Te anunţ cu drag ca tocmai am lansat NOUA mea carte “Iubesc să ne Iubim” – un Ghid de Educaţie Relaţională, care îţi poate fi de mare ajutor şi ţie în construirea unei relaţii mai frumoase, mai fericite şi mai sănătoase.

Citeşte mai jos un fragment din ea iar daca te simti ajutat de el te invit cu drag sa citesti TOATA cartea: 

 

Am fost întrebată de către un domn dacă nu mai bine ar fi să evităm relaţiile de cuplu şi să ne axăm pe altceva, deoarece relaţiile aduc multă suferinţă?!
NU! Nu este ok să evităm să avem relaţii de cuplu sau să evităm să ne implicăm emoţional!

Am mai spus şi vă mai repet încă o dată, ca noi oamenii suntem programaţi neurobiologic să căutăm să avem relaţii. Să trăim în relaţii – de cuplu (în special), de prietenie etc etc…Doar aşa ne putem simţi cu adevărat împliniţi şi chiar mai fericiţi !

NU este normal să EVIŢI să ai o relaţie de cuplu. Faptul că eviţi să ai o relaţie de cuplu spune totul despre Sănătatea ta Emoţională. Adică, spune faptul că eşti o fiinţă ranita adânc, fie de părinţii tăi în copilărie şi adolescenţa, fie de alţi parteneri în alte relaţii, şi chiar ambele în cele mai multe cazuri, din păcate.

Oamenii care fug de relaţii sau le evita, sau evita să se implice emoţional în relaţia în care sunt deja, sunt oameni extrem de răniţi emoţional. Oameni care au suferit foarte mult în copilăria lor din cauza faptului că părinţii nu le-au îndeplinit Nevoile Afective de care orice copil are nevoie pentru a se dezvolta sănătos emoţional (nu li s-a arătat iubire necondiţionată, nu li s-a acordat timp şi atenţie, nu au fost doriţi de către părinţi, au fost crescut mai mult de bunici decât de părinţi, au fost făcuţi să se simtă respinşi sau chiar abandonaţi, nu li s-a oferit siguranţă, etc etc alte şi alte situaţii care au dus la crearea mai multor răni emoţionale în psihicul copilului, răni care din păcate îl urmăresc toată viaţa dacă  nu sunt vindecate). Oameni care au avut mai multe eşecuri emoţionale (care au fost foarte răniţi) în relaţiile anterioare, sau care nu au avut multe dar foarte puternice, astfel ca psihicul lor a fost foarte afectat de aceste situaţii. Oameni care au fost răniţi emoţional şi în copilărie dar şi pe parcursul vieţii de partenerii lor de cuplu din relaţii anterioare.
Aceşti oameni au suferit enorm de mult, astfel că şi-au creat inconştient un mecanism de apărare contra relaţiilor, pentru a-i apăra şi feri de alte suferinţe. Aşa au ajuns să devină EVITANTI – adică să evite să-şi mai dorească o relaţie (sau să evite să se mai implice emoţional), din teamă că aceasta le-ar aduce alte suferinţe la care simt că nu mai pot face faţă.

Ideea e că, atunci când Evităm să avem o relaţie, sau evităm să ne implicăm emoţional în relaţia în care suntem, e nevoie să devenim Conştienţi că nu este ok acest lucru, că avem o “problemă”. Să realizăm că acest lucru spune despre noi că avem mai multe răni emoţionale care se CER a fi VINDECATE şi să căutăm să ni le VINDECĂM (recomandat ar fi cu ajutorului unui specialist – psiholog, life-coach, terapeut etc) pentru că doar aşa vom putea ajunge să avem o viaţă fericită.

Cei mai fericiţi oameni sunt cei care trăiesc în relaţii de cuplu – care iubesc şi se simt iubiţi. Ştiinţa a demonstrat că oamenii care trăiesc în relaţii de cuplu sunt mult mai sănătoşi şi trăiesc mai mult decât cei care sunt singuri sau aleg singurătatea.

Citeşte mai departe în NOUA mea carte “IUBESC SĂ NE IUBIM” pe care tocmai am lansat-o, mai multe informaţii foarte importante despre cum să-ţi construieşti o relaţie mai frumoasă şi mai Sănătoasă! Mai multe detalii despre carte poţi vedea dând clik AICI !!!

– Fragment din NOUA mea carte IUBESC SĂ NE IUBIM –

Noua mea carte “Iubesc să ne iubim” poate fi comandată la nr Tel 0724068328 sau direct de aici AICI

Dacă îţi place conţinutul acestei cărţi şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să DISTRIBUI mai departe acest articol!

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Camelia Şerban

Sursa Foto: https://www.freepik.com/free-photo/girl-smiling-with-balloons-while-her-boyfriend-carries-her-on-her-back_1033464.htm#term=love%20couple&page=1&position=23

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 4 =