Te anunţ cu drag ca tocmai am lansat NOUA mea carte “Iubesc să ne Iubim” – un Ghid de Educaţie Relaţională, care îţi poate fi de mare ajutor şi ţie în construirea unei relaţii mai frumoase, mai fericite şi mai sănătoase.

Citeşte mai jos un fragment din ea iar daca te simti ajutat de el te invit cu drag sa citesti TOATA cartea: 

 

O problemă care “ucide” relaţiile. O problemă care creează multă multă durere. O problemă care de cele mai multe ori duce la despărţiri deşi nu acest lucru ar trebui să fie rezultatul unei infidelităţi.

Mulţi veţi spune: “Păi cum nu despărţirea ar trebui să fie rezultatul unei Infidelităţi?”, veţi mai citi încă o dată ca să vedeţi dacă totuşi nu aţi greşit când aţi citit, sau unii dintre voi ba chiar mă veţi înjura în gândul vostru văzând ce am scris mai sus. Dar da, aţi citit corect – exact asta am spus : NU despărţirea ar trebui să fie rezultatul unei Infidelităţi, ci căutarea şi GĂSIREA MOTIVULUI care a dus la Infidelitatea partenerului nostru. Şi hai să vă explic mai departe ce vreau de fapt să spun cu asta….

Ce facem majoritatea dintre noi atunci când aflăm că am fost înşelaţi? Păi cam acelaşi lucru din păcate: Ne înfuriem teribil de rău pe celălalt, îl facem în fel şi chip, îl acuzăm, îl criticam, îl judecăm pentru fapta lui, nici nu mai vrem să auzim de el, astfel că îl alungăm ameninţându-l că nu-l vom ierta niciodată, punem capăt relaţiei fie prin despărţire fie prin divorţ, în funcţie de caz.

Cam aşa facem majoritatea deoarece aşa am fost învăţaţi să facem (de părinţi, de societate, de mediul în care am crescut sau de prietenii noştri etc…). Când partenerul ne înşeală considerăm că a făcut o “crimă” care nu poate fi iertată şi nici nu trebuie să fie. Este impardonabila infidelitatea – acesta este Tiparul nostru de gândire introdus de alţii în Creieraşul nostru.

Ideea este că acest tipar nu prea ne este deloc folositor şi că Infidelitatea NU este o “crimă”, ba chiar ar trebui să fie pardonabila. Da ştiu…mulţi veţi spune că a înnebunit Camelia Şerban şi că spune numai tâmpenii! N-am înnebunit dragii mei, doar ştiţi că vă învăţ numai lucruri bune! Hai să vă explic ce vreau să spun cu toate astea.

Păi….în realitate, în cele mai multe cazuri, se ajunge la Infidelitate din cauza faptului că NU ne sunt îndeplinite NEVOILE – sexuale sau afective (în cele mai multe cazuri cele afective, spre surprinderea voastră). La nevoile afective se includ: faptul că nu ne simţim apreciaţi şi admiraţi de partener, faptul că nu ne simţim valorizaţi, că nu suntem ascultaţi, că nu suntem înţeleşi, că nu suntem prioritari şi nu ni se acordă atenţie şi timp etc etc, ba mai mult decât atât suntem criticaţi, judecăţi, atacaţi, agresaţi, manipulaţi etc etc. Adică într-un singur cuvânt – nu ne simţim IUBIŢI. Din păcate, partenerul nostru nu ne face să ne simţim iubiţi astfel că, ajungem să căutăm în altă parte Iubirea care ne lipseşte atât de mult în relaţia cu partenerul nostru. De cele mai multe ori, partenerul nostru ne satisface nevoile pe care le are El, crezând că acestea sunt şi nevoile noastre, neştiind că suntem fiinţe diferite şi că cel mai probabil nevoile noastre diferă, astfel că el nici nu este conştient de faptul că nu ne satisface nevoile noastre reale şi că din această cauză ne simţim nefericiţi şi neîmpliniţi emoţional.

În cazul nevoilor sexuale iarăşi apar probleme care duc la infidelitate deoarece: Unii facem sex prea rar deşi un cuplu normal ar trebui să aibă în jur de 3 sau 4 interacţiuni sexuale pe săptămână. Facem sex cam în acelaşi mod şi cam în acelaşi loc – acest lucru ducând la instituirea Rutinei şi monotoniei care încet dar sigur distrug fericirea cuplului legat de intimitatea sexuală. Foarte multe femei sunt încă în anul 2018 foarte reţinute din punct de vedere sexual, cu foarte multe limite, refuzând cu convingere şi iremediabil anumite fantezii sexuale ale partenerilor lor, ceea ce nu este deloc bine. Un alt motiv este acela că ne plângem la partener mai mereu că nu avem chef să facem sex, că suntem obosiţi, că ne doare capul etc, astfel că îl facem pe celălalt să se simtă RESPINS şi NEDORIT, iar în timp acest lucru făcut în mod repetat duce la inhibarea partenerului lucru care la un moment dat îl va determina pe partenerul nostru să nu ne mai dorească sexual şi să caute un alt partener sexual.

O altă problemă care conduce la infidelitate la un moment dat, este faptul că nu ne îngrijim de corpul nostru fizic să fie atrăgător, aspectuos, îngrijit şi sănătos, lucru extrem de important în atracţia sexuală, îngrăşându-ne peste măsură sau îmbătrânind prematur, sau îmbrăcându-ne cu haine neatrăgătoare etc etc… Ar mai fi şi alte motive, dar v-am spu doar câteva pe scurt. Sunt sigură că dacă staţi puţin să vă gândiţi, veţi găsi voi şi singuri alte şi alte motive….

Ideea e că, Infidelitatea nu este Întâmplătoare. La ea se ajunge cu un Motiv, dintre cele enumerate mai sus sau altele. În cele mai multe cazuri ajungem să ne înşelăm partenerul de viaţa atunci când nu ne simţim Iubiţi sau nu ne sunt îndeplinite nevoile sexuale (sexualitatea fiind un aspect extrem de important în viaţa oricărei fiinţe umane, la fel ca şi Iubirea).

Ce se întâmplă în majoritatea cazurilor? Păi…atunci când suntem înşelaţi, noi, în loc să căutăm să vedem care au fost motivele infidelităţii partenerului nostru, unde am greşit şi NOI, care sunt nevoile partenerului nostru pe care nu i le-am îndeplinit astfel determinându-l să caute în altă parte îndeplinirea acestor nevoi, pur şi simplu punem capăt relaţiei. NU acest lucru ar trebui să facem în realitate, dar totuşi asta facem pentru că aşa am fost învăţaţi de alţii să facem. Ar trebui să vorbim foarte deschis cu partenerul nostru, fără reproşuri, critici şi acuze, să aflăm ce anume l-a determinat să facă asta, unde am greşit NOI faţă de el, care i-au fost nevoile neideplinite şi să căutăm să reparăm relaţia şi pe viitor să căutăm să ne cunoaştem cât mai bine partenerul şi să căutăm să-i îndeplinim NEVOILE astfel încât el să nu mai recurgă la infidelitate. Recomandat este să apelăm la un Terapeut de Cuplu, care ne poate ajuta enorm în această problemă şi în salvarea căsniciei sau relaţiei noastre.

Din păcate, prea mulţi dintre noi, nici măcar nu căutăm să aflăm ce a dus la infidelitatea partenerului nostru, refuzăm total să ne acceptăm partea noastră de vină, şi rupem relaţia. Însă, ceea ce se întâmplă este faptul că nu ne-am învăţat LECŢIA din această relaţie doar rupând-o şi necautand să aflăm unde am greşit şi noi de partenerul nostru a recurs la infidelitate, astfel că mergem mai departe, intrăm în alte şi alte relaţii, ne comportăm LA FEL şi cu alţi parteneri ca şi cu fostul care ne-a înşelat şi ne trezim cu alte şi alte infidelităţi şi din partea acestora, şi cu alte relaţii eşuate.

Deci dragii mei, vă rog eu frumos, atunci când va confruntaţi cu o Infidelitate, nu rupeţi imediat relaţia aşa cum aţi fost setaţi mental ca trebuie să faceţi, ci căutaţi să vedeţi unde aţi GREŞIT şi voi de s-a ajuns aici şi căutaţi să reparaţi greşelile şi să reparaţi relaţia. Mergeţi cu partenerul, cu încredere la un terapeut care cu siguranţă vă va ajuta să descoperiţi cauzele infidelităţii şi vă va ajuta să vă salvaţi relaţia.

Vă veţi scuti singuri de mult mai multă suferinţă ce vă aşteaptă pe viitor în alte relaţii, dacă înţelegeţi unde greşiţi şi VOI de oarecum vă determinaţi partenerul să recurgă la infidelitate.

Atunci când înţelegem că şi NOI greşim şi că de cele mai multe ori chiar NOI suntem cei care ne “împingem” partenerii spre infidelitate, putem să ne schimbăm şi să învăţăm cum să ne facem partenerul fericit ca să nu se mai ajungă acolo.

Nu fiţi încăpăţânaţi şi Orgolioşi, că nu va ajuta la nimic decât la suferinţă. Căutaţi să vă vedeţi greşelile şi să reparaţi o relaţie care înseamnă mult pentru voi, căutând să treceţi peste infidelitate şi căutând să vă faceţi partenerul fericit (să-i îndepliniţi nevoile afective şi sexuală) astfel încât să nu se mai ajungă la infidelitate!

O relaţie în care există iubire merită să fie salvată – chiar şi în cazul în care din cauza nevoilor neîndeplinite s-a ajuns din păcate la Infidelitate!!!

Citeşte mai departe în NOUA mea carte “IUBESC SĂ NE IUBIM” pe care tocmai am lansat-o, mai multe informaţii foarte importante despre cum să-ţi construieşti o relaţie mai frumoasă şi mai Sănătoasă! Mai multe detalii despre carte poţi vedea dând clik AICI !!!

– Fragment din NOUA mea carte IUBESC SĂ NE IUBIM –

Noua mea carte “Iubesc să ne iubim” poate fi comandată la nr Tel 0724068328 sau direct de aici AICI

Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

 

Sursa foto: https://www.freepik.com/free-photo/upset-couple-lying-back-to-back-in-bed_1233140.htm#term=sad%20couple&page=1&position=19

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + 6 =