Te anunţ cu drag ca tocmai am lansat NOUA mea carte “Iubesc să ne Iubim” – un Ghid de Educaţie Relaţională, care îţi poate fi de mare ajutor şi ţie în construirea unei relaţii mai frumoase, mai fericite şi mai sănătoase.

Citeşte mai jos un fragment din ea iar daca te simti ajutat de el te invit cu drag sa citesti TOATA cartea: 

 

Există două aspecte extrem de importante în relaţia de cuplu care nu ar trebui neglijate, deoarece ele duc la destrămare, la îndepărtare şi chiar la despărţire la un moment dat. Acestea sunt Comunicarea şi Sexualitatea. Nu aş putea să spun că una este mai importantă că cealaltă. Aş putea spune că ele merg “mana în mâna”, că AMBELE sunt pe primul loc. Ca una fără cealaltă creează dezechilibru!

Dar hai să vorbim aici despre Sexualitate !

Aş vrea să vă explic puţin cât de mult contează sexualitatea în relaţia de cuplu, dar mai ales cât de mult contează pentru un Bărbat şi cum îi influenţează viaţa acestuia!

După cum ştiţi deja, deoarece v-am mai explicat, prin sexualitate ne conectăm la celălalt şi emoţional, nu numai fizic, deoarece în timpul orgasmului Creierul nostru secretă Oxitocina, hormonul responsabil de apropiere, de crearea ataşamentului, de apariţia iubirii între doi oameni. Deci clar, cu cât facem mai mult sex cu partenerul nostru de viaţă, cu atât creăm mai multă apropiere emoţională între noi, mai multă iubire. Tocmai de aceea e foarte important să nu neglijăm sexualitatea, şi să căutăm să avem o viaţă sexuală cât mai activă în cuplu, preferabil minim de 2- 3 ori pe săptămână!

De fiecare dată când facem sex, ne conectăm la celălalt şi contribuim la creşterea iubirii dintre noi, dar şi la consolidarea şi evoluţia pozitivă a relaţiei noastre.

Aşadar, să nu neglijăm deloc acest aspect, atât de important pentru buna funcţionare a unei relaţii!

Dar hai să vedem cum influenţează sexualitatea starea psihică şi viaţa unei femei, dar mai ales a unui Bărbat, deoarece sexul are un impact psihologic mult mai mare asupra unui bărbat decât asupra unei femei.

Prin sexualitate, femeia se simte mult mai conectată emoţional la bărbatul ei. Actul sexual cu el îi dă senzaţia de apartenenţa, o senzaţie care îi place foarte mult femeii. Sexul o face pe femeie să simtă că-i aparţine bărbatului respectiv, că este femeia lui, iar acest lucru îi dă oarecum şi o stare de siguranţă, aceasta ajutând-o să se simtă cât mai conectată la bărbatul ei, să simtă că-l iubeşte tot mai mult. Oarecum, actul sexual cu bărbatul ei, o ajută pe femeie să se simtă mai în siguranţă lângă el, să se simtă mai protejată, să se simtă îngrijită de acesta, să simtă că-i aparţine bărbatului ei, senzaţii de care femeia are mare nevoie pentru a se simţi iubita şi împlinită în relaţia ei. La nivel fizic, ştim deja cu toţii, că actul sexual contribuie enorm la menţinerea stării de sănătate a femeii.

În cazul bărbatului sexualitatea este ceva mult mai important. Ceva ce are un impact psihologic şi mai mare asupra lui, decât asupra femeii. Dar hai să vedem şi de ce?

Lăsând la o parte faptul că bărbatul a fost creat neurobiologic cu o dorinţă foarte accentuată de a face sex, pentru a contribui la înmulţirea speciei umane, sexul are şi un impact major asupra psihicului unui bărbat, acesta ajutându-l enorm la creşterea Încrederii în sine.

Adică, sexul este oarecum un “stâlp de susţinere” pentru un bărbat. Prin sexualitate, bărbatul este ajutat să fie mai Încrezător în sine. Prin sexualitate bărbatul este ajutat să-şi echilibreze energia masculină – să-şi valideze propria-i Masculinitate, care, de multe ori i-a fost “ştirbită”, fie încă din copilărie în relaţia cu mama care oarecum i-a ştirbit “masculinitatea” tratându-l uneori cu prea multă grijă, neimplicându-l prea mult în “treburi” masculine, nelăsându-l să ia decizii singur, supunându-l, tratându-l uneori că pe o fetiţă (din păcate multe mame fac asta, neştiind că la maturitate băiatul lor va avea un fel de “handicap” nesimţindu-se pe deplin Bărbat şi fiind incapabil să facă anumite chestii ce ţin de Masculinitate), fie prin relaţiile anterioare în care a întâlnit femei mult prea masculine care nu i-au dat posibilitatea să fie suficient de Masculin.

Prin actul sexual bărbatului i se dă posibilitatea să îşi exprime Masculinitatea din el. Bărbatul este “pionul principal” din timpul actului sexual. Pentru el, sexualitatea este o mare RESPONSABILITATE, care oarecum îl “stresează”, deoarece El este cel care trebuie să “conducă” tot actul sexual. Reuşita actului sexual aparţine în mare parte bărbatului, felului în care el Conduce actul sexual. Dacă el nu “conduce” prea bine actul sexual, acesta poate fi neimplinitor pentru ambii parteneri participanţi. Să ne închipuim că în actul sexual e că într-o călătorie cu maşina în care maşina e femeia iar bărbatul e Şoferul. Dacă bărbatul nu este un şofer foarte bun, atunci el poate “accidenta” maşina şi poate face călătoria neplăcută. Exact aşa e şi în actul sexual. Dacă bărbatul nu e “bun la pat”, atunci actul sexual nu e suficient de împlinitor pentru niciunul. Iar bărbaţii ştiu acest lucru. Tocmai de aceea, pentru ei sexul este oarecum şi o sursă de “stres”. Dacă nu se simt suficient de “buni la pat”, Încrederea în ei le scade considerabil, acest lucru afecatandu-le psihicul şi făcându-i nefericiţi.

NU este chiar atât de uşor să fii bărbat. Pe umerii lor “cade” cumva o mare responsabilitate atunci când vine vorba de latura sexuală a cuplului. Ei simt cumva că au OBLIGAŢIA să fie “buni la pat”, pentru a-şi face femeia fericită şi împlinită în pat iar acest lucru e oarecum stresant. Un bărbat care nu se simte suficient de “bun la pat”, care simte că nu-şi “satisface” sexual femeia, e un bărbat nefericit şi destul de frustrat. Neîmplinirea sexuală a femeii lui duce la scăderea Încrederii în Sine a bărbatului. El începe să simtă că nu este suficient de bun, că este incapabil, că nu este suficient de bărbat, iar toate acestea duc la stări de tristeţe şi chiar depresie.

Pentru a se simţi fericit cu adevărat, un bărbat are nevoie să simtă că îşi satisface pe deplin partenera, că o face pe acesta fericită atunci când fac dragoste. Când bărbatul simte că femeia lui se simte foarte mulţumită de el şi pe deplin satisfăcută, atunci el începe să se simtă muuult mai Încrezător în sine, în bărbăţia lui. Practic, un act sexual reuşit, în care bărbatul îşi face femeia fericită, îi validează acestuia Masculinitatea. Îl face să se simtă un Bărbat Adevărat! Acest lucru ducând şi la creşterea încrederii în sine ca Om.

Înţelegeţi dragile mele cât de important e sexul pentru un bărbat? Înţelegeţi ce impact psihologic are acesta asupra lui?

NU este adevărat că bărbaţii caută doar să facă sex cu o femeie fără să-i pese de ce se întâmplă în actul sexual, de ce simte femeia lui în pat. Lui îi pasă chiar foarte mult. Pentru el contează chiar foarte mult că femeia lui, femeia pe care o iubeşte, să se simtă satisfăcută şi împlinită în urma actului sexual cu el. Atunci abia se simte şi el Împlinit. Atunci abia este pe deplin fericit şi mulţumit de sine!

La fel ca şi pentru tine, nici pentru el actul sexual nu este doar o plăcere fizică, ci ceva foarte Important. O conexiune prin care el este “ajutat” să-şi valideze tot continuu Bărbăţia, Masculinitatea. O conexiune prin care el are posibilitatea să-şi Crească şi Încrederea în sine în cazul în care aceasta este una destul de joasă, în urma experienţelor lui de viaţă mai dureroase care au dus la scăderea acesteia!

Tocmai de aceea, draga mea femeie, şi tu trebuie să dai o cât mai mare IMPORTANŢĂ actului sexual şi să-ţi AJUŢI bărbatul în pat, astfel încât acesta să fie unul satisfăcător şi împlinitor pentru amândoi. E nevoie şi de TINE draga mea. E nevoie ca şi TU să fii foarte ACTIVĂ în pat, astfel încât să-l ajuţi pe el să “conducă” un act sexual cât mai minunat. Degeaba el este un “bun şofer”, dacă tu eşti o “maşină stricată” :). Nu poate ajunge nicăieri cu tine. Nu poate face”călătoria” să fie una plăcută, dacă tu nu “funcţionezi” corect. Cu o maşină “stricată”, care nu “funcţionează” cum trebuie, nu ai cum să ai o călătorie prea plăcută. Înţelegi ce zic?

Pentru a avea o relaţie sexuală împlinitoare pentru amândoi, e nevoie ca şi TU să contribui enorm la îmbunătăţirea acesteia. Tocmai de aceea e foarte important să cauţi să te educi din punct de vedere sexual cât mai mult. Să cauţi să-ţi cunoşti cât mai bine bărbatul din punct de vedere sexual. Să afli ce-i place să-i faci. Să-i afli zonele erogene. Şi să-ţi laşi “barierele” jos, să cauţi să fii cât mai deschisă şi să-ţi mai “tai” din limitele tale autoimpuse, deoarece în dormitor NU trebuie să avem limite, acolo trebuie să căutăm să ne desăvârşim iubirea şi în plan fizic. Să cauţi să-i faci cam tot ce-i place lui şi ce-şi doreşte el şi NU ce crezi tu că i-ar plăcea. Cu siguranţă şi el va face la fel. Dar trebuie să-l AJUŢI. Trebuie să CONTRIBUI şi tu. E absolut nevoie să-l STIMULEZI tot timpul, căutând să fii SEDUCĂTOARE (să fii cât mai frumoasă, aranjată, sexy, să ai un miros plăcut, să fii cât mai feminină şi atrăgătoare). Bărbaţilor le plac “maşinile” frumoase, curate, îngrijite şi care functioneza bine. Cu care pot călători în “siguranţă” şi cu care “călătoria” e una fantastică 😉 !

Acum că ţi-am explicat cât de importantă este Sexualitatea pentru o relaţie sănătoasă de cuplu te rog să-i acorzi o mai mare importanţă. Reţine faptul că fără o Sexualitate ÎMPLINITOARE în cuplu, relaţia e ca şi MOARTĂ! Unde nu există sexualitate, relaţia e una pur “platonică”. Nu există pasiune, nu există farmec. Deci nu poate exista Împlinire şi Fericire!…”

Citeşte mai departe în NOUA mea carte “IUBESC SĂ NE IUBIM” pe care tocmai am lansat-o, mai multe informaţii foarte importante despre cum să-ţi construieşti o relaţie mai frumoasă şi mai Sănătoasă! Mai multe detalii despre carte poţi vedea dând clik AICI !!!

– Fragment din NOUA mea carte IUBESC SĂ NE IUBIM –

Noua mea carte “Iubesc să ne iubim” poate fi comandată la nr Tel 0724068328 sau direct de aici AICI

Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

 

Sursa Foto articol: https://www.freepik.com/free-photo/couple-embracing-at-home_3033345.htm#term=couple%20love&page=7&position=44

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight − 4 =