“….. Prea multe divorţuri şi despărţiri. Prea multe familii dezbinate. Prea mulţi copii şi părinţi nefericiţi. Prea multe relaţii eşuate. Prea multă singurătate….Prea multă lipsa de iubire. Prea multă suferinţă…Mult prea puţine “happy ending-uri”…

Şi toate astea ştiţi de ce? Pentru că ne lipseşte Educaţia Relaţională. Habar nu avem să relaţionăm. Habar nu avem să ne construim o relaţie frumoasă, sănătoasă şi fericită.

În ziua de azi, mult prea puţini mai sunt dispuşi să muncească la relaţia lor, să caute să o îmbunătăţească şi să o facă să meargă. Mult prea puţini mai sunt dispuşi să repare ceea ce au stricat. Mai bine se despart, că e mai simplu aşa. Mai bine o iau de la capăt iarăşi şi iarăşi, crezând că aşa e mai simplu, până când ajung să-şi de-a seama că, de fapt, nici aşa nu e mai simplu. Că e la fel de obositor să tot începi relaţii de la zero şi să le faci să meargă, ca şi atunci când te străduieşti să o “repari” pe cea veche.

Ori munceşti la vechea relaţie, ori începi altă nouă, tot va trebui să depui un efort considerabil, pentru că aşa sunt relaţiile – ele necesită Efort din partea celor doi parteneri. Ele trebuiesc construite, iar asta înseamnă Muncă. Munca comună şi efort.

Oamenii intră în relaţii crezând că aici vor găsi fericirea, aşa pur şi simplu, fără ca ei să trebuiască să facă ceva. Ei cred că într-o zi vor întâlni “partenerul potrivit” cu care totul va fi Roz. Însă au o mare surpiza, când, după îndelungi încercări şi relaţii eşuate, vor descoperi că de fapt, partenerul perfect nu există, şi că, cu orice partener ar începe o relaţie, lucrurile nu sunt simple deloc. Că într-o relaţie, e absolută nevoie de munca comună pentru a face lucrurile să meargă.

Din păcate, în ziua de azi, oamenii renunţă mult prea uşor la relaţiile în care sunt, în loc să se mai străduiască să le repare. Îşi spun ” păi nu mai am ce face, am făcut totul”, “a murit iubirea dintre noi” etc etc…alte scuze pe care foarte mulţi şi le spun pentru a nu se simţi vinovaţi. În realitate, nu au făcut mare lucru, sau mai bine zis, NU au făcut ceea ce trebuia pentru a repara relaţia – adică, nu s-au educat în această privinţă, nu au ÎNVĂŢAT cum anume să facă relaţia lor să meargă.

Poţi spune că ai făcut totul, atunci când, dacă tu singur nu ai mai reuşit să repari relaţia ta, ai apelat la un Terapeut de cuplu, care să te ÎNVEŢE ce anume trebuie să faci ca să-ţi repari relaţia şi să o faci să meargă. Un specialist în domeniu te poate ajuta enoooorm, învăţându-te lucruri pe care tu NU ai de unde să le ştii, pentru că NIMENI nu te-a educat cum să relaţionezi sănătos – nici părinţii, nici şcoala, nici societatea, nici nimeni. Deci, habar nu ai. Tu relaţionez cum dă Domu’, adică la întâmplare, ceea ce e total greşit.

Într-o relaţie există nişte lucruri pe care orice om care îşi doreşte o relaţie, ar trebui să le ştie, însă NU le ştie pentru că nimeni nu l-a învăţat. Şi uite cum, din lipsă de educaţie relaţională, omul trăieşte nenumărate eşecuri relaţionale. Şi uite cum omul nu poate trăi o relaţie fericită.

E foarte importat mai dragă prietene, ca, mai ales atunci când deja ai o Familie, ai copii, să te străduieşti să te educi din punct de vedere relaţional. Pentru că, copiii tăi chiar merită o familie fericită. Pentru că, cu adevărat, copiii se dezvoltă sănătos, doar într-o familie fericită.

Să nu-ţi fie ruşine să apelezi la un terapeut de cuplu atunci când simţi că lucrurile nu merg în relaţia ta, pentru că el te poate ajuta enorm să-ţi salvezi Familia. Şi ce contează cel mai mult în viaţa asta? Cu siguranţă FAMILIA. De ce să pierzi ce ai mai drag pe lume doar din Egoul tău? De ce să nu “lupţi” pentru ceea ce iubeşti cu adevărat? Crede-mă, chiar merită să lupţi şi să înveţi tot ce ai de învăţat pentru a-ţi păstra Familia unită. Orice copil merită să trăiască într-o familie unită şi fericită.

În ziua de azi sunt mult prea multe familii dezbinate şi mult prea mulţi copii care nu mai ştiu ce e aceea o familie fericită… 🙁 . Acest lucru e foarte trist. Şi ştii de ce? Pentru că şi ei la rândul lor, vor lua exemplul părinţilor şi nu vor şti să relaţioneze sănătos, şi astfel se vor alege şi ei la rândul lor cu fel şi fel de relaţii eşuate, pentru că, copiii preiau de la părinţii lor tiparele comportamentale şi apoi le aplică în viaţa lor…

Nu spun cu asta că trebuie să rămâneţi în orice tip de relaţie. Nu, nu. Chiar nu recomand relaţiile toxice în care există fel şi fel de abuzuri psihice şi fizice. Mă refer la relaţiile “normale”, care după mulţi, nu mai merg. În realitate, ele nu mai merg pentru că NU ştim cum să ne comportăm în ele. Iar dacă învăţăm, avem o şansă foarte mare să le facem să meargă.

Majoritatea oamenilor se despart nu pentru că nu se mai iubesc, ci pentru că pur şi simplu NU ştiu cum să facă lucrurile să meargă, nu ştiu să relaţioneze, pentru că nimeni nu i-a învăţat asta…şi de aici, atât de multă suferinţă din dragoste…

Educă-te dragă omule din punct de vedere relaţional. Nu renunţa cu una cu două la Familia ta, pentru că e cel mai de preţ lucru pe care ţi l-a dat Dumnezeu. “Lupta” pentru ea şi cauta să o păstrezi unită şi să o faci fericită.

Nu renunţa uşor doar pentru că e greu. Greu va fi oricum, şi într-o nouă relaţie, crede-mă pe cuvânt. Nici într-o relaţie nu va fi simplu. Şi atunci de ce să îţi pierzi familia, căutând “uşorul” care de fapt nici măcar NU există?…

Cred că atunci când Dumnezeu pune în aceeaşi “echipă” doi oameni, e pentru că el ştie că aceştia pot avea o viaţă frumoasă împreună şi se pot iubi până la final. Cred că EL are încredere că aceştia vor reuşi. Şi atunci de ce să nu avem şi noi încredere că putem reuşi? De ce să nu “luptăm” cu morile de vânt pentru a ne păstra familia unită şi pentru a o face fericită?…

Eu cred că merită. Cred că Familia e cel mai de preţ lucru pe lumea asta. Cred că familia e lucrul pentru care merită cel mai mult să lupţi în lumea asta. Tu ce crezi?….

Fii un om puternic care “lupta” pentru un “happy ending” şi nu unul care la bătrâneţe va ajunge singur şi trist, deoarece nu a ştiut să-şi pasteze “băbuţa” sau “moşuleţul” mult iubit alături….

Poate sunt doar o idealistă, dar încă vreau să mai cred într-un moşuleţ şi o băbuţă care încă se mai ţin de mână şi se mai privesc în ochi cu atât de multă iubire şi la 100 ani….

– Fragment din NOUA mea carte IUBESC SĂ NE IUBIM –

SUPER OFERTA

 Acum îţi poţi achiziţiona Cartea mea „Iubesc să ne iubim” cu DOAR 19,9 Lei REDUSA de la 39 lei . Profită şi tu de REDUCERE 🎁🎀🎉 şi comand-o la Tel ☎️ 0724068328 sau direct de AICI 

 

Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Life Coach Camelia Şerban

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 − 3 =