“Sexualitatea – un aspect extrem de important în relaţiile de cuplu, pe cât de important, pe atât de neglijat de majoritatea partenerilor, în special de partea feminină a cuplului, din păcate.

De ce se întâmpla acest lucru? De ce foarte multe femei neglijează latura sexuală a relaţiei lor?

Sunt mai multe motive pentru care femeile fac asta, dar cel mai comun motiv este acela al lipsei Educaţiei Sexuale. Din păcate, nimeni NU ne-a învăţat cât de importantă este sexualitatea în relaţia de cuplu şi cât de mult acest aspect sudează o relaţie. Nimeni nu ne-a învăţat că relaţia sexuală apropie enorm de mult partenerii de cuplu şi ajuta la creşterea iubirii dintre ei. Nimeni nu ne-a învăţat că sexualitatea este una dintre nevoile de bază ale bărbaţilor, şi că atunci când această nevoie nu le este îndeplinită, ei se simt frustraţi şi nefericiţi. Nimeni nu ne-a învăţat că bărbaţii sunt Vizuali şi că ei se îndrăgostesc în primul rând de Aspectul Fizic al unei femei şi abia apoi de restul. Nimeni nu ne-a învăţat că dacă un bărbat nu se simte atras sexual de o femeie, nu există nicio şansă ca acesta să-şi dorească o relaţie de cuplu cu ea. Toate acestea se datorează faptului că bărbatul a fost creat în aşa fel încât să simtă o mare nevoie de reproducere pentru a duce la înmulţirea speciei umane.

Deci, e de-a dreptul firesc ca bărbatul să aibă o nevoie sexuală accentuată. Iar atunci când această nevoie nu îi este îndeplinită, el se îndepărtează, căutând o altă parteneră care să-i îndeplinească nevoia. Sunt ei de condamnat? Absolut deloc. Dacă nu vă convine dragile mele, certaţi-vă cu Doamne Doamne, căci El i-a creat aşa, dar zic eu că sunt chiar mijto exact aşa cum sunt, şi nu o zic numai eu, ci toate femeile care au ajuns să aibă o gândire sănătoasă în privinţa sexualităţii.

Din păcate, în loc să fim educate sănătos din punct de vedere sexual, am fost educate să gândim total greşit – cum că sexul este un Păcat. Că a face unele lucruri (sex oral spre exemplu, etc) în actul sexual, este dezgustător, scârbos, ruşinos, şi că numai femeile “uşoare” fac asta. Am fost învăţate să fim cât mai reţinute şi să ne punem cât mai multe limite. Să fim cât mai “cuminţi” în pat pentru că bărbaţilor le plac femeile “cuminţi”. Însă, dragi femei, acest lucru nu este deloc adevărat. Bărbaţilor le place exact opusul: Femeile “Jucăuşe”, deschise, fără limite, cu multe fantezii şi multă imaginaţie, femeile care urăsc rutină şi cauta tot timpul ceva nou. Femeile foarte active în pat, cu care se pot simţi “masculi alfa”. Femeile care caută să le satisfacă pe deplin nevoia lor sexuală. Femeile care caută să-i cunoască cât mai bine în pat şi să le facă exact ceea ce-şi doresc ei.

Atunci când bărbatului tău îi este îndeplinită nevoia sexuală, el se simte mult mai fericit şi mai apropiat de tine. Sexul apropie enorm partenerii de cuplu. Sexul este de fapt o formă de comunicare care ajută la sudarea relaţiei de cuplu şi la dezvoltarea ei. În timpul actului sexual, creierul nostru secretă Oxitocina – hormonul iubirii şi al îmbrăţişării, care duce şi la apropierea emoţională şi afectivă între parteneri. Astfel ne simţim mai în siguranţă alături de partener şi devenim tot mai deschişi şi mai uniţi.

Mai mult decât atât ştiinţa a demonstrat faptul că sexul are mai multe efecte benefice asupra fiinţei umane. Sexul ajuta enorm în cazul Depresiei. În timpul Orgasmului, creierul nostru secretă serotonină şi endorfine hormoni care ne dau o stare de bine şi de fericire. Sexul ne ajută să arătăm mai tineri. S-a demonstrat că oamenii care trăiesc în cupluri şi fac sex de aproximativ 4 ori pe săptămână arătă cu până la 12 ani mai tineri. Sexul arde calorii şi ne ajută să scădem în greutate. Tot Sexul este cel care ne ajută să dormim mai bine etc etc…alte şi alte beneficii…

O viaţă sexuală satisfăcătoare SCADE considerabil riscul INFIDELITĂŢII in cuplu!!!

Aşadar, dragii mei, să acordăm o mult mai mare atenţie laturii sexuale a relaţiei noastre, deoarece ea este enorm de importantă pentru sănătatea cuplului, fericirea şi durabilitatea lui. Să nu lăsăm monotonia şi rutina să pătrundă în ea ci să căutăm să avem o viaţă sexuală cât mai “diversificată”. Să ne deschidem minţile şi să renunţăm la limitele autoimpuse. Să conştientizăm că avem tipare mentale greşite legat de sexualitate şi să ne implementăm noi tipare de gândire mult mai sănătoase şi mai benefice vieţii de cuplu. Să căutăm să ne educăm şi să citim cât mai mult despre sexualitate, pentru a învăţa să îi indepinim cât mai bine nevoile sexuale partenerului nostru. Să căutăm să ne întreţinem aspectul fizic cât mai plăcut, cât mai sănătos, cât mai arătos şi cât mai atrăgător, deoarece el este extrem de important în atracţia sexuală.

Să NU ne mai ruşinăm de nevoile noastre sexuale şi de dorinţa arzătoare de a face sex în toate modurile posibile, deoarece, cu toţii, atât femeile cât şi bărbaţii, suntem fiinţe sexuale, iar sexualitatea satisfăcătoare este o nevoie FIREASCĂ care duce la creşterea gradului nostru de fericire!

Pune sexualitatea pe un loc principal în relaţia ta şi te asigur că relaţia va avea şanse mult mai mari de reuşită. O relaţie în care sexualitatea este împlinitoare pentru ambii parteneri este o relaţie mult mai fericită. În intimitatea noastră sexuală, nu ne bucurăm numai de plăcerea fizică, ci şi de cea afectivă. În intimitatea sexuală ceea ce facem de fapt e să transpunem iubirea faţă de celălalt şi în plan fizic.

Aşadar, NU mai neglija aspectul sexual al relaţiei tale. Acordă-i o mult mai mare importanţă şi te asigur că vei avea parte de mult mai multă împlinire în plan relaţional!” …..

PS: Citeşte mai departe în NOUA mea carte “IUBESC SĂ NE IUBIM” pe care tocmai am lansat-o, mai multe detalii despre importanţa Sexualităţii în relaţia de cuplu precum şi alte informaţii foarte importante care te vor ajuta să ai o relaţie mai frumoasă şi mai Sănătoasă! Mai multe detalii despre carte poti vedea dand clik AICI !!!

– Fragment din NOUA mea carte IUBESC SĂ NE IUBIM –

Noua mea carte “Iubesc să ne iubim” poate fi comandată la nr Tel 0724068328 sau direct de aici AICI

Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

thirteen − five =