Te anunţ cu drag ca tocmai am lansat NOUA mea carte “Iubesc să ne Iubim” – un Ghid de Educaţie Relaţională, care îţi poate fi de mare ajutor şi ţie în construirea unei relaţii mai frumoase, mai fericite şi mai sănătoase.

Citeşte mai jos un fragment din ea iar daca te simti ajutat de el te invit cu drag sa citesti TOATA cartea: 

 

„Ne naştem în relaţii, suntem răniţi în relaţii şi ne VINDECĂM tot în relaţii“

– Harville Hendrix –

Ceea ce nu ştiu majoritatea oamenilor, este faptul că scopul PRINCIPAL al relaţiilor de cuplu este VINDECAREA rănilor noastre emoţionale – în special a celor din copilărie. Majoritatea intrăm în relaţii căutând doar fericirea şi crezând că totul ar trebui să fie “roz” în relaţia noastră, iar atunci când apar “problemele” (adică încep să iasă la suprafaţă rănile noastre emoţionale şi ale partenerului) lăsăm totul baltă şi ne părăsim partenerul, căutând un altul mai “potrivit” cu care speram că totul să fie “roz”.

În realitate, lucrurile nu sunt deloc aşa. În orice relaţie vom intra, mai devreme sau mai târziu, rănile noastre vor ieşi la suprafaţă şi iarăşi vor apărea “probleme” la fel ca şi în relaţiile anterioare din care am plecat în speranţa că într-o zi o vom găsi pe cea ideală, până când ne vom vindeca!

E absolut nevoie să înţelegem că în relaţii de fapt, ceea ce căutăm în mod inconştient este VINDECAREA INTERIOARĂ şi că în orice relaţie vom intra vreodată, vom aduce cu noi, atât noi cât şi partenerul de cuplu, rănile noastre emoţionale care îşi cer dreptul de a fi vindecate.

De aceea, e foarte important să devenim conştienţi de acest lucru şi să căutăm ca, împreună cu partenerul, să ne AJUTĂM RECIPROC în vindecarea noastră interioară.

Primul pas în vindecarea interioară e acela de a CONŞTIENTIZA că scopul PRINCIPAL al relaţiei în care te afli e tocmai acela al VINDECĂRII VOASTRE. Pentru a ajunge să ne vindecăm de rănile noastre emoţionale, e nevoie ca ambii parteneri ai relaţiei de cuplu să-şi dezvolte foarte mult EMPATIA. DOAR doi parteneri EMPATICI se pot ajuta reciproc în vindecarea lor interioară.

E absolut nevoie să cauţi să-ţi cunoşti cât mai bine partenerul, să afli care sunt rănile sale emoţionale, care sunt nevoile lui neideplinite din copilărie, şi apoi să fii foarte empatic cu acesta şi să-l ajuţi să se vindece, căutând să-i îndeplineşti TU acele nevoi neideplinite în copilărie, iar el trebuie să facă exact la fel. Vindecarea apare atunci când nevoile noastre neîndeplinite din copilărie, ne sunt îndeplinite de partenerul nostru de viaţă!

Sigur că nu este simplu, dar, atunci când nu ne descurcăm singuri în acest proces, putem apela cu încredere la terapeuţii de cuplu care cu siguranţă pot ajuta foarte mult cuplurile să se ajute reciproc în vindecarea lor interioară şi totodată să dezvolte şi să construiască o relaţie solidă, sănătoasă şi fericită!

Fii EMPATIC cu partenerul tău, cauta să-l cunoşti cât mai bine, să afli care-i sunt rănile emoţionale şi apoi caută să-i îndeplineşti nevoile afective neîndeplinite, pentru că doar astfel el se va vindeca şi doar astfel veţi putea avea o relaţie fericită! El trebuie să facă la fel.

Despre asta sunt relaţiile … şi abia după vindecare vine partea cu “şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi”…

Citeşte mai departe în NOUA mea carte “IUBESC SĂ NE IUBIM” pe care tocmai am lansat-o, mai multe informaţii foarte importante despre cum să-ţi construieşti o relaţie mai frumoasă şi mai Sănătoasă! Mai multe detalii despre carte poţi vedea dând clik AICI !!!

– Fragment din NOUA mea carte IUBESC SĂ NE IUBIM –

Noua mea carte “Iubesc să ne iubim” poate fi comandată la nr Tel 0724068328 sau direct de aici AICI

Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + five =