Foarte multe dintre noi facem o greşeală foarte mare încă de la începutul unei relaţii şi anume faptul că NU ne spunem Nevoile. Nu-i spunem celui cu care începem să ne întâlnim încă de la început care sunt exact nevoile noastre, care sunt aşteptările noastre de la el şi de la aceste întâlniri, ce ne dorim noi de la el de fapt. Ne este cumva ruşine să fim sincere şi să spunem exact ce simţim şi ce ne dorim, ca să nu părem „disperate” după a avea o relaţie. Acest lucru ni se trage din toate tâmpeniile pe care le citim pe ici pe colo cum că la început, în perioada de Dating trebuie să părem mai indiferente, să părem mai distante, să părem nu prea uşor accesibile, să părem că nu suntem „disperate” după a avea o relaţie etc etc… fel şi fel de porcării neautentice, care poate că ne fac să părem mai interesante la început, dar care, în acelaşi timp, ne „ajută” să atragem un partener total nepotrivit pentru noi, un partener de tip Evitant, care nu se implică şi nu-şi asumă o relaţie.

În realitate, cu toţii suntem „disperaţi” după a avea o relaţie, şi nu o spun eu, ci ştiinţa care a demonstrat că fiinţă umană este programată Biologic să trăiască în cuplu şi să se simtă cu adevărat fericită şi împlinită doar în cuplu. Deci, fie că vrem să acceptăm sau nu, cu toţii, la nivel inconştient ne dorim relaţii, doar cei de tip Evitant refuză să îşi recunoască acest lucru şi se mint singuri că ei îşi sunt Autosuficienţi, reprimând ceea ce simt cu adevărat. Deci, NU este deloc ruşinos să-ţi doreşti o relaţie de cuplu, tocmai de aceea este foarte important să-i spui omului cu care te întâlneşti exact ce-ţi doreşti. Să-i spui încă de la început că-ţi doreşti o relaţie serioasă, că-ţi doreşti să te căsătoreşti, că-ţi doreşti copii, că-ţi doreşti multă afecţiune şi atenţie, că-ţi doreşti să petreceţi cât mai mult timp împreună, că-ţi doreşti să vorbiţi zilnic, sau că nu-ţi doreşti o relaţie serioasă, nu-ţi doreşti căsătorie, nu-ţi doreşti copii, că-ţi doreşti doar o relaţie sexuală etc. etc… absolut tot ce-ţi doreşti tu şi ce aştepţi de la o relaţie sau de la aceste întâlniri.

Oricare ar fi nevoile tale, ele nu sunt bune sau rele. Ele sunt nevoile tale, şi nu trebuie să-ţi fie ruşine cu ele, ele sunt perfect normale, iar pentru a ajunge să te simţi fericită e absolut nevoie să-ţi îndeplineşti aceste nevoi, tocmai de aceea e nevoie ca omul cu care te întâlneşti să ştie care sunt nevoile tale şi ce
aşteptări ai de la el, să constate dacă îţi poate sau nu îndeplini aceste nevoi şi să-ţi şi spună dacă poate să ţi le îndeplinescă şi dacă vrea sau nu să meargă mai departe cu tine. E foarte important că încă de la început să îţi exprimi nevoile pentru că astfel, doar cel care îţi poate îndeplini aceste nevoi va mai dori să continue cu tine şi să se şi implice în relaţia voastră. Cel care nu îţi poate îndeplini aceste nevoi, clar va renunţa la întâlnirile voastre, făcându-ţi un mare bine, deoarece dacă ar continua cu tine, pe parcurs vei descoperi că nu-ţi îndeplineşte nevoile şi vei ajunge să te simţi nefericită şi chiar să suferi foarte mult. O relaţie este şi despre a ne îndeplini nevoile unul altuia, iar când acest lucru nu se întâmplă, ne simţim nefericiţi şi neîmpliniţi, ajungem la multe tensiuni şi certuri în cuplu şi într-un final la despărţire. Aşa că cel mai bine e să tăiem „răul de la rădăcină” decât să mergem prea departe şi să ajungem să suferim. Spre exemplu, dacă tu eşti tipul de parteneră Securizant sau Anxios, şi îţi doreşti mult o relaţie apropiată, cu căsătorie şi copii, iar cel cu care ai început să te întâlneşti este tipul Evitant, care îşi doreşte multă libertate, care nu-şi doreşte poate căsnicie şi copii, ci o relaţie „lejeră” sau doar strict sexuală, atunci e clar că acesta nu îţi va putea îndeplini nevoile şi aşteptările tale, iar mai târziu vei descoperi acest lucru şi vei ajunge să suferi, deoarece ai apucat să te implici emoţional şi să te ataşezi de el, iar faptul că el nu-ţi poate oferi ceea ce tu-ţi doreşti îţi va aduce multă suferinţă. De aceea e foarte important să discuţi cu cel cu care te întâlneşti care sunt nevoile şi aşteptările tale şi care sunt ale lui, să vedeţi dacă ele corespund şi dacă vi le puteţi îndeplini unul altuia, şi în cazul în care o puteţi face să continuaţi, iar în cazul în care nu o puteţi face, să o lăsaţi baltă şi să căutaţi alt partener care o poate face!

E greşit să intri într-o relaţie cu gândul că poate-poate va merge şi să laşi lucrurile să se întâmple, cu gândul că poate celălalt se va schimba şi îţi va oferi ceea ce vrei tu. Acest lucru nu se va întâmpla, dacă întâlneşti un partener Evitant, care nu îşi doreşte implicare, apropiere, asumare, responsabilitate, care nu-şi doreşte o relaţie serioasă cu multă implicare, aşa cum îţi doreşti tu. Aşadar, fă-ţi Curaj, draga mea, şi spune-i celui cu care ai început să te întâlneşti încă de la început ceea ce-ţi doreşti şi aştepţi tu de la el, întreabă-l ce-şi doreşte el şi ce aşteaptă de la tine, şi abia apoi hotărăşte dacă merită să mergi mai departe sau nu. Ţine minte că într-o relaţie ne putem simţi împliniţi şi fericiţi doar atunci când partenerul ne îndeplineşte nevoile afective, şi ţine cont de acest lucru când iei decizia de a merge mai departe cu un om sau nu 🙂 !

– Fragment din NOUA mea carte “Ghidul Femeii Fericite”- 

 Te anunţ cu drag că am lansat NOUA mea carte GHIDUL FEMEII FERICITE 😍 şi ACUM o poţi comanda la nr telefon  0735640840 sau direct de AICI

Mai multe detalii despre carte poti vedea AICI

Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 1 =