Te anunţ cu drag ca tocmai am lansat NOUA mea carte “Iubesc să ne Iubim” – un Ghid de Educaţie Relaţională, care îţi poate fi de mare ajutor şi ţie în construirea unei relaţii mai frumoase, mai fericite şi mai sănătoase. 

Citeşte mai jos un fragment din ea iar daca te simti ajutat de el te invit cu drag sa citesti TOATA cartea: 

 

“Explicaţiile – un aspect foarte important al relaţiilor de cuplu. Pe cât de important, pe atât de mult ignorat de mulţi oameni.

“Nu-i dau eu prea multe explicaţii, că doar nu-s fraierul ei/lui”. “Fac ce vreau, şi nu-i dau lui/ei nicio explicaţie”. “Nu am de ce să-i dau explicaţii, că doar nu e mama mea” etc etc. Ştiţi voi mai multe…

Din păcate, foarte mulţi practică genul acesta de Gândire toxică neştiind că acest lucru NU aduce nimic bun relaţiei în care se afla. Atunci când nu vrem să dăm celuilalt Explicaţii pentru ceea ce am făcut, sau vrem să facem sau vom face, sau pentru anumite greşeli, sau pentru orice altceva celălalt ne cere o explicaţie, sau ar trebui să-i dăm celuilalt explicaţii chiar dacă acesta nu ni le cere, tot ce facem e să-l facem pe celălalt să se SIMTĂ neiubit, neimportant pentru noi, nerespectat. Îl facem pe celălalt să se simtă nesigur de noi. Pur şi simplu NU îi oferim celuilalt Siguranţă – un aspect absolut obligatoriu pentru o relaţie de cuplu sănătoasă. Pentru a putea rămâne pe termen lung într-o relaţie şi pentru a ne simţi fericiţi în ea, avem nevoie să ne simţim în SIGURANŢĂ lângă celălalt! Atunci când celălalt nu ne face să ne simţim în siguranţă alături de el, apar conflicte. Apare teama. Apare dorinţa de a pleca de lângă acel om.

Atunci când “te umflii în pene” plin de Ego, că tu nu dai explicaţii, nu faci altceva decât să contribui enorm la “uciderea” relaţiei tale.

Din cauza faptului că nu dăm explicaţii celuilalt atunci când ar trebui, celălalt se va simţi nesigur, îşi va face fel şi fel de scenarii poate neadevărate, se va simţi neîncrezător în noi şi se va îndepărta emoţional şi la un moment dat chiar şi fizic…

 

Oamenii Egotici şi care nu ştiu să relaţioneze SĂNĂTOS fac asta foarte frecvent. Nu dau explicaţii, dar se aşteaptă să fie fericiţi în relaţiile lor. Se aşteaptă ca celălalt să aibă Încredere în ei. Acest lucru nu se va întâmpla niciodată dragii mei, pentru că relaţiile sunt despre a-ţi face partenerul să se simtă în  Siguranţă în relaţia cu tine, a-l face să simtă că poate avea Încredere în tine. A-l face să se simtă IMPORTANT pentru tine. A-l face să se simtă IUBIT!

Atunci când un partener nu simte toate acestea, se îndepărtează, iar la un moment dat va pleca şi îşi va căuta pe altcineva care îl va face să simtă toate acestea.

A da Explicaţii nu înseamnă că eşti un om slab. Nu înseamnă că eşti “călcat în picioare” de partenerul tău. Nu înseamnă că eşti supus. Înseamnă doar că îţi IUBEŞTI cu tot sufletul tău partenerul. Înseamnă că-l RESPECŢI. Înseamnă că el CONTEAZĂ foarte mult pentru tine. Înseamnă că nu vrei să-l pierzi din cauza unor neînţelegeri sau lucruri interpretate greşit şi că vrei să-l ai mereu lângă tine. Înseamnă că-ţi PASĂ de el. Înseamnă că ştii şi vrei să relaţionezi SĂNĂTOS. În relaţiile sănătoase de cuplu SE DAU EXPLICAŢII…tot mereu 🙂 !

Atunci când îi dăm explicaţii partenerului nostru, chiar şi atunci când acesta nu ne cere, îl facem pe acesta să se simtă IMPORTANT pentru noi. Îl facem să simtă că el contează pentru noi,. Îl facem să se simtă respectat şi iubit. Îl facem să se simtă în Siguranţă alături de noi. Îl facem să fie Încrezător în noi. Iar toate acestea pun muuulte cărămizi la “construcţia” unei relaţii frumoase şi sănătoase.

Ba mai mult decât atât, dând explicaţii celuilalt, evităm foarte multe conflicte inutile. Evităm chiar şi despărţiri care ar putea să se producă pur şi simplu din cauza unor neînţelegeri sau lucruri interpretate greşit.

Nu uitaţi că relaţiile nu sunt despre Ego. Ele sunt despre Prietenie. O relaţie este un Parteneriat în care ar trebui să cultivăm respect, apreciere, susţinere, încredere, protecţie, siguranţa, grija pentru celălalt, IUBIRE!

Oamenii care-şi doresc relaţii frumoase şi sănătoase DAU EXPLICAŢII, tot mereu. Ceilalţi…să rămână singuri, pentru ca ei pot construi DOAR relaţii disfuncţionale. Doar cei care dau explicaţii pot construi relaţii sănătoase!

Aşadar dragii mei, dacă vă doriţi relaţii sănătoase şi frumoase, nu ezitaţi să daţi partenerilor voştri Explicaţii ori de câte ori este nevoie, şi astfel veţi contribui enorm la creşterea relaţiei voastre. Aduceţi-vă aminte că atunci când dăm explicaţii EVITAM foarte multe NEÎNŢELEGERI, iar acest lucru ajuta enorm la construirea unei relaţii longevive!

Citeşte mai departe în NOUA mea carte “IUBESC SĂ NE IUBIM” pe care tocmai am lansat-o, mai multe informaţii foarte importante despre cum să-ţi construieşti o relaţie mai frumoasă şi mai Sănătoasă! Mai multe detalii despre carte poţi vedea dând clik AICI !!!

– Fragment din NOUA mea carte IUBESC SĂ NE IUBIM –

Noua mea carte “Iubesc să ne iubim” poate fi comandată la nr Tel 0724068328 sau direct de aici AICI

Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × four =