Cele mai Mari “probleme” ale noastre, care ne afectează cel mai MULT viaţa în sens negativ şi ne “ajută” la crearea unei vieţi pline de durere şi nefericite, provin din RELAŢIA nesănătoasă cu PĂRINŢII noştri 🙁 !!!

Din păcate, foarte mulţi oameni au relaţii disfuncţionale cu proprii părinţi, acest lucru ducând la o mare parte din Suferinţa existenta pe planeta noastră Pământ. Ştiu că mulţi dintre noi nu suntem conştienţi de acest lucru, dar acesta este adevărul: Relaţia cu părinţii este cea mai IMPORTANTĂ relaţie din viaţa noastră, iar atunci când aceasta nu este una ok apar fel şi fel de probleme cum ar fi Bolile fizice GRAVE, bolile Psihice, lipsa relaţiilor de cuplu din viaţa noastră sau relaţii de cuplu nefericite, situaţii financiare precare etc etc alte şi alte probleme.

Ideea e că, atunci când cea mai importantă relaţie din viaţa noastră – Relaţia cu proprii Părinţi – nu este una sănătoasă şi apropiată, apar fel şi fel de dezechilibre în viaţa noastră, fel şi fel de suferinţe, planurile vieţii noastre fiind foarte afectate de această dizarmonie.

De multe ori ne întrebam: “De ce nu pot şi eu să am o relaţie de cuplu fericită?”; “De ce nu întâlnesc şi eu pe cineva care să mă iubească cum merit?”; “De ce am fel şi fel de relaţii şi totuşi nimeni nu rămâne în viaţa mea?”; “De ce am făcut boala asta atât de gravă? sau “De ce sunt atât de bolnăvicios”; “De ce mă confrunt cu depresie sau anxietate?”; “De ce nu reuşesc nicicum să-mi îndeplinesc visele”; “De ce nu reuşesc să prosperez şi eu”; “De ce deşi am totul NU mă pot simţi cu adevărat fericit şi împlinit?”; De ce? De ce? …. multe de ce-uri pe care ni le tot punem şi nu găsim nicicum un răspuns….

Păi uite de ce: Deoarece NU căutam răspunsul unde trebuie. Nici măcar o secundă NU ne gândim că relaţia neapropiata, distanta şi chiar disfuncţionala cu părinţii noştri ne poate AFECTA atât de tare toate planurile vieţii noastre. Astfel că NU “lucrăm” la noi acolo unde ar trebui.

Cea de-a Cincea Poruncă spune aşa: “Cinsteşte pe Tatăl tău şi pe mama ta,ca să-ţi fie bine şi să trăieşti ani mulţi pe pământul pe care Domnul Dumnezeul tău ţi-l va da ţie! Iubeşte-i şi cinsteşte-i pe părinţii tăi.”

Exact aşa şi este dragii mei. Ceea ce ne spune Spiritualitatea a demonstrat-o inclusiv şi Ştiinţă. Un studiu longitudinal realizat pe o perioadă de 30 ani făcut la Universitatea Harvard a dovedit MODUL în care CALITATEA relaţiilor noastre cu părinţii ne poate afecta viaţa şi sănătatea. Nouăzeci şi unu la sută dintre cei care au afirmat că au o relaţie neapropiata cu mama lor şi 82% dintre cei care au afirmat că au o relaţie neapropiata cu tata au fost diagnosticaţi cu probleme Grave de sănătate (cancer, boala arteriara coronariana, hipertensiune etc). Şi 100% dintre cei care au afirmat că au o relaţie neapropiata cu AMBII părinţi au fost diagnosticaţi cu probleme grave de sănătate 🙁 ….. Ca să înţelegem cât de IMPORTANT e să avem o relaţie sănătoasă şi apropiată cu părinţii noştri…

De ce atât de mulţi oameni au relaţii neapropiate cu părinţii? Pentru că, mulţi dintre noi CREDEM că părinţii noştri NU ne iubesc, deoarece NU ne-au tratat tot timpul aşa cum ne-am dorit NOI sau cum am avut noi nevoie, astfel că i-am îndepărtat şi ne-am creat o relaţie distanta şi rece cu ei. În realitate dragii mei, NU există părinţi care să nu-şi IUBEASCĂ copiii. Există DOAR părinţi care NU ŞTIU sau NU POT să-şi arate IUBIREA. Părinţi care NU ŞTIU sau NU POT să-şi EXPRIME sentimentele. Când ÎNŢELEGEM acest lucru, deja relaţia cu părinţii noştri devine aproape vindecată 🙂 ! Din păcate mulţi dintre noi nu ştim acest lucru, fiind o chestie pur psihologică, astfel că pierdem ani şi chiar zeci de ani în care ne ţinem părinţii la distanţă, nu vorbim cu ei, unii dintre noi chiar îi uram sau îi dispreţuim, îi tratăm urât, astfel făcându-ne şi nouă şi lor un mare rău.

Dar, ca să înţelegeţi la nivel mai profund, hai să vă explic de ce părinţii noştri NU ŞTIU sau NU POT să-şi exprime iubirea.

Păi, după cum v-am mai spus eu prin unele articole de ale mele, NOI suntem, nimic altceva decât COPIA “FIDELĂ” a părinţilor noştri. Adică, preluăm de la părinţii noştri aproape toate TIPARELE MENTALE şi COMPORTAMENTALE pe care le-am văzut în copilărie sau în timpul în care am convieţuit cu ei şi apoi le APLICĂM în viaţa noastră în mod INCONŞTIENT. Practic, ajungem să Gândim şi să ne Comportăm în mare parte, inconştient, ca şi PĂRINŢII NOŞTRI. Cam asta s-a întâmplat şi cu Părinţii noştri. Şi ei la rândul lor au PRELUAT inconştient şi automat Tiparele mentale (de gândire) şi Comportamentale de la Părinţii LOR astfel ajungând să gândească şi să se comporte ca aceştia. Să nu uităm că totuşi, şi părinţii noştri au fost odată Copii la rândul lor. Ca şi ei au trăit într-un mediu, şi că şi ei au preluat de la părinţii lor gândirea şi comportamentul şi că, apoi, şi EI au aplicat în mod INCONŞTIENT şi AUTOMAT gândirea şi COMPORTAMENTELE părinţilor lor!!!

Ca să ne putem VINDECA relaţia cu părinţii noştri şi să ne putem apropia de aceştia, e absolut nevoie să căutăm să-i ÎNŢELEGEM, să le înţelegem COMPORTAMENTELE lor faţă de noi. Să înţelegem faptul că ei, săracii de ei, s-au comportat cu noi (în mod INCONTIENT) la FEL sau aproape la FEL cum s-au comportat cu EI părinţii LOR. Acesta este mecanismul psihologic dragii mei. Din păcate asta se întâmplă: Preluăm automat gândirea şi comportamentul din mediul in care trăim iar apoi le aplicăm automat în viaţa noastră, fără măcar să fim CONŞTIENŢI de acest lucru. Aşa funcţionam NOI din păcate, pe PILOT AUTOMAT 🙁 !

De aceea, pentru a vindeca relaţia cu părinţii, e nevoie dragii mei să mergeţi înapoi în timp şi să AFLAŢI cât mai multe informaţii despre părinţii voştri – despre cum a fost Copilăria lor, despre ce necazuri, suferinţe sau traume au avut în copilăria lor, despre cum i-au tratat pe EI părinţii lor, despre ce fel de relaţie au avut ei cu părinţii lor. Atunci când veţi face aceasta şi veţi afla toate ADEVĂRURILE DUREROASE prin care au TRECUT părinţii voştri, veţi simţi o mare COMPASIUNE fată de ei, îi veţi înţelege de ce sunt cum sunt şi de ce s-au comportat cu voi cum s-au comportat, şi astfel vă va fi muuult mai uşor să-i IERTAŢI şi să vă apropiaţi din nou de ei.

E foarte posibil ca părinţii voştri să nu se schimbe niciodată, deoarece au probabil o anumită vârstă şi e mai greu cu schimbarea la vârsta lor. Dar, NU asta e important, ci faptul că VOI v-aţi schimbat şi că acum le puteţi ÎNŢELEGE comportamentele, sunteţi compasivi faţă de ei şi îi puteţi iubi, pentru că acum ŞTIŢI că şi ei vă iubesc mult, chiar dacă NU ŞTIU să se comporte cu voi tocmai cum vă doriţi voi. Din păcate, poate ei vor trăi până la final cu aceleaşi tipare comportamentale preluate de la părinţii lor, dar voi acum ŞTIŢI asta, şi NU va mai lăsaţi influenţaţi în sens negativ de comportamentele lor, pentru că ACUM ŞTIŢI că EI în adâncul lor VĂ IUBESC cu tot sufletul lor, chiar dacă nu sunt cei mai “grozavi” si buni părinţi 🙂 !

Un motiv pentru care mulţi părinţi NU sunt foarte afectuoşi cu noi sau nu au un comportament “potrivit” faţă de noi, e acela determinat de Suferinţele lor interioare, de Traumele pe care le-au trăit în copilăria lor şi nu numai, ci şi pe parcursul vieţii.

De exemplu, poate unii dintre părinţii voştri şi-au pierdut părinţii în mod tragic la vârste foarte fragede sau chiar la naşterea lor, poate şi-au pierdut fraţi sau surori în mod tragic, poate au suferit trăind despărţiri în relaţia de cuplu dintre părinţi, ca un divorţ de exemplu, sau moartea tragică a unuia dintre părinţi, poate au trăit într-o familie disfuncţională unde părinţii lor se certau mai mereu şi chiar aveau scandaluri cu abuzuri fizice sau psihice, sau poate părinţii lor au suferit de vreo boală grava sau fraţi de-ai lor au suferit de vreo boală gravă, sau poate pur şi simplu şi ei au fost trataţi cu răceală de proprii părinţi sau într-un mod neplăcut, astfel neştiind nici ei la rândul lor să-şi EXPRIME sentimentele faţă de copiii lor, neavând de la cine să înveţe să fie afectuoşi, părinţii lor nefiind afectuoşi cu ei etc etc…fel şi fel de probleme cu care părinţii voştri s-au fi putut confrunta…

Ideea e că, CHEIA VINDECĂRII relaţiei voastre cu părinţii voştri consta în A CĂUTA în TRECUTUL LOR cât mai multe informaţii despre Suferinţele lor şi Situaţiile Dureroase prin care au trecut şi a le ASOCIA apoi cu comportamentele lor faţă de voi. Atunci veţi ÎNŢELEGE TOTUL şi astfel vă veţi putea IERTA cu adevărat părinţii şi vă veţi putea apropia din nou de ei.

Din păcate, foarte mulţi dintre noi NU CUNOAŞTEM suferinţele şi durerile prin care au trecut părinţii noştri, pentru că de cele mai multe ori ei le ASCUND de noi tocmai pentru a NU ne întrista şi pe noi cu acestea, dar noi avem DATORIA să căutăm să AFLĂM aceste adevăruri dureroase ca apoi să putem să-i ÎNŢELEGEM de ce sunt într-un anumit fel şi de ce se comportă într-un anumit fel!

Vă recomand să aflaţi cât mai multe despre Suferinţele părinţilor voştri, dar şi despre cele ale Bunicilor şi Străbunicilor voştri, şi astfel totul vă va fi mult mai CLAR. Veţi înţelege cum aceste suferinţe au afectat ÎNTREAGA FAMILIE din Generaţie în Generaţie. Dar, aceste suferinţe se pot OPRI aici, odată cu VOI, iertându-vă părinţii şi apropiidu-vă de ei şi neducand mai departe comportamentele lor şi în relaţia cu proprii voştri copii.

Din păcate, suferinţele unei familii sunt duse mai departe din generaţie în generaţie. Dacă străbunica s-a comportat într-un anumit fel (neplăcut, rece, distant, dur etc) cu bunica, şi bunica la rândul ei se va comporta asemănător cu mama noastră, şi şi mama noastră se va comporta aşa cu noi, şi şi noi la rândul nostru vom adopta un comportament destul de asemănător faţă de copiii noştri. E foarte IMPORTANT să înţelegem şi să CONŞTIENTIZĂM acest lucru ca să NU ducem mai departe Tiparele de Gândire şi Comportamentale moştenite de pe linia noastră genetică.

Aşadar dragii mei, vă rog să înţelegeţi faptul că Relaţia cu părinţii e OBLIGATORIU să fie una bună, frumoasă şi APROPIATĂ pentru că DOAR AŞA putem ajunge să avem o viaţă mai fericită. Altfel, ne vom confrunta cu fel şi fel de suferinţe, neajunsuri şi boli şi nu vom şti de ce!

Dacă te confrunţi cu anumite probleme pe orice Plan al vieţii tale – fie că nu reuşeşti să ai o relaţie de cuplu, sau nu reuşeşti să fii fericit în relaţia ta, fie că ai probleme financiare şi nu reuşeşti să-ţi faci carieră mult dorită, fie că ai probleme de sănătate fizică sau psihică, fie că nu te poţi apropia de Divinitate etc etc – pune-ţi următoarea întrebare: CUM E RELAŢIA MEA CU PĂRINŢII MEI?

Iar dacă nu e una apropiată şi bună, dă-i drumul şi repar-o urmând paşii ce ţi i-am scris în acest articol, pentru că doar aşa vei ajunge să ai LINIŞTE Sufletească şi să trăieşti fericit şi împlinit pe acest pământ. Altfel, vei simţi tot mereu că rătăceşti şi nu vei avea linişte şi nici împlinire sufletească…

NU UITA că TU eşti parte din părinţii tăi şi NIMIC altceva. Eşti JUMATE din Mama şi jumatate din Tata şi fără ei mereu te vei simţi INCOMPLET….

Tu ai descoperit cele 5 Carti ale mele???

 Acum costa DOAR 19,9 LEI oricare, REDUSE de la 49 lei 🔝.

 Intra ➡️ AICI si vezi detalii despre ele. Comanda-ti cartea DORITA la Tel ☎️ 0724068328, sau de AICI si bucura-ti Sufletul 😍💕 💖📖

Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 5 =