Există într-adevăr şi boli fizice care ne apar din cauza poluării, din cauza unei alimentaţii necorespunzătoare, din cauza abuzului de alcool, tutun sau alte substanţe, sau din alte cauze pur fizice, însă, cele mai multe boli sunt Somatice – boli produse de noi înşine, din cauza Traumelor Interioare cu care ne confruntăm pe parcursul vieţii, din cauza Suferinţelor pe care le întâmpinăm în viaţa de zi cu zi, din cauza Nefericirii în care trăim foarte mulţi dintre noi, din cauza unui Stil de Viaţă haotic şi lipsit de bucurii sufleteşti, din cauza Gândirii foarte negative pe care o au foarte mulţi oameni şi care transmite în corpul fizic o chimie care produce boala.

Atunci când Sufletul nostru este nefericit, transmite în corpul fizic fel şi fel de boli, ca un semnal de alarma, pentru a ne determina să facem Schimbări în viaţa noastră pe toate planurile pe care ne simţim nefericiţi.

La fel se întâmplă şi când GÂNDIM greşit şi negativ. Atunci când gândim negativ, Creierul nostru produce o chimie toxică pentru corpul fizic, hormoni ai stresului în exces: hidrocortizol, adrenalina etc – substanţe pe care le transmite în corpul fizic şi care duc la scăderea Sistemului Imunitar şi apoi la îmbolnăvire.

Tocmai de aceea e foarte foarte important să facem Curăţenie în viaţa noastră pe Toate Planurile pe care ne simţim nefericiţi şi neîmpliniţi, şi să învăţăm să GÂNDIM POZITIV, pentru ca, Creierul nostru să nu mai transmită o chimie toxică pentru corpul nostru fizic care să ne îmbolnăvească, ci una bună care să ne dea o stare de bine şi de bucurie. Atunci când gândim pozitiv şi trăim experienţe pozitive (cum ar fi îmbrăţişările, vorbele şi gândurile bune la adresă celorlalţi, mângâierile, întrajutorarea celorlalţi, făcând lucruri care ne plac şi ne bucura sufletul, muncind la îndeplinirea viselor noastre, iubind, călătorind, savurând natura etc etc) Creierul nostru secretă substanţe foarte benefice corpului nostru fizic cum ar fi: Oxitocina, endorfine, dopamină, serotonină etc care ne dau o stare excelentă şi ne menţin corpul sănătos.

E foarte important ca atunci când te îmbolnăveşti, pentru a te putea vindeca cu adevărat, să cauţi să afli care sunt MOTIVELE care au dus la îmbolnăvirea ta şi apoi să cauţi să schimbi tot ce a dus la îmbolnăvire. NU e suficient să te tratezi doar fizic (alopat) atunci când eşti bolnav. Aceasta nu este o vindecare completă. E absolut obligatoriu să vindeci şi SUFLETUL precum şi GÂNDIREA. Altfel, boala va recidiva la un moment dat, sau îţi va apărea o altă boală la un moment dat.

Vindecarea Adevărată presupune atâta vindecarea Fizică, cât şi vindecarea SUFLETULUI şi a MINŢII – a Gandirii ( adică schimbarea obligatorie a Gândirii Negative în una Pozitivă). Aceasta este o vindecare completă a fiinţei !!!

Atunci când eşti bolnav, pentru a te putea vindeca complet şi cu adevărat, e nevoie să faci tratamentele medicale fizice (alopat sau complementar), dar e obligatoriu să apelezi şi la psihologi, psihoterapeuţi, life coach, terapeuţi spirituali, preoţi etc, care să te ajute să schimbi şi GÂNDIREA NEGATIVĂ în una POZITIVĂ, să te ajute să-ţi schimbi STILUL DE VIAŢĂ defectuos care te făcea nefericit şi care ţi-a adus boală, şi care să te ajute să-ţi vindeci SUFLETUL.

Doar făcând TOATE acestea te vei VINDECA cu adevărat !!!

 
“Cum Să-ţi Vindeci Viaţa” (vol I) – fragmnet
Lansarea noii mele Cărţi -vara aceasta 🙂

Dacă ţi-a placut şi ţi-a fost de ajutor acest articol şi crezi că ar putea fi de ajutor şi prietenilor tăi, atunci te invit să-l DISTRIBUI mai departe !

Îţi mulţumesc!

Cu mult drag,

Life Coach Camelia Şerban

Sursa Foto:https://www.freepik.com/free-photo/woman-having-cold-flu-against-gray-background_3018930.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × three =