

Nimănui nu-i place să fie criticat, certat, atacat, judecat, să i se adreseze cuvinte urâte, sau să i se facă reproşuri, dar atunci când aceste lucruri ne sunt adresate şi în Public, ne simţim de-a dreptul dezgustaţi. Ne simţim foarte jigniţi. Iar acest lucru ne îndepărtează enorm de partenerul nostru de viaţă. Atunci când acesta procedează aşa, pur şi simplu pune o barieră între noi. Ne îndepărtează. Ne creează frustrare, care la un moment dat va duce la Respingere.

Faptul că ne tratăm partenerul urât în Public, faţă de alţii, nu spune nimic despre partenerul nostru (oricât de urât îl vorbim noi pe acesta), ci spune multe despre noi – despre cât de needucaţi suntem din punct de vedere relaţional. Un om educat şi cu mult bun simţ, niciodată NU îşi va trata partenerul urât şi nu-l va pune în situaţii jenante în Public, pentru că acesta ştie ce e Respectul faţă de partener, şi pentru că acesta ştie că problemele de cuplu şi nemulţumirile, se discută NUMAI şi numai în Privat. Numai între patru ochi 🙂 !

Dacă ai impresia că vei rezolva ceva spunându-i partenerului tău ce te nemulţumeşte la el, de faţă cu alţii, afla că nu e aşa. Tot ce vei rezolva cu un astfel de comportament, e să-l îndepărtezi. Sau dacă ai impresia că eşti “Grozav” pentru că îţi pui partenerul într-o lumină proastă de faţă cu alţii, şi că astfel vei fi plăcut de ceilalţi care participă la “sceneta” ta, afla că NU e aşa, ci mai mult decât atât, îi faci şi pe cei de faţă să se simtă prost din cauza comportamentului tău nepotivit şi să simtă mai degrabă dezgust faţă de tine şi faţă de comportamentul tău, decât apreciere.

Partenerul de viaţă trebuie tratat cu RESPECT, atât în privat, dar mai ales în Public!

“Rufele murdare” se spala doar acasă, şi niciodată în Public, să NU uităm asta 😉 !

– Fragment din NOUA mea carte IUBESC SĂ NE IUBIM –

Noua mea carte “Iubesc să ne iubim” poate fi comandată la nr Tel 0724068328 sau direct de aici AICI

Dacă îţi place conţinutul acestui articol şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 5 =